Új Galaxyhoz új Gear VR

Londonban mutatta be a Samsung a Galaxy S8-at, illetve annak nagyobb testvérét, az S8+-t is. Az eseményen nem csak magukról a telefonokról volt szó, hanem számos tartozékkal is készült a gyártó, a Dex és a Gear 360 mellett a VR-szemüveget is frissítették, az új Gear VR-nál pedig egyetlen lényeges újítás van, ami viszont szükségszerű volt.

Elülső burkolat nélkül
Elülső burkolat nélkül [+]

A Google által életre hívott DayDream megoldásnál már láthattuk, hogy mennyire hasznos tud lenni, ha nem magát a VR-szemüveget kell nyomkodni ahhoz, hogy bizonyos funkciókat elérjünk, hanem egy kontroller segít ebben. Erre a Samsungnál is rájöttek, a friss Gear VR-hoz tartozik egy távirányító, amelynek helyzetét pontosan látjuk a virtuális térben, a kezünkben levő kontrollerrel tudunk a megfelelő irányba mutatni, a tartozék tetején pedig ugyanazokat a gombokat láthatjuk viszont, amelyek a korábbi Gear VR oldalára voltak felrakva.

A kontroller
A kontroller [+]

Egy kör alakú, négy irányú vezérlőgombra támaszkodhat a hüvelykujjunk, alatta a home és a visszalépés gombjai kaptak helyet, még lentebb pedig a hangerőt állító billentyűpáros ücsörög. A DayDream mellé adott vezérlőhöz képest viszont az a legfontosabb eltérés, hogy a kontroller aljára, az elülső részre került még egy gomb, amivel például játékoknál lőni lehet, de alapvetően az OK funkciót látja el, ha rámutatunk valamire a virtuális valóságban, akkor ezzel a billentyűvel tudjuk kiadni a parancsot.

Visszafelé kompatibilis az S6-ig. És kompatibilis korábbi fejekkel is.
Visszafelé kompatibilis az S6-ig. És kompatibilis korábbi fejekkel is. [+]

Az új Gear VR visszafelé is kompatibilis az S6-tal, az S6 edge-dzsel, valamint az S7-tel és annak edge verziójával. A kontroller két ceruzaelemmel működik, megítélésünk szerint egy akkumulátoros megoldás elegánsabb lett volna, de a bemutatón a gyártó illetékese úgy fogalmazott, hogy ez lehetővé teszi, hogy gyorsan áramforrást cseréljünk, ha menet közben lemerülne esetleg. Bár a telefon hamarább fogja valószínűleg feladni. Az új Gear VR ára a kontrollerrel együtt 39 900 forint lesz, de meg lehet venni külön is az irányítót 10 ezer forintért, ha a korábbi Gear VR-okhoz szeretnénk használni.

Hirdetés