Hirdetés

Aktív témák

  • mate.kati

    csendes tag

    válasz Pörp #3467 üzenetére

    Szia!

    Én utánanéztem, szerintem butaság rájuk hallgatni. Elkövette azt a hibát egy ismerős (részéről hiba, részemről szerencse), hogy elkérhettem átolvasásra az ajánlatot.

    Kijegyzeteltem, majd egy független tanácsadót megkérdeztem, aki már egy ideje tájékoztatott a pénzvilág dolgairól. Megmutatta a rejtett költségeket (nézd meg az ajánlatban a "kezdeti költségek" alatt mit találsz (általában az első két évből, a Brokernetes változatoknál az első három évből vonnak általában 6-9%-os költségeket, a Brokernetes változtatoknál 9-13%-okat), és a Brokernetes változatokban jóval szarabb a visszavásárlási táblázat értéke minden évben.

    Bementem a "termék" biztosítójába, ahol ugyanazt a megoldást negyedéves befizetésekkel (ilyen nincs a bnetesben) ajánlották, jóval alacsonyabb költségekkel, ráadásul felhívták a figyelmem, hogy az ügynök azért ajánlott 500000 Ft éves díjjal, mert abból képzik a jutalékát, de az nekem nem jó, ráadásul ez korábban az adóvisszatérítésre jogosult ügyfeleknél az adóvisszatérítés szempontjából volt "optimális" mértékű éves díj. DE azóta nincs az ilyen jogcímen visszaigényelhető 20% adójóváÍrás.

    Én nagyon úgy éreztem, hogy palira vettek, le akartak nyúlni. Nem is veszem fel azóta a hívását, egyszer megmondtam neki, hogy nem korrektül tájékoztatott, nem kérek további tájékoztatást.

    apolitikus politikus aktuarius

Aktív témák