Hirdetés

Aktív témák

  • csaba54

    tag

    válasz bill.getc #3450 üzenetére

    amikor a negatívum pzitívvá válik :Y

    ...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

  • Ronyman

    aktív tag

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni tőletek! Vázolom a dolgot:

    Hívtak a Brokernethez dolgozni. Nem tudom érdemes lenne-e nekem belevágni. Fiatal informatika tanár vagyok, aki most kezdett dolgozni. A suliba start kártyával illetve regisztrált munkanélküliként vettek fel, ugye így a munkáltatót megilletik bizonyos kedvezmények. Viszont most úgy néz ki, hogy az iskolában nem lesz annyi tanuló, ezért nem tudnak 2 csoportot indítani informatika szakképzésben, így valószínűleg nem lesz szükség annyi tanárra. Ráadásul mivel minden kezdő tanár mentor programban vesz részt, ezért most kicsit teher is vagyok az iskolának. Mivel mentorált vagyok, a sulinak ki kell jelölni egy idősebb mentor tanárt számomra, akinek ugye kiegészítő fizetést kell, illetve nem lehet túlórám, valamint minden héten 1 olyan napot kell biztosítani mikor nincs órám és könyvtárazni tudok. Persze hospitálni illetve konzultálnom kell minden héten.
    Mivel lehetséges, hogy leépítés lesz, ezért esélye van annak, hogy esetleg én leszek az akit elküldenek. Ezt ugye nem fogom még most megtudni, csak akkor amikor már kiosztják az órákat, hogy ki és mit tanít, meg hány gyereket tudtak felvenni informatika szakra.
    A Brokernethez vállakozónak kell lenni, így ki kellene váltanom a vállalkozóit. Persze most nem kell érte semmit fizetnem, mivel van munkahelyem. De mi van akkor, ha a suliból elküldenek? Mivel rendszeres jövedelmem nem lesz, így a járulékokat sem tudom magam után fizetni. Természetesen volt tervben kiváltani a vállakozóit, de számítógép szerelésre és nem pénzügyi területre.
    Mivel diákhitelem van, most egy autót szeretnék venni hitelre, így ha nem lesz rendszeres jövedelmem, pénzügyi gondjaim lehetnek.
    Pénzügyi dolgokhoz nem értek, de valamennyire szeretnék belátni a pénzügyi szférába. Most április végén lenne egy alaptanfolyam, ennek ára 30.000Ft ha jól emlékszem. Jövőhéten be kellene fizetnem a pénzt is, de hezitálok a fent említett okok miatt, illetve van még egy főok ami miatt nagyon elbizonytalanodtam.
    Segítőkész ember vagyok, de nem szeretem magam tukmálni, azaz ha valakinek segítek nem nagyon akarok tőle 5 olyan embert kérni akihez elmehetek, akit felhívhatok. Élsősorban informatikus vagyok és ezt szeretem csinálni. A Brokernetet maximum úgy csinálnám, hogy ismerősi körben mondogatnám, hogyha valakinek kell ilyen segítség akkor szóljanak. Mellékállásként csinálnám, de nem tudom, így egyáltalán megéri-e.

    Adjatok tanácsot! A fent leírtakkal szerintetek érdemes lenne belekezdenem?

  • anagylevin

    csendes tag

    válasz Ronyman #3453 üzenetére

    Szerintem a legjobb, ha 1-1,5 évre visszamenőleg elolvasod a fórumot. Itt van hideg-meleg, laikus (többség), hozzáértő; csalódott (döntő többség) és sikeres (alig mérhető).
    Ha elmész a bázisra, valszeg el fogod kezdeni, mert profi módon fel van építve, mintegy a zsebedben érzed a zsetont...aztán elég esélyes, h 1-3 hónapon belül abba is hagyod.

    "Pénzügyi dolgokhoz nem értek, de valamennyire szeretnék belátni a pénzügyi szférába."
    Hát,...ha nem értesz hozzá, itt nem tanítanak meg... :)

  • DrM

    csendes tag

    válasz Ronyman #3453 üzenetére

    röviden:
    -a rendszeres jövedelmet ne onnan várd.
    -olyan kocsit vegyél amit kp-ra ki tudsz fizetni.
    -amit a bnet-nél keresel pénzt az nem fizetés hanem vállalkozói bevétel
    -ha nem fizetik az ügyfelek végig az első 2 évben az általad kötött életbiztosításokat (ne legyenek illúzióid, biztosítási ügynöknek kellesz) akkor azt a jutalékot vissza kell fizetned, ergo még egy darabig nem nagyon lesz innen felelősségteljesen elkölthető pénzed (
    -kb az éves díj 135-150%-a a cég jutaléka a közvetített szerződések után, egy korrekt cégnél ennek az 50-80%-át visszakapod, matekozz kicsit hogy itt mennyi esik le neked...

    Egyébként kíváló értékesítőket képeznek, de ha befektetési tanácsadó akarsz lenni akkor inkább végezz el egy CFA minősítést.

    'Trust the pilot'

  • DrM

    csendes tag

    válasz DrM #3449 üzenetére

    FOREST, JELENTKEZZ!!!

    'Trust the pilot'

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Ronyman #3453 üzenetére

    Szia!
    A Bnetet a te esetedben hatványozottan csak másodállásban érdemes vállalni, mert mint pályakezdő feltételezem nem raksz kazlat a félretett pénzedből, márpedig egy ilyen főállású munkához kellhet a tartalék.

    Mivel diákhitelem van, most egy autót szeretnék venni hitelre, így ha nem lesz rendszeres jövedelmem, pénzügyi gondjaim lehetnek.
    Ezt bizony jól látod és mint ahogy már fentebb ajánlották,inkább csak olyan autót válasz, amit kp-ban ki tudsz fizetni,de legalábbis nagyon kis erőfeszítés vállalj érte.(hitelt felvenni bő egy éve lehetett volna,melyet tőzsdei papírokba kellett volna fektetni-vicc volt:hitelből nem tőzsdézünk,csak ha megvan a hitel fedezet:-))

    Pénzügyi dolgokhoz nem értek, de valamennyire szeretnék belátni a pénzügyi szférába.
    A Bnet maximum csak elindítana a hosszú és igen rögös úton,de ezt vagyunk itt páran,akik megtehetjük ingyen, kb 2 óra alatt-szóval ebédidőben megtanulható az,amiért 30 ezret kéne adnod és marha sok idődet elvinné.
    A válaszom itt sokaknak furcsa lesz,hisz éppen én vagyok az,aki ajánlani szokta a próbát(bár minden esetben felhívom a figyelmet arra,hogy az önismeretre és önuralomra szűkség lesz), de Nálad begépelésre került ez a mondat:Segítőkész ember vagyok, de nem szeretem magam tukmálni
    Ide kérem duma kell és nem ám kispályás...:-)

    Mellékállásként csinálnám, de nem tudom, így egyáltalán megéri-e.
    Úgy megérheti a próbát, a 30 ezret és egyáltalán.

  • Ronyman

    aktív tag

    Köszönöm szépen mindenkinek, aki válaszolt a kérdéseimre. Holnap kellene aláírni a szerződést, de nem fogom aláírni. Végigböngészve a Figyelő (fn.hu) oldalait, arra a döntésre jutottam, hogy nem megyek bele ezekbe a dolgokba.

    Üdv: Ronyman

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Ronyman #3459 üzenetére

    Azért én a figyelő alapján messzemenő következtetéseket nem vonnék le...
    Ha az efféle hírekre és cikkekre figyelnél és ezek alapján döntenél a pénzecskéid tologatásában,akkor nagyon kis eséllyel volna pozitív hozamod.(negatív annál nagyobb arányban)
    A szélkakas és szenzáció...

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz DrM #3446 üzenetére

    már én sem férek hozzá az anyaghoz

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz DrM #3449 üzenetére

    Háááát, nem is kapunk belőle sok jutit, de ezzel a termékkel csak korrekt üzletkötők dolgozhatnak, akik nem húzzák le az ügyfelet. A helyzet az, hogy már mennyiségben is 2x annyi helyre tudom elsütni. Nem érzem hogy rosszul járok ha ezt ajánlom az ügyfélnek.

    A korrekt költségeket meg kell fizetni, de az is elég alacsony.

    ami nincs:
    1. kezdeti költség* - Ez eddig is ködös volt. Annyira nem értették az ügyfelek, hogy figyelmen kívül hagyták amikor szerződést kötöttek, mert nem akarták elhinni hogy ezt velük fizettetik meg
    2. vételi eladási árfolyam különbözet
    3. kötelező biztosítási díjhányad
    4. alapok közti átváltási költség - évente akár 365-ször büntetlenül ugrálhatok kedvem szerint egyikből másikba

    ami van (és tényleg csak ez):
    1. alapkezelői díj a bent lévő suska 1,19%-a évente - tisztán látható, hogy ez az alapkezelő jussa, azért csak dolgoznak vele...
    2. havi 470 ft adminisztrációs díj - tisztán látható, hogy a biztosító nem szerelmes belém, így annyit azért elkér, amennyi egy bankkártya számlavezetési díja.

    *kezdeti költségnél választhatsz hogy akarsz, vagy nem akarsz

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz DrM #3455 üzenetére

    Csak csatlakozni tudok a hszminden pontjához. A kiváló értékesítő képzést kiegészíteném: bnetnél sajnos nincs ilyen irányú tematikus képzés, de fogsz hallani 1-2 okos dolgot itt-ott.

    Egyes cégek ezt tematikusan fogják össze és számonkéréssel biztosítják a színvonalat.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Ronyman #3459 üzenetére

    Huh Rony!

    Elutasító döntésedet üdvözlöm, bár a Bnet nem azért rossz, amiért a fn abban a kipécézős cikkben leírta.
    Pont a szélsőségeket találtad meg: Bnet üzletkötő pozitív impulzusai, fn rágalmai.

    Ettől függetlenül azt gondolom hogy a pénzügyi tanácsadás ugyanolyan szakma, mint anno decibel a kubikus mesterség - ha nem értesz hozzá, a talicskát rátolod a lábadra

    Vannak arra hivatalos képzési helyek, ahol jutalék érdekeltség nélkül is úgy érzed hogy az ügyfél érdekeit tudod szolgálni majd az ott megszerzett tudásoddal (más cél talán nem is lehet).

    Szerintem arról is érdemes elbeszélgetni egy HR-es ismerőssel, hogy milyen munkakör passzolna a személyiségedhez.

    [ Szerkesztve ]

  • Pörp

    senior tag

    Sziasztok!

    Egyik hawerom brokernetes ügynök, vagy hogy mondjam. Kérte, hogy menjek el vele egy találkozóra (akkoriban kezdte), ott lesz egy úriember, aki régebben benne van, ő egyengette a barátom útját a kezdetekben, és ők ketten kidolgozan nekem egy befektetési lehetőséget. Elmondták, hogy olyan hitel és befektetés opciókat tudnak nyújtani nekem (is), amiket én mint kisember közvetlenül bankoktól/biztosítóktól nem fogok megkapni. Én már ezt se értettem, hogy ha van jó kínálata egy pénzügyi intézménynek, akkor azt miért jó neki, hogy nem adja csak úgy oda nekem. Szóval az én opcióm az lett, hogy fizessek be minden évben 500.000HUF-ot egy számlára, 20 éven keresztül folyamatosan. Tegyek le róla, hogy a 20 év során hozzá fogok férni, vagy csak bukóval, és majd 20 év múlva a kínai piacon többszörösét fogja érni a pénzem amit beraktam. Sajnos 20 évre a barátom nem tudta garantálni, hogy foglalkozik a befektetésemmel, de biztosítottak arról, hogy nem marad felügyeletlenül a pénzem. Egy kiragadott ábár mutattak nekem, hogy a görbe hogy megy felfelé, x - y évek között. Egyszóval ez a múlt. Dehát az a görbe nem csak felelé mehet... Szóval mit kell még tudni ezekről a 20 éves befektetésekről? Igazából nem vágtam bele, mert nincs rá anyagi lehetőségem, csupán érdekel ez a téma, hogy tényleg akkora jó vagy sem, mert eme barátom ódákat tudna zengeni, hogy milyen jó dolog ez. Miket nem mondtak el?

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Pörp #3467 üzenetére

    Nézd meg a visszavásárlási táblázatot a szerződésedben.
    Csak a rendszeres díjakra vonatkozik, és abból is csak a kezdeti egységekre

    Bnetes szerződésekben kezdeti egységnek általában az első két év teljes befizetett díja számít.

    A kezdeti egységek aktuális értékének egy bizonyos százalékát kapod csak vissza (ezt számolhatod ki a visszavásárlás táblázatból)

    A rendszeres díjaid felhalmozási egységeire a visszavásárlás 100%.

    A kötéstől számított 2 éven belül csak kezdeti egység kerül a rendszeres számládra.

    Az eseti befizetéseid mindig teljesen külön kezelendők, azokra a visszavásárlás mindig 100%

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Pörp #3467 üzenetére

    1. Kérd el tőlük a visszavásárlási táblázatot.

    2. kérdezd meg, milyen költségei vannak a konstrukciónak.
    Ha nem bízol abban hogy mindent elmondtak - nem úszod meg - kérj egy "szerződési feltételek" nyomtatványt (ajánlati nyomtatvány melléklete). Ülj le és bogarászd át, hogy az elmondottakhoz képest mit látsz benne költségként. A legfontosabb szempontod, a költségek kitermeléséhez szükséges hozam. Egy Excelben 20 évre simán kiszámolható.

    Az ódák ne tévesszenek meg. Tudj meg többet a befektetésekről ha arra akarod adni a fejed és ne sajnáld, ha csak fél év múlva vagy döntésképes. Jó helyen van a pénzed addig a bankban. Azért sokat ne gatyázz!

    Mit nem mondtak el?,
    Ha az analízist egyébként jól csinálták, elvileg az életpályaterved megvan (gyerek lakás nyugdíj, stb). Befektetési kockázati szintről volt szó?

    [ Szerkesztve ]

  • Pörp

    senior tag

    válasz azigazforest #3469 üzenetére

    Nincs szerződésem szerencsére. Ez igazából egy éve volt, egyetlen egy találkozó volt. Nekem mivel nagyon ködös volt, és iszonyat kevés gazdasági tudásom van, így nem vágtam bele. Azt hiszem nekem alap dolgok se világosak. Azt mondták, hogy be fogják fektetni a pénzemet olyan országok olyan cégeihez, amelyek termelőképesek és fejlődőképesek. Kína volt mint cél meghatározva. Kérdés: Konkrétan itt arról lenne szó, hogy a pénzem egy kínai pénzintézethez kerül, ahonnan hitel formájában egy kínai gyártócég felveszi a befektetők pénzét, hogy termelhessen?

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Pörp #3470 üzenetére

    "Konkrétan itt arról lenne szó, hogy a pénzem egy kínai pénzintézethez kerül, ahonnan hitel formájában egy kínai gyártócég felveszi a befektetők pénzét, hogy termelhessen?"

    Hát ennyire azért még nem tűntek el az országhatárok.

    Magyarországon bejegyzett befektetési alapokba kerül a pénzed. A befektetési alapok kezelői a kínai értékpapírpiacon kereskednek, igen a te pénzed is valahol benne van. Abból a pénzből amiért cserébe kínai részvényt kapnak, a kínai cég igen valószínűleg még egy betonkeverőt tud rendelni a felhőkarcoló építéséhez. Aztán amikor a cége részvényei többet érnek, az alapkezelőd neked is többet tud adni, ha pénzre akarod váltani.

    De nem közvetlenül fektetik be, ez fontos

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Pörp #3470 üzenetére

    még valami eszembe jutott: nem ők fektetik be, hanem te.
    senki nem kezeli a pénzedet, csak javaslatot ad hogy hová tegyed. minden felelősség a tiéd.

  • Pörp

    senior tag

    válasz azigazforest #3472 üzenetére

    Köszönöm a választ! Kezd világosodni. Ok, ez amit leírtál gondolom egy ideális folyamat. Én azonban azt látom, hogy cégek és az állam esetében is szinte minden nap felröppen egy hír mutyizásról, EU-s pénzek zsebrevágásáról. Tehát mennyire van biztonságban a pénzem a magyar alapkezelőnél? Mi van ha van köztük egy dörzsölt és korrupt ember, aki a befektetők pénzével megpróbál lelépni? Ha állami szinten és EU-s pénzekkel meg tudják csinálni, egy alapkezelőnél is lehet jogos a félelmem? Illetve ahogy írtad pl. egy kínai építőipari cég vesz a belépumpált pénzekből egy betonkeverőt. Mi van, ha ott egy korrupt cégvezető van, aki ezekből a pénzekből betonkeverő helyett nyaralót vesz magának? Tehát az érdekel, hogy az általad felvázolt ideális folyamatba mennyire férkőzhet be a korrupció, ezáltal elveszíthetem-e a befektetett pénzemet?

  • DrM

    csendes tag

    válasz Pörp #3473 üzenetére

    El. Az összeset. Köss lakástakarék pénztári szerződést, ott semmi kockázat nincs. MINDÍG olyan befektetési formát válassz amit ismersz és megfelelő mennyiségű információval rendelkezel ahhoz, hogy nyugodtan aludj.

    'Trust the pilot'

  • bill.getc

    csendes tag

    válasz Pörp #3467 üzenetére

    Szóval az én opcióm az lett, hogy fizessek be minden évben 500.000HUF-ot egy számlára, 20 éven keresztül folyamatosan. :Y :Y :Y
    Idéztem nem én találtam ki!

    Ej ej! Már megint ez a rendkívüli objektivitás! Nem érdekes mit akar az ügyfél vagy hogy áll anyagilag! Köss neki egy ötszázezrest az a tnet sztenderd! Elment a szakmai vezetőjével tárgyalni! :Y Vak vezet világtalant! :(
    Utána aképzésen mutogatják őket mint a bazári majmokat. Végrehajtották a know-howt! :C Az hogy még egy év után is frusztrálja a barátját a beszélgetés senkit nem érdekel! Lehet hogy már nincs is a tnetnél!
    Hány emberrel tették ezt meg???? PSZÁÁÁÁÁÁÁÁF!!!!! :Y

    Ki mit hallott?

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Pörp #3473 üzenetére

    röviden : nem veszítheted el (illetve...)

    a befektetéseknek többféle kockázata van

    erről épp most írogatok. Ha érdekel kicsit más szemszögből is, nézz fel ide. Egy cikksorozat elejét látod.

    1. árfolyamkockázat

    Az árfolyamkockázat egyik tényezője a piaci érték. (előre jól meg kell sejteni)

    Az árfolyam kockázat másrészt abból adódik, hogy neked kell meghoznod a helyes befektetési döntéseket. (Nem sejted meg jól az árfolyamokat, tehát nem teljesül az olcsó vétel, drága eladás)

    Adódhat még a valutaárfolyamokból is: A magyar pénzedet külföldi befektetésekhez az ottani valutára kell átváltani. Ezt a kockázatot csak úgy kerülheted el, ha a pénz itthon marad.

    1.a Folyószámla (bankbetét) - az árfolyamkockázatot a pénzintézet vállalja. Ezért alacsonyak a betéti kamatok. A kamat nem lehet negatív! Előre rögzített a kamat mértéke.

    1.b bármilyen pénzintézet befektetési termékei - az árfolyamkockázatot a befektető vállalja. A hozam lehet negatív! Előfordul hogy hosszabb távon garanciákat kapsz. A UL amit tavaly óta nem mertél megkötni, rendelkezik ilyen kockázattal

    2. csalási kockázat
    2.a nem valódi pénzintézettel kerülsz kapcsolatba - a begyűjtött pénzeddel elszaladnak. védekezés a PSZÁF honlapjáról.
    2.b nem valódi a tanácsadás - megtévesztő szakértelem, mögötte semmi (szakszavak, ködösítés, nagy hozamígéretek)

    3. intézményi kockázat
    Kérdés, ha a pénzintézet tönkremegy, mi lesz a pénzeddel.

    3.a Bankbetéteknél Magyarországon minden bankban elhelyezett betét visszafizetését elég jól garantálja az OBA. Minden betétes minden egyes forintjából félretesznek egy keveset a Magyar államkasszában, hogy gáz esetén kártalanítani tudjanak.

    3.bBefektetéseknél ugyanígy jár el a BVA. Bizonyos tevékenységek végzéséhez a tagság kötelező. Pl befektetési alapkezelői tevékenység.

    4. Államkockázat
    Látod, az állam elég sok mindent próbál biztosítani hogy a jövedelmeid újraelosztását biztonságos befektetésekben tudd megtenni. De mi van akkor, ha rosszul gazdálkodik? Minden pénzeszközt azonnal lefoglal hogy a nemzetközi hitelezői előtt ne égjen be. Ez az államcsőd. Ilyenkor általában semmit nem tud garantálni. Bár nagyon sokan ettől félve biztonságos államokba viszik a betéteiket (lehetséges, nem tilos) hogy kivédjék az államkockázatot is, de azt azért tudni kell hogy az államcsődből több féle mélységű létezik és csak a legsúlyosabbak esetén fagyasztják be a betéteket. Ezt azonban tényleg nem lehet előre kiszámítani. szerintem elég egy magyarországon

    Válasz a kérdésedre
    Te attól félsz, hogy a befektetési alapkezelőnél valaki egyszer csak meglóg a pénzeddel Lehetetlen. Vagy attól, hogy a kínai értékpapírpiacon a magyar befektetési alapkezelő ellenőrizhetetlen égbe fektet? Ezeket kizárnám.

    Sokkal inkább veszélyben van egy magyar befektető attól, hogy kóklerek adnak neki tanácsot, tehát egy csalási és egy árfolyam kockázat. bármilyen pénzügyi tanácsadó a törvény szerint nem jogosult a portfóliókezelés tevékenységre a sima kis független biztosításközvetítői vizsgájával. Ha megteszi, bűncselekményt követ el. Ennek ellenére a tanácsát megfogadva csinálhatod azt amit mond, de minden felelősség rajtad van, nem panaszkodhatsz senkinek.

    Módszer és példa az elkerülésre
    A Capital Partners sztori ugye mindenkinek megütötte már a fülét. A balhé márciusban robbant ki, sokan csak ekkor szereztek tudomást a csalásról még a befektetők közül is. Ha valakinek kicsit is gyanús volt a CP erőszakos hívásáradata, de érdekelte hogy valós-e amit ajánlanak, kb már fél éve utánanézhetett volna hogy legalább a csalási kockázatot elkerülje. Fél éve fent van a PSZÁF honlapján egy figyelmeztetés, hogy FELÜGYELETI ELJÁRÁS folyik a CP ellen. Aki addig fektetett be náluk az vétlen. Aki azután, az balek. Aki azóta nem vette ki a pénzét, az szintén balek.

    Most mit gondolsz, elveszítheted a befektetett pénzedet?

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz bill.getc #3475 üzenetére

    A savazás ellenére valahol igazat adok neked (igaz, már nem vagyok a cégnél)

    Csak egy hasonló példa:
    Alkusz cég kitalált egy lakossági értékesítési formát: sima egyszerű ügyfeleknek is óriási jutalékot fizet, ha tovább ajánlott ügyfél köt szerződést. A konstrukció zseniális volt. Úgy látszott, megakadályozható sőt nullára csökkenthető a visszaírások száma. Ez nemes cél.

    A biztosító felhívott néhány (több száz) ügyfelet, hogy van megelégedve, hogy értékeli a terméket. Az ügyfelek gyakorlatilag nem tudták megmondani mit kötöttek, mert csak a mani pörgött a szemük előtt. Csak azért kötötték meg maguknak, mert ez volt a beszálló hogy tovább ajánlhassák. A biztosító nem vállalja a piaci imázsromlást, ezért minden ügyfélnek visszafizeti a pénzét, az alkusz céget pedig nem fizeti ki.

    Úgy tűnhet itt az ügyfelek kapzsiságán múlik a dolog, Bnet csak annyiban különbözik, hogy ott az ilyen kapzsi ügyfeleket beregisztrálják.

    Úgy látszik, kis hazánkban az etikátlan magatartás megakadályozhatatlan.

    UI.:
    Ismerve ennek az alkusz cégnek a jutalékát, nem értem a Bnetbe miért mennek szívesebben az emberek. Az négyszeres jutalék mellett (!!!!! nem írtam el!!!!!!! :N ) ugyanúgy megvolt a BMW és az utazás.

    [ Szerkesztve ]

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz DrM #3474 üzenetére

    El. Az összeset.
    Ezt én kérném bővebben kifejteni,ha lehet.:-)

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz azigazforest #3476 üzenetére

    2.b nem valódi a tanácsadás - megtévesztő szakértelem, mögötte semmi (szakszavak, ködösítés, nagy hozamígéretek)
    Úgy tűnhet itt az ügyfelek kapzsiságán múlik a dolog, Bnet csak annyiban különbözik, hogy ott az ilyen kapzsi ügyfeleket beregisztrálják.
    "Hej hej-változó idők"

    [ Szerkesztve ]

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Széltoló #3479 üzenetére

    hej hej süket fülek

    nem mondtam mindig hogy nem a céget védem hanem a szakértelmet?

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz azigazforest #3480 üzenetére

    Hát dehogynem, csak eddig az jött le a hozzászólólásaidból,hogy a szakértelem legrosszabb esetben is minimum átlagos a Bnetnél és az erkölcs -most éppen a "kapzsiság" köntösében- pedig egyén függő, nem pedig szervezet-cég kérdése.

  • mate.kati

    csendes tag

    Tipikus MLM rendszer, ha bírod a nyomott jutalékot (a töredékét kapod meg annak, amit megtermeltél), az alacsony színvonalú (jobbára csak a telefonálásra szorítkozó) oktatásokat, a folyamatos ügynöki tevékenységet, a drága megoldásokat (amikre bizonyos csapatokban még köteleznek is), ha élvezed, hogy egy idő után nem veszik fel régi jó barátok a telefonhívásod, ha a vezetői jutalékod kedvéért mindezt szereted másokkal megízleltetni, akkor bátran vágj bele! :C
    ;]

    apolitikus politikus aktuarius

  • mate.kati

    csendes tag

    válasz Pörp #3467 üzenetére

    Szia!

    Én utánanéztem, szerintem butaság rájuk hallgatni. Elkövette azt a hibát egy ismerős (részéről hiba, részemről szerencse), hogy elkérhettem átolvasásra az ajánlatot.

    Kijegyzeteltem, majd egy független tanácsadót megkérdeztem, aki már egy ideje tájékoztatott a pénzvilág dolgairól. Megmutatta a rejtett költségeket (nézd meg az ajánlatban a "kezdeti költségek" alatt mit találsz (általában az első két évből, a Brokernetes változatoknál az első három évből vonnak általában 6-9%-os költségeket, a Brokernetes változtatoknál 9-13%-okat), és a Brokernetes változatokban jóval szarabb a visszavásárlási táblázat értéke minden évben.

    Bementem a "termék" biztosítójába, ahol ugyanazt a megoldást negyedéves befizetésekkel (ilyen nincs a bnetesben) ajánlották, jóval alacsonyabb költségekkel, ráadásul felhívták a figyelmem, hogy az ügynök azért ajánlott 500000 Ft éves díjjal, mert abból képzik a jutalékát, de az nekem nem jó, ráadásul ez korábban az adóvisszatérítésre jogosult ügyfeleknél az adóvisszatérítés szempontjából volt "optimális" mértékű éves díj. DE azóta nincs az ilyen jogcímen visszaigényelhető 20% adójóváÍrás.

    Én nagyon úgy éreztem, hogy palira vettek, le akartak nyúlni. Nem is veszem fel azóta a hívását, egyszer megmondtam neki, hogy nem korrektül tájékoztatott, nem kérek további tájékoztatást.

    apolitikus politikus aktuarius

  • filo-p

    csendes tag

    Hey!

    BrokerNet...olvasgatom itt a dolgokat...van mit tanulni!
    Nagyon szívesen beszélgetek bárkivel, aki a tényleges pénzügyi tanácsadásra kíváncsi. Pénzügyi tanácsadásra, mint presztízsre, és nem arra, hogy ki mit akar eladni, és ki kit képvisel, ez messze van egy független pénzügyi tanácsadástól, ahol az ügyfelet szolgálod ki!

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz mate.kati #3483 üzenetére

    Szia!
    Kijegyzeteltem, majd egy független tanácsadót megkérdeztem, aki már egy ideje tájékoztatott a pénzvilág dolgairól. Megmutatta a rejtett költségeket (nézd meg az ajánlatban a "kezdeti költségek" alatt mit találsz (általában az első két évből, a Brokernetes változatoknál az első három évből vonnak általában 6-9%-os költségeket, a Brokernetes változtatoknál 9-13%-okat), és a Brokernetes változatokban jóval szarabb a visszavásárlási táblázat értéke minden évben.
    Erről csak termékkel bizonyítva érdemes beszélni.
    Volt,aki megpróbálta és rájött,hogy az adott biztosító társaság és a Bnet költség megegyezik.

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Pörp #3467 üzenetére

    Újra kőbaltásan,mert a dumából ritkán van pénz:
    Egy jól(baromi jól menedzselt) kombi hitelből pénzt lehet kivenni,de mindenképp olcsóbb,mint egy annuitásos,ám szemezgessetek tényeken-számokon-íme a sajátom:
    Rendszeres díj kiegyenlítés (Ügyfélszolgálat) 2005.09.13
    Végrehajtás napja2005.09.13
    Díjbeérkezés dátuma2005.09.09
    Befektetett összeg 350 000,00 HUF

    Költségelvonás összege -45 105,70 HUF
    Biztosítási évforduló2006.08.26
    Költségelvonás összege -111 675,45 HUF
    Biztosítási évforduló2007.08.26
    Költségelvonás összege -67 728,59 HUF
    Biztosítási évforduló2008.08.26
    Költségelvonás összege -87 780,18 HUF
    Biztosítási évforduló2009.08.26
    2010 08 26 lesz a következő és akkor lesz öt éves a konstrukció, valamint akkor lesz esedékes a hatodik díjfizetés is.

    Főbiztosítás
    Pénzpiaci forint 2 679 594,21 HUF
    Nem fűznék hozzá semmit,számoljanak mások- persze én már megtettem.:-)

  • filo-p

    csendes tag

    válasz Pörp #3467 üzenetére

    Szia!

    Brókernet lévén sok mindent nem mondtak el Neked. Én ismerem, mivel találkoztam velük, takarítom is a szemetet utánuk, ugyanis:
    1. Független pénzügyi tanácsadással foglalkoznak... na igen, a kérdésem az lenne, mitől független? az ügyfél érdekeit nézi? Nem igazán, inkább a sajátját, a jutalékot, ezért nagyon sokan képesek embereken átgázolni. Ők egy-egy biztosító érdekeit képviselik, ugyanis azokat a termékeit ÁRULJÁK!!! Ha nekem az ügyfél a fontos, és nekem az, én nem árulok neki semmit, hanem megkérdezem mit szeretne, megnézem miben van benne, és felvilágosítom, utána ha kéri, tudok segíteni neki, és megkeresni azt, ami neki jó.
    2. Kijött egy összeg. Remek, még ha bele is fér, kifizeted minden évben. DE! Ki rakja be a pénzed és hova, meg miért? És ha valakire rábízom a pénzem, mi az, hogy nem nyúlhatok hozzá? Hagyjuk ezt! Megint kinek az érdeke? Teleszórták ilyen szemetekkel a piacot, de az ember pénze csak bent van, és nem kezelik, ez elfogadhatatlan. Neked adnak rá lehetőséget, mondjuk egy vagy két alkalommal ingyen áthelyezheted, a többinél durván fizetni kell, de egy ilyen időszakban hányszor kellett volna? És hányszor tették meg? Ennek a következménye, hogy az ilyen típusú befektetések átlagosan 50 és 80 százalék között buktak. A megoldás egyszerű lett volna, oda kellene figyelni az emberek pénzére, és nem csak passzívan berakni valahova, aztán majd lesz valami vele.
    Én ezt nem tudom elfogadni!! Gáz!!!
    És lehet ezt normálisan csinálni, és a TÉNY, hogy bármelyik intézet meg is tehetné, és ugyan meg is teszik az aktív kezelést, de a tényleges tőkét csak maguknak termelik meg, az ügyfél fel semmit!!
    AKTÍV befektetés az országban, ahol az áthelyezés INGYENES csupán egyetlen egy helyen van, egyetlen egy ilyen cég van, és az ügyfelek nem, hogy nem ismerik a mínusz szót, de veszteséget sem értek el!
    És én ehhez adtam a nevem, mivel a többi sajnos katasztrófa, volt, hogy megkerestek, hogy itt-ott dolgozzak, de miután 15 perc után nem mondták el, mit kell tenni, és milyen cég ez... felejtő.
    És a legfontosabb számomra. Ezeknél a cégeknél a legtöbb ember nem tudja miről beszél, nincs szakmaiság, hozzáértés a háttérben, és nincs ilyen termékük!!! Én úgy mondom el az embereknek, hogy a saját bőrömön tapasztalom, hogy basszus ilyen aktív kezeléssel akármit teszek, nem megy lejjebb :) csak nő a pénzem, mert van aki figyel rá, és erre én is akkor nézek rá amikor akarok, akár óránként!!! És nem egy év múlva az értesítőben tudom meg, hogy elbukott a pénzem!
    Nos, remélem tudtam választ adni a kérdéseidre és segítettem!
    Peti

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz filo-p #3487 üzenetére

    Csak pár apró részletecske:
    És ha valakire rábízom a pénzem, mi az, hogy nem nyúlhatok hozzá? Ezek szerint nem néztél elég mélyen a konstrukciókba,hisz a rendszeres valóban tabu,de létezik eseti számla is...
    a többinél durván fizetni kell- számszerűleg,mert így semmit sem ér.(szándékosan nem írok összeget és százalékot,mert én ezt itt már megtettem legalább 2 biztosító esetében)
    Ennek a következménye, hogy az ilyen típusú befektetések átlagosan 50 és 80 százalék között buktak.
    Buktak vagy bukóban vannak? Szerintem nem mindegy. Találtál erről kimutatást? Hát elő vele.
    az ügyfelek nem, hogy nem ismerik a mínusz szót, de veszteséget sem értek el!
    Ezzel kapcsolatban meg biztosan tudsz átlag hozamot írni,ha már ott dolgozol... Akár szívesen olvasnánk a saját befektetésed költséghányadát,jelenlegi értékét,hozamát, mert a számok az igazán beszédesek...
    Az éves 5% is plusz,de nekem például soványabb az anorexiásnál...

  • bill.getc

    csendes tag

    Újabb jó híreket hallotam ma! Egyre jobban fogynak! Már csak kb 1500-an lehetnek belőlük!
    Szépen elfogynak és nemsokára csak mint rossz példára emlékszünk rájuk.
    Nem lesz itt semmilyen tőzsdére vezetés és részvény osztogatás! Nem is lesz már cég sem 2012-re! Kinyírják egymást! :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :)) :)) :)) :))
    Az értelmesebbje már felismerte a nagy parasztvakítás mögöt mi folyik, és gyorsan lelép. Sok csák máté pedig ha már mindenkit kinyírt egymás torkának esik! De akkor pezsgőzünk! :)) :DD :)) :DD :)) :DD :)) :DD :)) :C :C :C :C :C
    A tulajok meg gyorsan lelépnek.....
    Szerencsére kifulladt az expanziójuk is, mert egyre több emberhez jut el a rossz hírük!
    Amikor az alma belűlről rothad! Ezt jól elk****k! :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C

  • filo-p

    csendes tag

    válasz Széltoló #3488 üzenetére

    Köszönöm, hogy szóltál, ezeket elfelejtettem beleírni, akartam erről is, csak így is sokat írtam. :) Eseti díjról nem beszéltem, de akkor sem lehet az megoldás, hogy az valamilyen szinten felhúzza, vagy ha pénzpiaci alapban van, úgy gondolom nem arról kellene szólnia, hogy az termel ki valamennyit, hanem az egész terméknek az ügyfél érdekeit kellene szolgálnia, mindenféle bukás nélkül.
    Olvastam mit írtál biztosítókról.
    Nos. A kezeletlen unit linked termékek nagyon sokat buktak, és tény, hogy 2009-ben már pluszban voltak, meg idén is alakulnak, de ezektől végem van, mikor azt akarják beadni nekem, hogy igen buktak, de az a válság, meg különben is hosszútávra tervezünk, 5 évig nem is kell hozzányúlni...stb. (ezeket bnet-től hallottak alapján írom, saját tapasztalat). Ezeket hagyjuk. Vagy számoljunk, hisz ugye a matek nem hazudik. pl. buktak 2008-ban 31 százalékot, 2009-ben már bőven pluszban voltak, megtermelték a 33 százalékot. Ez csak egy példa, hasonlókkal találkoztam nem is kevéssel, és szerintük ez így rendben van, mivel így kitermelte a bukás mértékét, sőt pluszba is került. Hmmm... pl. 100-ból ha levonunk 31 százalékot az ugye 69. Következő év--> plusz 33 százalék. 69-nek a plusz 33 százaléka az nem 100!!! hanem mínusz 10 százalékkal kevesebb. Vagyis ha a tényleges adatokat vesszük, és valaminek elbukják az 50 százalékát, akkor nem 50-et kell dolgozni azért, hogy 0 legyen(inkább százat, hogy nulla legyen), vagyis hosszú évek munkájával megkeresett pénzek mennek el, így éveket dobunk a kukába, ez eléggé fájdalmasan érinthet embereket, ha pl. ezt nyugdíjcélú megtakarításként tették félre. Nos én ebben vagyok partner ügyfelekkel, és ez nem fordult elő.
    Természetesen adatokat nem a kis ujjamból szoptam, hanem tényeket közlök, és ezeket bárkivel szívesen megosztok. Viszont úgy gondolom az én befektetésemhez senkinek nincs köze, azt nem mutogatom, hogy mennyi pénzem van, nem ilyen céllal írtam ide.(Az én befektetésemnek 6 % a költsége!!! kamatos kamat mellett ki tudok venni belőle, ha csak átlag 15 % kamatot számolok, havi szintű járadékként is akár, elég rugalmasan tudom változtatni.)
    Az 5 százalékot ne tekintsünk tényleges, reál hozamnak, amíg infláció alatt van, addig csak forintálisan van több pénzem, vásárlóértéke épp ezért kevesebb. Tény: 2008-ban euro alapú befektetések nálunk, 16 százalék volt, ez azt hiszem magáért beszél az akkori időszakban, ezzel kapcsolatban lehet vitatkozni, miért nem több? de nem is mínusz 50 százalék.
    Az elmúlt 70 év alapján a részvények kezeletlenül hoztak 12,8 százalékot (S&P 500), nos mi ezt még kezeljük is(24 órában figyeljük), kiküszöbölve ezáltal a bukó szakaszban lévő időszakot, így nem csak azt küszöböljük ki, hogy veszteség ne legyen, de időt sem dobunk a kukába ezáltal. És valami oknál fogva még egy ügyfél sem sértődött meg, ha hoztunk 20-40 százalékot! :)

  • DrM

    csendes tag

    válasz filo-p #3490 üzenetére

    Lehet hogy bennem van a hiba de továbbra sem látom a konkrétumokat leírva. Ha komoly ember vagy idebököd hogy mit árulsz, mert ha tényleg annyival jobb mint a szar UL akkor szíves-örömest visszük hozzátok a pénzt. Pláne ha egyszeri 6%-os költség mellett akár évtizedekig kezelitek a pénzem garantált 15% hozam mellett.

    'Trust the pilot'

  • DrM

    csendes tag

    válasz bill.getc #3489 üzenetére

    Honnan az info? El sem akarom hinni...

    'Trust the pilot'

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz filo-p #3490 üzenetére

    A kezeletlen unit linked termékek nagyon sokat buktak, és tény, hogy 2009-ben már pluszban voltak, meg idén is alakulnak

    Úgy hiszem ezt is példán keresztül kellene nézni, mégpedig olyat választva,ahol 5-10 éve folyamatosan fizeti az emberünk a meghatározott összeget, mint a katonatiszt nem foglalkozva a piac mozgásával. Lehet ez egy kínai alap,de ha 10 évet nézünk,akkor inkább magyar,hisz az tuti,hogy volt 10 éve is. Én nem azt mondtam(írtam),hogy a jól kezelt számlánál többet hoz a kezeletlen,hanem azt,hogy az elkezeltnél hoz többet,mely kijelentésemet ma is fönntartom.

    hanem az egész terméknek az ügyfél érdekeit kellene szolgálnia
    Én úgy gondolom,hogy éppen így teljesül az elvárásod, de értem én,hogy külön-külön mindkettőnek meg kell álljon a lábán.

    Vagy számoljunk, hisz ugye a matek nem hazudik. pl. buktak 2008-ban 31 százalékot, 2009-ben már bőven pluszban voltak, megtermelték a 33 százalékot.
    Ha én öt vagy tíz éves átlag hozamot számolok,akkor nem így teszem...szóval ilyen példával valóban csak a "tájékozatlanok" élnek.(természetesen nem rád értettem,hisz csak idéztél)

    Viszont úgy gondolom az én befektetésemhez senkinek nincs köze, azt nem mutogatom, hogy mennyi pénzem van, nem ilyen céllal írtam ide
    Lehet azt százalékosan is ide vágni,nem kell,hogy "pénzesítsd".

    20-40 százalékot!
    a Ppluszomon ennél egy kicsit magasabb hozam van átlagosan 5 évre vetítve és nem nézem 24 órában,de 16-ban majdnem igen:-) Tisztában vagyok vele,hogy nem általános ez a hozam,de talán,mint fehér holló mégis bizonyítja,hogy az UL is képes szép dolgokra.
    Nyugodtan lehet ide cégnevet , konstrukció nevet és feltételeket írni, mert így még mindig a hajnali menyasszony ködös orcáját mutatja.

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz DrM #3491 üzenetére

    garantált 15% hozam
    :-)Ezt ugye nem gondoltad komolyan?!:-)(esetleg még infláció fölötti is...:-))

  • Széltoló

    csendes tag

    Mert mindig elfelejtem: én nem árulok semmit!!! Lassan már nem vagyok(nem mondok föl,de ők bármikor kirúghatnak) a Bnetnél és hasonló munkakört egyelőre nem is szeretnék betölteni sehol.
    A lényeg,hogy semmilyen anyagi érdek nem vezérel az UL-el,Bnettel kapcsolatban.

  • Pörp

    senior tag

    válasz azigazforest #3476 üzenetére

    Szia Forest!

    Bocsánat, hogy késve reagálok. Mostmár tisztábban látom a befektetések kockázati részét. Köszönöm! Én azt szeretném megfejteni, hogy a brokernet által kínált befektetések valóban humbuk, lehúzós dolgok, vagy ténylegesen van-e bennük korrekt lehetőség. Az tiszta sor, hogy a legkorrektebb társaság se fog biztosítékot adni arra, hogy ebből nekem 20év múlva tuti profit lesz. A bajom az, hogy pl. a tanácsadóm a múltal példálózik. Kiragadtak x-y évek között görbéket, amelyek mennek felfelé, van bennük válságrész is, ahol kicsit lefelé, de utána megint felfelé, és ez milyen jó. Mennek felelé a betétések értékei. Ez nekem nem bizonyítja, hogy a jövőben is ilyen tendencia lesz. 20 év nagyon hosszú idő. Ezidő alatt létrejött az EU, csatlakozások, ki tudja mi lesz a következő 20 évben, és ugye nem törvényszerű hogy a jónak gondolt változások jótékonyan fognak hatni is a befektetésekre. Kína fejlődik, és fog is mondták, érdemes befektetni. Én csak azt látom mindenféle rasszizmus nélkül, hogy Kína ontja magából a - kevés kivételtől eltekintve - silány minőségű, gyakran nyíltan másolt termékeket. Ebben van a jövő? Fejlettebb EU-s országokban még van igény a minőségre, ott hogy szeretne a kínai, másolt termék nagy teret nyerni a következő évtizedekben? Ha pl. a fejletlenebb EU-s országok elkezdenek fejlődni (ami jó lenne), az embereknek nőket az igénye a jobb minőség iránt, amit Kína egyenlőre nem tud biztosítani szerintem... Persze lehet arra is alapozni (talán joggal), hogy a különbségek csak nőni fognak európában az országok között, ezesetben biztosan lesz nagyobb tere az olcsó kínai cuccoknak. Vagy itt most teljesen rossz módon értelmezem a Kínai piac fejlődését? Javíts ki, ha ez így van! :R

    Lehet-e kérni a befektetésekről hosszútávú és hiteles leírást, amelyben részletezve van, hogy mikor, kinek és pontosan mennyit kell befizetni egyéb költségek címén?

    Ha ez nekem is jó, mert nincs kétségem afelől, hogy a befektetésem ha nyereséggel zárul, abból más is profitál, akkor miért csak ilyen baromira hosszú távon lehet befektetni? Úgymond próbaképp pár éves befektetés, ha fejlődik a kelet, akkor pár év múlva is többlettel szálhatnék ki, csak gondolom sokkal szerényebb lenne a profitom, de legalább az ember belekóstolhat. Továbbá az eseti számla miért kizárólag hosszútávú befektetéssel együtt köthető csak, magában miért nem? Pedig egy magában levő esetivel is úgymond kicsiben, rövidtávon kipróbálhatná az ember, és valakinek lehet elég lenne azzal operálgatni, mert nem akarja 20 évre elkötelezni magát.

    [ Szerkesztve ]

  • Pörp

    senior tag

    válasz filo-p #3487 üzenetére

    Igen, fontos dolgokat írsz te is. Valakinek a pénzét 20 éven át kezelni, befektetésekkel foglalkozni, ezek nem piti dolgok, szerintem komoly szakértelem és gyakorlat szükséges hozzá, és hatalmas felelősségvállalás. Ez is fura a brokernetnél, haverom műszaki ember, mérnök, erre elkezdett ezzel foglalkozni, dehát a képzés az a nullával egyenlő, a brokernetet nem zavarja hogy van egy halom hozzá nem értő ügynöke? Hogy akar hiteles lenni? A brokernet milyen biztosítékot ad arra, hogy a pénzemmel aktívan fognak mind a 20 éven át foglalkozni? Ha nem egy elfejeltett befektetésről lehet olvasni, akkor joggal gyanakodhat az ebmber. Ezt nem lehet brokernet oldalról egy egyszerű "mostmár nem maradhat kezeletlen befektetés" nevű szabályzattal elintézni. Ezt leírni könnyű, komoly összegekről van szó kérem, erre garancia és biztosíték kell, hogy amint kezeletkenül marad a pénzem, élhessek a kártérítési jogommal. Bár nekem az se világos hogy egy brókernetes ügynök, ha neki jól megy és van sok ügyfele, hogy a fenébe tud akár tucatnyi különböző befektetést és hitelt mindenkinek külön igénye szerint egyszerre aktívan kezelni? Biztos hogy ez csupán egyetlen embert igényel?

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Pörp #3496 üzenetére

    Én azt szeretném megfejteni, hogy a brokernet által kínált befektetések valóban humbuk, lehúzós dolgok, vagy ténylegesen van-e bennük korrekt lehetőség.
    Az én konstrukcióm Bnetes, melynek majdnem minden részletét láthatod egy föntebbi hsz-ben.(egy komoly költség még van rajta,éspedig az eladás-vásárlási árkülönbözet,mely az esetemben 5%,de ez a tétel természetesen benne van a jelenlegi aktuális értékben.Van még egy 1,73%-os éves alapkezelői díj és 520 forint havi számlavezetési díj-ezekkel ennyi az annyi)

    A bajom az, hogy pl. a tanácsadóm a múltal példálózik. Kiragadtak x-y évek között görbéket, amelyek mennek felfelé, van bennük válságrész is, ahol kicsit lefelé, de utána megint felfelé, és ez milyen jó.
    A múlt nem garancia és itt éppen az x-y kiragadott évek a fontosak,mert nem mindegy,h 10 évet vagy az utolsó másfél évet ragadta ki.
    Nincs garancia!!! Foglalkoznod kell vele,különben nagyon elúszhatsz,de ha belejössz,akkor bőven jobb lehetsz egy hasonszőrű szamárvezetőnél.

    Ez nekem nem bizonyítja, hogy a jövőben is ilyen tendencia lesz.
    Bizony,hogy nem bizonyíték!(csak tájékoztató)

    Én csak azt látom mindenféle rasszizmus nélkül, hogy Kína ontja magából a - kevés kivételtől eltekintve - silány minőségű, gyakran nyíltan másolt termékeket. Ebben van a jövő? Fejlettebb EU-s országokban még van igény a minőségre, ott hogy szeretne a kínai, másolt termék nagy teret nyerni a következő évtizedekben? Ha pl. a fejletlenebb EU-s országok elkezdenek fejlődni (ami jó lenne), az embereknek nőket az igénye a jobb minőség iránt, amit Kína egyenlőre nem tud biztosítani szerintem...
    Én ezen a vonalon el sem indulnék- a tőzsde nem így működik,főleg nem rövid távon...

    Elnézést Forestől, mert látom,hogy az ő hsz-re ment a kérdés!

  • Pörp

    senior tag

    válasz Széltoló #3498 üzenetére

    Ez az 1.73%-os alapkezelői díj, azt jelenti, hogy pl. 500.000-es befektetésnél, az első éven az 500.000HUF 1.73%-a elvész befektetési kezelésí díjként? A második évben pedig már ugye 1.000.000Ft a befektetett összeg, így a második éven az egymisinek az 1.73% szintén elvész díjtételként, és így tovább 20 évig? Ha ez így van, 20 év alatt 1.7millió Ft csak az alapkezelés díjtétele. A havi számlavezetésből is befizetek 125.000Ft-ot. Ha ezt jól írtam, akkor 20 év múlva 2%-os befektetési hozam még csak a költségeket fedezte.

    Én ezen a vonalon el sem indulnék- a tőzsde nem így működik,főleg nem rövid távon...
    Ezt hogy érted? Én nem értek ezekhez...

  • DrM

    csendes tag

    válasz Pörp #3497 üzenetére

    Itt nagyon komoly félreértések/félrevezetések vannak. A bnet-es ügynök független bizt. ügynöki tevékenységet végez, törvény szerint nem kezelheti a pénzed. Az alapkezelő kezeli a pénzed szigorú szabályok szerint. Azt, hogy melyik befektetési alapba kerül a pénz az ügyfél dönti el, onnantól hogy választott minden felelősség az övé, a kockázatokat ő viseli, ezt az ajánlat megtételekor alá is írja.
    A többi kérdésre csak röviden:
    -van olyan szerződés ami gyakorlatilag csak egy eseti számla bár a jutaléka töredéke a megfejős szerződéseknek->ilyet nem a bnet-nél kell kötni
    -mivel az ügyfél hozza a befektetési döntéseket max a véleményét kérheti ki az ügynöknek, úgy már azért kezelhetőbb(nek néz ki) a dolog
    -az ügynököket üzletkötőnek veszik fel, a bnet üzleti modellje a kapcsolati tőke kiaknázására épül, egy mérnök ebből a szempontból igenis értékes "tanácsadó"
    Ha komolyan érdekel a téma Széltolóval konzultálj, régóta benne van a körforgásban és sok fórumtárssal ellentétben (magamat is beleérte) függetlenül tud nyilatkozni, nem érdekelt az üzletkötésben.

    'Trust the pilot'

Aktív témák