Hirdetés

Aktív témák

  • Ronyman

    aktív tag

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni tőletek! Vázolom a dolgot:

    Hívtak a Brokernethez dolgozni. Nem tudom érdemes lenne-e nekem belevágni. Fiatal informatika tanár vagyok, aki most kezdett dolgozni. A suliba start kártyával illetve regisztrált munkanélküliként vettek fel, ugye így a munkáltatót megilletik bizonyos kedvezmények. Viszont most úgy néz ki, hogy az iskolában nem lesz annyi tanuló, ezért nem tudnak 2 csoportot indítani informatika szakképzésben, így valószínűleg nem lesz szükség annyi tanárra. Ráadásul mivel minden kezdő tanár mentor programban vesz részt, ezért most kicsit teher is vagyok az iskolának. Mivel mentorált vagyok, a sulinak ki kell jelölni egy idősebb mentor tanárt számomra, akinek ugye kiegészítő fizetést kell, illetve nem lehet túlórám, valamint minden héten 1 olyan napot kell biztosítani mikor nincs órám és könyvtárazni tudok. Persze hospitálni illetve konzultálnom kell minden héten.
    Mivel lehetséges, hogy leépítés lesz, ezért esélye van annak, hogy esetleg én leszek az akit elküldenek. Ezt ugye nem fogom még most megtudni, csak akkor amikor már kiosztják az órákat, hogy ki és mit tanít, meg hány gyereket tudtak felvenni informatika szakra.
    A Brokernethez vállakozónak kell lenni, így ki kellene váltanom a vállalkozóit. Persze most nem kell érte semmit fizetnem, mivel van munkahelyem. De mi van akkor, ha a suliból elküldenek? Mivel rendszeres jövedelmem nem lesz, így a járulékokat sem tudom magam után fizetni. Természetesen volt tervben kiváltani a vállakozóit, de számítógép szerelésre és nem pénzügyi területre.
    Mivel diákhitelem van, most egy autót szeretnék venni hitelre, így ha nem lesz rendszeres jövedelmem, pénzügyi gondjaim lehetnek.
    Pénzügyi dolgokhoz nem értek, de valamennyire szeretnék belátni a pénzügyi szférába. Most április végén lenne egy alaptanfolyam, ennek ára 30.000Ft ha jól emlékszem. Jövőhéten be kellene fizetnem a pénzt is, de hezitálok a fent említett okok miatt, illetve van még egy főok ami miatt nagyon elbizonytalanodtam.
    Segítőkész ember vagyok, de nem szeretem magam tukmálni, azaz ha valakinek segítek nem nagyon akarok tőle 5 olyan embert kérni akihez elmehetek, akit felhívhatok. Élsősorban informatikus vagyok és ezt szeretem csinálni. A Brokernetet maximum úgy csinálnám, hogy ismerősi körben mondogatnám, hogyha valakinek kell ilyen segítség akkor szóljanak. Mellékállásként csinálnám, de nem tudom, így egyáltalán megéri-e.

    Adjatok tanácsot! A fent leírtakkal szerintetek érdemes lenne belekezdenem?

Aktív témák