20 millió Galaxy S8 állhat készen a startra

Szerdán bemutatkozott az Infinity Displayjel szerelt, jócskán megnövekedett kijelzőjű Galaxy S8 és az S8+, a New York-i és londoni esemény pedig mindazon pletykákat igazolta, amelyek lényegében nem hagytak meglepetést a bemutatóra.

A Galaxy S8 Samsung Experience 8.1-es felületet futtat, Android 7.0-s alapokon
A Galaxy S8 Samsung Experience 8.1-es felületet futtat, Android 7.0-s alapokon [+]

Kivéve egyet: épp az Unpacked előtti napon lehetett hallani arról, hogy a 10 nanométeres node-on készülő Snapdragon 835 és az Exynos 8895 gyártósori kihozatala sem tökéletes még, így kezdetben készlethiány merülhet fel a 2960 x 1440 pixeles mobilokból, az amerikai esemény utáni sajtóbeszélgetésen ezeket DJ Koh, a Samsung mobilos üzletágának vezére azonban cáfolta.

A Bixby asszisztens főoldala
A Bixby asszisztens főoldala [+]

„A Galaxy S8 (páros) kezdeti készletét az S7 duplájában határoztuk meg, és mivel az előkészületek problémamentesen zajlanak, nem lesz az utánpótlásban késedelem.” – mondta a The Korea Herald mikrofonja előtt Koh, aki nagyjából 20 millió darabra kalkulálja az első időszakban elérhető készletet. A koreai lap szerint a helyi tanácsadó vállalatok 46 millió közel kávamentes Galaxy eladására számítanak ebben az esztendőben, Koh pedig rekorddöntésre, amikor a duó megjelenik.

a home virtuális gomb lenyomását klikkelő, taptikus visszajelzés kíséri
a home virtuális gomb lenyomását klikkelő, taptikus visszajelzés kíséri [+]

A Galaxy S8 és a Galaxy S8+ egyébként már Magyarországon is előrendelhető, 275 ezer (S8) és 300 ezer forintos áron (S8+), jeges szürke, éjfekete és levendula fantázianevű színekben, ami leginkább a hátlapra vonatkozik, elöl ugyanis fekete az a vékony káva, ami az Infinity Display körül megmaradt. A mobilok április 28-án kerülnek a magyar polcokra, aki viszont az előrendelési időszakban kosárba helyezi, már 20-án kézhez kaphatja.

Az Offica alkalmazások párhuzamosan, osztott és ablakos módban is elfuthatnak, asztali elrendezéssel a DeXszel
Az Office alkalmazások párhuzamosan, osztott és ablakos módban is elfutnak, asztali elrendezéssel a DeXszel [+]

Visszatérve Kohra és az S8 képességeire, az egyik újdonság kétségtelenül a Bixby mesterséges intelligenciára épülő asszisztens, amely még gyerekcipőben jár, de egyre többet fog majd tudni, és mind több szolgáltatással és alkalmazással kapcsolódik idővel össze. „Egyelőre komoly kihívás az appokat a természetes nyelvi feldolgozáson alapuló technológiával összekapcsolni, ám gyorsan rá fogunk érezni a dologra a gépi tanulás segítségével” – ezt még hétfőn mondta a mobilvezér. A sikerhez az olyan kiegészítők is hozzájárulhatnak, mint az asztali felületet szimuláló DeX dokkoló, az új Gear 360 kamera vagy a kontrollerrel felvértezett, friss Gear VR.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés