Az iPhone a legkelendőbb mobil

Hirdetés

A Strategy Analytics elemzése alapján az idei első negyedévet globális viszonylatban egyértelműen az Apple dominálja; piaci részesedés és a leszállított készülékek tekintetében is. De még a Xiaomi is beelőzte a összesítésben piacvezető Samsungot a Xiaomi Redmi 5A-val. Az Apple egyébként is remek évadot nyitott, az árbevételek több, mint felét pedig iPhone készülékek tették ki.

A modellre lebontott összesítés alapján az iPhone X vezet, piaci részesedése 4,6%, amivel az első helyen vezeti a listát, ezt az iPhone 8 Plus követi, majd az iPhone 8. A negyedik helyet is az Apple-nek befoglaló iPhone 7 megegyező részesedéssel bír, mint a Xiaomi Redmi 5A, viszont az almás cég kicsit több, 5,6 millió készüléket szállított le a tavaly előtti csúcsmodellből, így a kínai gyártó csak az ötödik helyre fért el. A Samsung szintén kicsivel marad el a Xiaomi mögött, a Galaxy S9 Plus a piac 1,5%-át fedi.

Azóta történt

Előzmények

  • A Xiaomi lenyomta a BBK csoportot

    A Xiaomi vezeti a világ második legnagyobb piacát, mellesleg már nemzetközileg is komoly tényező, konkrétan a negyedik helyen.

  • Remek negyedév az Apple mögött

    Cupertino márciusi pénzügyi időszaka soha nem volt még ennyire nyereséges. Ezt nem a HomePodnak köszönheti.

  • Xiaomi Redmi 5A - továbbra is

    Ez még nem a hosszított kialakítású, kávamentesített Redmi, ár/érték aránya viszont elsöprő, nem mellesleg pedig már itthon is megvehető.

Hirdetés