Remek negyedév az Apple mögött

Az Apple a január 1-jétől március 31-éig tartó időszakot cégen belül a második pénzügyi negyedévként szokta elkönyvelni, és sosem nyitott még évesztendőt Cupertino olyan jól, mint 2018-ban, köszönhetően a roppant vastagon árazott iPhone X sikerének. A vállalat összesített árbevétele 61,1 milliárd dollárra rúgott (16 billió forint), a nettó nyereség pedig 13,8 milliárdra (3,6 billió forint). Ezzel jócskán sikerült túlteljesíteni 2017 hasonló időszakát (52,9 / 11 milliárd dollár).

Az iPhone X mindent újraír az Apple okostelefonok történetében
Az iPhone X rendkívül magas ára és készülékenkénti nyeresége kitűnő évkezdetet produkált az Apple számára [+]

Az árbevétel 62%-áért az iPhone-ok feleltek, 15%-át a különféle szolgáltatások tették ki, 10%-át a Mac termékvonal, 7%-át az iPadek és a maradék 6%-ot az egyéb bevételek. Cupertino azt is bejelentette, hogy 100 milliárd dollár értékben vissza készül vásárolni a saját részvényeiből, amint a jelenlegi negyedév végére az előző, 210 milliárd dolláros visszavásárlás folyamatával végeznek.

A HomePod egyelőre még nem annyira népszerű, mint az Apple többi terméke
A HomePod egyelőre még nem annyira népszerű, mint az Apple többi terméke [+]

A fenti eredmények mindenképpen erősek, annak ellenére, hogy akadt elemző, amelyik az iPhone X halálhírét keltette. A következő három hónapban ugyanakkor az Apple is visszaesésre számít a bevételi oldalon: becslései szerint 51,5 és 53,5 milliárd dollár közötti összeg folyhat be június végéig a konyhára. Egy termékről Cupertino ráadásul kényesen hallgat: a Variety szerint a HomePod eladásai egyelőre csalódást keltőek. Az otthoni hangasszisztensek piacán az Amazon és a Google pozíciói a legerősebbek, és bár előrendelésben úgy tűnt, hamar 10%-os piaci részesedést érhet el a riválisainál drágábban árazott Apple szerkezet, márciusra csak 4%-ig kúszott fel a mutató.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Hátrányból indul, mégis sikeres lehet az Apple HomePod

    Akik az Apple otthoni hangasszisztensére fenik a fogukat, 2018-ig várniuk kell. A felmérések szerint ugyanakkor szép számmal talál majd gazdára, bár kevesebbet fog tudni a konkurenciánál.

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

  • Apple iPad Pro - almafelfújt

    Az almás vállalat egy 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagéppel örvendeztette meg a nagyközönséget: az iOS 9 érezhetően nincs még erre felkészülve, viszont a hardver bivalyerős.

Hirdetés