4K felvételek az új Gear 360-ban

A két új Galaxy S8 mellett a londoni bemutatón előkerült az új Gear 360 is, amely abban különbözik a szintén itt leleplezett Dextől és Gear VR-tól, hogy ehhez a termékhez alapvetően nincs szükségünk magára a telefonra, de persze a hozzá kapcsolódó androidos szoftverhez nem árt, ha van egy Samsung mobilunk, de egyébként működik elvileg bármilyen, legalább 5.0-s Androidot, vagy iOS 10-nél frissebb rendszert futtató telefonnal, illetve Windows és Mac számítógépekkel is.


[+]

Az új Gear 360 formája gyökeresen megváltozott, most leginkább valami apró, háztartási berendezésre hajaz, de ez a kialakítás sokkal praktikusabb. Egyrészt mert stabilan kézben tartható, másrészt le is tehető, alulra pedig került egy szabványos állványbemenet. Az alsó részen található az exponáló gomb és egy kijelző, amin a legfontosabb információkat és beállításokat láthatjuk, felül pedig két kamera dolgozik, hogy a gömbpanorámás képeket és videókat összerakja.


[+]

A két szenzor egyenként 8,4 megapixeles, az általuk összerakott állókép 15 megapixeles lesz, videót 4096 x 2048 képpontos felbontásban rögzít memóriakártyára, h.265 kódolással. A kütyü egyébként megfelel az IP53-as szabványnak, tehát korlátozottan víz- és porálló. Egyéb eszközökkel többféle módon is kommunikálhat, egyrészt van a klasszikus, kábeles megoldás Type-C USB porton keresztül, de mehetnek az adatok Bluetooth és WiFi segítségével is. A kamera 100,6 x 46,3 x 45,1 milliméteres, 130 grammos testét egy 1160 mAh-s Li-Ion akkumulátor látja el energiával, de a Samsung egyelőre nem kommunikálta, hogy ez hány perc videózásra lehet elég.


[+]

A kapcsolódó alkalmazás újdonsága, hogy élő, 360 fokos közvetítést tesz lehetővé a csatlakoztatott YouTube-fiókunk segítségével, ez ugyan nem 4K-ban történik, hiszen sávszélességet is kéne ehhez biztosítani, ami mobilhálózaton ugyan megvan, de igen komoly adatmennyiséget igényelne. Információink szerint a Gear 360 májusban lesz itthon is kapható és úgy hírlik, hogy árképzésben a Samsung igyekszik alávágni a konkurenciának, ami nagy lökést adhat a 360 fokos képek és videók terjedésének főleg azokon a közösségi felületeken, amelyekre a Gear 360 szoftvere egyébként is különösebb fakszni nélkül képes továbbítani az alkotásokat.

Azóta történt

Hirdetés