A Pixelek után ezekre a mobilokra érkezik az Android 11 béta

A korai fejlesztői rendszerváltozatok után elindult béta programot egyelőre elég kevés márka támogatja – közülük három BBK-s, egy pedig nálunk is roppant népszerű.

Az Android 11 az újfajta médiavezérléstől és értesítésektől kezdve a biztonságot és mobilfizetést érintő változásokon át a főoldali javaslatokig számos újdonságot készül a nyár végi startkor bevetni, és a béta státuszba lépett, fejlesztés alatt álló rendszert igyekszünk a nyár folyamán kipróbálni. Az Android 11 béta publikálásának pillanatában a rendszer csak a nálunk hivatalosan nem forgalmazott Pixel 2 - 4 sorozatra volt telepíthető, ám szerencsére néhány gyártó már jelezte részvételét a programban, egyik-másik pedig nagyon korai tesztváltozatot is közzétett.


Csak óvatosan az Android 11 bétával, figyelmeztet a OnePlus [+]

Ilyen a OnePlus a 8-cal és a 8 Próval, bár azt még a gyártó is elismeri, hogy annyira korai és instabil változatról van szó, hogy az egész telefont hazavághatja (bricked). A rendszer telepítése emellett biztosan töröl minden meglévő adatot, nem fog működni az arcalapú feloldás, az „oké, Google” vezényszó, a videohívás és jó pár alkalmazás, plusz a rendszer tartogathat egyelőre a OnePlus számára is váratlan meglepetéseket. Ezt mondjuk nem meglepő abból a szempontból, hogy egy bétának is az első bétás gyártói változatáról van szó, nyilván a következő hetekben-hónapokban – a közösség segítségével – a rendszer egyre közelebb kerül a stabilhoz és a kiadáshoz.


Hamarosan a Xiaomi Mi 10 Prón is ki lehet majd próbálni az Android 11 bétát [+]

A BBK Electronics részéről az Oppo jelezte még a részvételét a programban a Find X2 és az X2 Pro, illetve a Realme az X50 Pro személyében, illetve a rivális Xiaomi a Mi 10 és a Mi 10 Pro esetében. Ez azt is jelenti, hogy a Pixeleken kívül egyelőre az összes Android 11 bétás telefon egyelőre Snapdragon 865 SoC-t használ, avagy megfordítva, egyelőre úgy tűnik, ezzel a Qualcomm hardverrel mernek a partnerek a dologba belefogni. A többi márka részvételéről egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés