Oppón és Redmin is kipróbálható az Android 11 béta

A Find X2-n gyártói köntösben, a K30 Prón, vagyis a Poco F2 Prón pedig vegytiszta változatban futtatható a fejlesztés alatt álló Android változat.

A Pixel telefonok után előbb a OnePlus 8 széria, most pedig a Redmi K30 Pro / Poco F2 Pro, illetve az Oppo Find X2 sorozat kapta meg az Android 11 első publikus béta változatát. Létezett persze korábban kezdetleges fejlesztői rendszerverzió a Pixelekre, viszont a mostani szoftvercsomagok már a partnergyártók rendelkezésére állnak, akik megkezdték a fejlesztést és a tesztelgetést.


(forrás: GizmoChina)

Márka és márka között is akad különbség: míg a Xiaomi egyelőre AOSP-s, vegytiszta formában tette közzé az Android 11 bétát Snapdragon 865-ös csúcskészülékére, addig a Find X2-n gyártói köntössel, Color OS 7.2-vel fut a fejlesztés alatt álló rendszer. Ez utóbbi egyébként azt jelenti, hogy nem végleges és stabil a szoftvercsomag, a béta tesztelés ugyanis épp a hibák észleléséről, jelzéséről és javításáról szól. Maga az Android 11 várhatóan nyár végén startol el a Pixel telefonokra, majd ősztől várjuk az első frissítéseket más márkák telefonjaira.

Előzmények

Hirdetés