Hirdetés

Bemutatkozott az Oppo Find X2-család

Jó ideje várjuk, ma pedig ténylegesen bemutatkozott a kínai gyártó csúcspárosa, figyelemre méltó specifikációval.

Az MWC törlése miatt némi csúszással, de végül bemutatkozott az Oppo Find X2 és Find X2 Pro. A páros az 5G-s Snapdragon 865 rendszerchipben, a 10-bites, 6,7 hüvelykes QHD+ (1440 x 3168 pixel) felbontású, akár 120 Hz-es képfrissítésre és 240 Hz-es bevitelre képes AMOLED kijelzőben, a kameralyukas kialakításban, az Android 10-re épülő Color OS 7.1-ben, és az elképesztően gyors, 65W-os töltési opcióban osztozkodik, de persze vannak eltérések is.

Már a normál Oppo Find X2 is nagyon fejlett technológiával büszkélkedhet, 12 GB-nyi LPDDR5 RAM-ot és 256 GB-os UFS 3.0 tárolót kapott, ami mellett talán már nem olyan nagy probléma a microSD-bővíthetőség hiánya. A készülék hátlapján tripla kamerarendszer figyel, de mondhatni átlagos a szett, aminek fő egységét egy 48 megapixeles IMX586 adja f/1,7-es lencsével, mellé 12 megapixeles ultraszéles rendszer jut IMX708 szenzorral és f/2,2-es, hattagú lencsével, a harmadik pedig a 13 megapixeles zoomkamera, 5x-ös hibrid zoom képességekkel. Az előlapi, bal felső kameralyukban egyébként 32 megapixeles IMX616 szenzor csücsül, a főkamerához hasonlóan quad-Bayer technológiával.


[+]

A beépített akkumulátor 4200 mAh kapacitású (két darab 2100 mAh-s külön egységből áll össze), ami a Super VOOC 2.0 Flash töltéssel, a fent említett teljesítménnyel igen gyorsan feltöltődhet a Type-C csatlakozón keresztül. A hiányzók listájára a 3,5 milliméteres jack csatlakozó és az infraport írható fel, viszont a vezeték nélküli adatkommunikációs lista teljesnek mondható, adott a Wi-Fi 6 támogatás, a Bluetooth 5.1, továbbá az ismertebb 4G és 5G frekvenciák támogatottsága, és nem maradt el az NFC sem.

A Find X2 Pro is 12 GB memóriával bír, de tárolója 512 GB-os lett. Kamerás téren mutatja a legkomolyabb eltérést a normál változathoz képest, hiszen nem csak a főkamerája, de a másodlagos ultraszéles kamerája is a 48 megapixeles IMX586 szenzort kapta meg, ráadásul autofókusszal és akár 3 centis makró móddal.  A telefotó kamera 13 megapixeles, 1/3,4"-os szenzort kapott, f/3-as periszkóppal, 5x-szörös optikai nagyítással, 10x-es hibrid zoommal és 60x-osig engedélyezett digitális szoommal.


[+]

A 4260 mAh kapacitású akkumulátorduóban, illetve a 65W-os gyorstöltésben nem tér el érdemben a Pro változat a normálhoz képest, viszont IP68-as víz- és porállóságot, illetve fejlettebb (X-axis) rezgőmotort kapott a haptikus visszajelzésekehez. A fekete kerámia kivitelen kívül "vegán bőr narancssárga" hátlapal is megvehető a mobil, ami nem csak színben, tapintásban is egyedi lesz. A méretek szinte azonosak a normál és a Pro modellek esetén, 165 x 74,5 körüli magassággal és szélességgel találkozunk, az anyaghasználatnak megfelelően viszont 8 és 9,5 milliméter körüli dimenziókkal találkozunk, a bőrrel lesz a legvastagabb a készülék. Az árakat és a megjelenést egyelőre még nem ismerjük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés