Hello Kitty, új telefont?

Kitty White és a mobiltelefonok kapcsolata régre nyúlik vissza, most a Xiaomi egyik készülékéhez adja arcát a japán mesemacska.

Tizenöt éve megjelent a Mobilarénán több Hello Kitty telefonról szóló teszt. Ezek az OKWAP mobilok kínai gyártmányok voltak, de most nem ez a lényeg, hanem annak érzékeltetése, hogy a japán rózsaszín-fehér macskafigurával már akkor lehetett mobilt eladni, amikor az első iPhone-ból még épp megérkeztek a tesztkészülékek az amerikai újságírókhoz. Sőt, régebb óta, az első cikk 2005-ös datálással van fent a Mobilarénán, melyben Hello Kitty mobilokról esik szó. Ha pedig valaki azt hinné, hogy csak ázsiai hóbortról van szó, az valószínűleg nem emlékszik a Sagem my235X-re, a Samsung C520-ra, és ha már Samsung, akkor az S5230-ból is volt macskás változat, sőt, még a Galaxy Y-ból is. Ezeket részben árulta anno a magyar Vodafone és a Yettel elődje, a Pannon is.

A Samsung S5230 és a Galaxy Y cicás kiadásai.A Samsung S5230 és a Galaxy Y cicás kiadásai. A Samsung S5230 és a Galaxy Y cicás kiadásai.

Igény tehát hazánkban és a világban mindenfelé volt Hello Kitty mobilokra a múltban, kérdéses, hogy manapság, amikor a hét minden napjára más tokot rakhat az ember telefonja hátlapjára mennyire releváns még egy ilyen különkiadás? Természetesen az ázsiai piac adja meg erre is a választ, ahol nem ritkaság, hogy anime karakterek bukkannak fel egyes készülékek hátoldalán, vagy épp kólamobilt csináljon egy gyártó. Hello Kitty a Xiaomi Civi 2 hátlapján tér vissza — egy Hello Kitty Special Limited Edition névre keresztelt készüléken —, ám akinek esetleg igénye lenne egy ilyenre, annak Kínában kell megszereznie, mivel korlátozottan csak azon a piacon lesz kapható.

A Xiaomi Civi 2 Hello Kitty különkiadása.A Xiaomi Civi 2 Hello Kitty különkiadása.A Xiaomi Civi 2 Hello Kitty különkiadása. A Xiaomi Civi 2 Hello Kitty különkiadása. (forrás: GSMArena) [+]

A hardver változatlan egyébként az alap Civi 2-höz képest: Snapdragon 7 Gen 1, 12 GB RAM és 256 GB tárhely, 50 MP-es Sony IMX766-os főkamera és két 32 MP-es előlapi kamera. A macskás limitált kiadás 12/256 GB-os változatban lesz csak elérhető és 2699 kínai jüanba kerül majd február 9-től, ez 147 ezer forintnyi összeg. Ha pedig igazak a pletykák, a Civi 2 érkezik majd a nyugati piacra is Xiaomi 13 Lite név alatt, de a japán mesefigura nélkül.

[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés