Hirdetés

Aktív témák

  • _zozo

    csendes tag

    válasz kabinos13 #6000 üzenetére

    Tévedsz! A "krémje" március elején fog utazni és nem két, hanem egy hétre.

    [ Szerkesztve ]

  • kabinos13

    újonc

    akor ez egy krémesebb krém amit te nem ismerhetsz, a lányom mondta, hogy az anyja elutazott én meg nem kérdeztem hogy hova--de ezek 7-6-sek

  • _zozo

    csendes tag

    válasz kabinos13 #6002 üzenetére

    Akkor kérdezd meg a lányodat, hogy az anyja hova utazott és kivel. Az biztos, hogy a mi 6-os, 7-es vezetőink itthon vannak.

  • Eagley

    újonc

    Úgy tudom a befizetett összeg 20%-a visszaigényelhető az adóból, tudja valaki esetleg, hogy a bevallásban ezt hol kell feltüntetni?
    Köszi

  • Porcupain

    aktív tag

    válasz Eagley #6004 üzenetére

    2009-óta már nem.

    velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9

  • digit123

    újonc

    Sziasztok!
    Én 2-3 évvel ezelőtt hagytam ott a társaságot. 3 szinten voltam volt pár kötésem baráti körből és családiból is. Mindenki nagyon ráfaragott. Most számoljuk fel az utolsó(t) (befektetést) is. Az elején 2006-2007-ben egészen jól indult. Szinte mindenki nagy eseti befizetéses volt. Mostanra hatalmas veszteségekkel. Az a baj, hogy hatalmasak a költségek, amik ezekhez a befektetési formákhoz tartoznak. Biztosítónként változik, de kb. 5-7%-körüli elvonás befizetéskor és a kezelt pénz alapkezelői dija is 2% körüli / év. Még ha jól alakul az alap sorsa akkor is kevesebb része esik a befektetőhöz, így a Biztosító visz mindent. Azért az elgondolkoztató, hogy milyen autókat osztogatnak a felső vezetőknek a Biztosítási szektorban.? És hogy miből?
    Azokat az alapokat amiket tovább kínál a Brokernet közvetlenül is el lehet érni a Biztosításoknál. És akkor megúszható az első 2 év brutális díja ami a biztosítóhoz kerül.
    Én így utólag nagyon bánom, hogy sokakat meggyőztem, hogy ez milyen jó lesz. Persze akkor még nem lehetett tudni, hogy egy gazdaségi világválság felé megyünk. Egy biztos most nagyon rosszul jöttek ki belőle. Én 5 milliót tettem be 2 tételben. 4 évre rá viszont láttam 2,8 milliót. Ha nem lett volna válság valószínűleg másképpen alakult volna... De lett.
    Akkor is a Biztosító elég szépen csipegetett volna le magának, pedig a kockázat az enyém. Ami nem is volt olyan finom.. Sőt.
    Ennyit mint befektető(k).
    Mint munka..
    A családod és baráti köröd kell hívogatni. Vagyis aki fellelhető a telefonod címlistájában. :-(
    Vagy be tudsz valakit szervezni és lesz bevételed.. Reszkethetsz érte, mi lesz Vele. De kapsz egész szép jutalékot. Összességében egy 300 ezres kötésnél kb. 500 ezer csapódik le a cégnél, ha az első 2 évet befizeti valaki. Nem hiába kap rá vissza kb. 100-150 ezret, ha ekkor megszűnteti. Pedig Ő Addigra már 600 ezret fizetett be. Szóval szép díjak vannak. Ja! Ésa mikor jönnek az elszámoló levelek évente egyszer. Akkor még az is fel van rajta tűntetve, hogy 1500 Ft adminisztrációs díjal is megterhelték...

  • Josefernando

    csendes tag

    válasz digit123 #6007 üzenetére

    Ezeket kb én is leírtam külsősként.
    Zozo várjuk a cáfolatokat.

  • Josefernando

    csendes tag

    válasz _zozo #6009 üzenetére

    Vagyis egyetértesz a fent leírtakkal?

  • _zozo

    csendes tag

    válasz Josefernando #6010 üzenetére

    Miért kellene nekem bárkinek a hsz-vel egyetértenem vagy ellentmondanom? ;]

    Azért itt sem látok tisztán, kevés információt osztott meg a "kolléga".
    Jó lenne tudni, melyik konstrukcióba mikor mekkora összeget helyezett el, és az eltelt időben mikor és hova mozgatta át.

  • digit123

    újonc

    Azért itt sem látok tisztán, kevés információt osztott meg a "kolléga".
    Jó lenne tudni, melyik konstrukcióba mikor mekkora összeget helyezett el, és az eltelt időben mikor és hova mozgatta át.

    Sziasztok!

    Jogos: kevés információt osztott meg a "(volt) kolléga".
    Így is elég sokat koptattam a billentyűzetet. És erről nem lehet eleget írni. :-( :-)
    AVIVA, UNIQA befektetések voltak. Diverzifikált elhelyezésben. Többszöri (eseti)befizetéssel. Ha valaki lett volna olyan ügyes, hogy a csúcsok közelében kiszedeti parkolópályára (pénzpiaci alap) majd alacsonayabb értéken visszavásároltatja és így tovább. Akár pár ilyen akcióból csak néhány jött volna be. De NEM! Azért az elgondolkodtató, hogy a fő-fő vezetők eredeti foglalkozása hentes, focista stb. Semmi közük a közgazdasághoz, pénzvilághoz. (Tisztelet a kivételnek!) Attól még (lehetnek) lehetnének jó vezetők, de mindenki mást hisz Róluk. Vagyis azt hiszi mindenki, hogy Ők pénzt csinálnak. Sőt talán mottóként is szívesen használnák.És ugyan nem mondják ki, de gondoltatják Veled és ha konkrét kérdést teszel fel kitérő válaszokat kapsz! :-(

    Nagyon összetettek ezek a befektetések. Ha valaki ugyanabba az alapba fizet be többször és ugyanabba az alapba egy másik személy is ugyanakkora összegeket helyez el, de más időpontokban. Hihetetlen nagy különbséggel más végeredmény jön ki egy vizsgált időpontban. Mondjuk pár évre rá.
    Valamint hajlamos az ember (és a Brokernetes vezetők is erre terelnek) elhinni, hogy az alapkezelők kezelik a pénzünk és követés is van. Vannak olyan alapok ahol ez igaz, de nem ezeknél. (Amúgy is nehéz ezt megálapítani.) De amikor a referencia értékhez képest kisebb hozammal bír az alap, akkor az elgondolkodtató. Bár sokszor talán jobb is, hogy az alapkezelők "csak" befektetik az előre magdott arányban a pénzünket az általunk megadott piacon (általunk megadott alapba).
    Találkoztam olyan vezetővel, nem az én csapatomban volt. Ő felsőfokú végzettséggel rendelkező közgazdász volt, hogy mondta: A nagy biztonságot és hozamot ne felejtsétek el a folyamatos befizetés fogja hosszú távon teljesíteni. Most már elemezhető az elmúlt pár év, hogy neki lett igaza. Mint a Brokernetes kiadvány is mutatja, hogyan lehet hozamot elérni, úgy hogy évek alatt a piac egy U alakot ír le. Vagyis ugyanarra az értékre tér vissza. Mondjuk a BUX indult 17000-ről és 5 év múlva is 17000-ren vagy körülötte áll. Csak közben mondjuk 12000 is járt. És esetleg a környékén is vettél. :-)
    Nagy elemzők és több 10 éves tapasztalattal rendelkező tényleges szakemberek is sokszor vakargatják a fejüket, hogy mi legyen az alappal aminek a foundmanagere. Akkor hogyan lehet, hogy egy pár hónapja Brókernethez csatlakozott üzeltkötő mondja meg (javasolja) milyen alapba, mennyit, meddig tenyen az ügyfél? Vagy pár éve ott dolgozó vezető, akiknek a többsége csak az általa majd megszerzett bevétel kikalkulálásáig jut? Mert Nekik a többi nem számít csak, hogy az első 2 évet kibírja az Ügyfél. Aztán mi lesz??!! Őket nem érdekli. Itt is tisztelet a kivételnek, de én olyannal aki ennél jobb nem találkoztam... Sajnos.
    Amúgy a Cég könnyen elvakít mint újként csatlakozó üzletkötő. Az ajándékozott autók, utak stb.... Az aki az esetlegesen bekövetkezendő kockázatokról is közel teljes értékkel tájékoztat, annak nem lesz kötése. Meg amúgy is azt mondogatják: "Minek előre riogatni!"
    A tőzsde mert az alapjaik többsége RÉSZVÉNY alapú. Amúgy is hosszú távval tud nagyobb biztonságot adni. Ettől függetlenül lazán állítják, hogy pár év alatt is nagyon jó lesz. Persze vannak a fügvényekben ilyen időszakok, de azt nagyon el kell kapni... És ez az elkapás az utóbbi időben nem nagyon megy (ment)..

  • _zozo

    csendes tag

    válasz digit123 #6012 üzenetére

    Saját megtakarításodat illetően sokkal okosabb most se lettem.
    Mikor milyen konstrukciót indítottál, mekkora éves díjjal, éves vagy féléves díjfizetéssel, az esetin mikor mekkora összeget helyeztél el, milyen volt és hogyan változtattad a portfóliódat?

  • _zozo

    csendes tag

    válasz digit123 #6012 üzenetére

    "... alapjaik többsége RÉSZVÉNY alapú. Amúgy is hosszú távval tud nagyobb biztonságot adni. Ettől függetlenül lazán állítják, hogy pár év alatt is nagyon jó lesz" - aki ilyet mond, az előre megfontolt szándékkal HAZUDIK és becsapja az ügyfeleit! :O

    [ Szerkesztve ]

  • Josefernando

    csendes tag

    válasz _zozo #6011 üzenetére

    Düledezik már ez a Bnet vár, mondjuk szarból lett felépítve, ezért nincs is min csodálkozni.

  • _zozo

    csendes tag

    válasz Josefernando #6015 üzenetére

    Ugye ismered a mondást? Éhes disznó makkal álmodik! ;]

  • _zozo

    csendes tag

    válasz _zozo #6016 üzenetére

    De van egy másik is: Hosszú életű lesz az, akinek halálhírét keltik!

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz _zozo #6017 üzenetére

    Álmodik a nyomor. :DDD

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz _zozo #6019 üzenetére

    De ő is. :)

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • _zozo

    csendes tag

    válasz Agyzuzo #6020 üzenetére

    Amíg az LGT és Demján lát benne fantáziát és stratégiai partnerként kezeli, addig nem lehet nagy a baj! Tudom, sokan szeretnék (főleg a konkurencia), hogy a Bnet "eltűnjön", de erre jelenleg nincs reális esély!

  • Josefernando

    csendes tag

    válasz _zozo #6021 üzenetére

    Illetve még a jóérzésű emberek is szeretnék, hogy végre legyen valamilyen szabályozás és ne kelljen megvezetett emberekről olvasni, akiket valamilyen nagy tudású "tanácsadó" rábeszélt a tuti befektetésre, óvónő képesítéssel a háta mögött, és most arról írnak, h bukták a pénzük 70%-át. Mert a jutalékéhség nem ismert határokat.
    Az említett cégek azért látnak benne fantáziát, mivel tisztában vannak a rendszer gátlástalan eszközeivel.

  • _zozo

    csendes tag

    válasz Josefernando #6022 üzenetére

    "bukták a pénzük 70%-át" - mikor és milyen esetben?
    A régi téma ismét: Egy UL befektetést 15-20 éves időtávon szabad indítani!
    Aki nem így gondolja, az téved!

    Ami az (ex)kollégát(?) illeti: a saját konstrukcióját nem tudta leírni!
    Ezek után mennyire vehető komolyan a többi?

    Ha kell, a hasamra ütve sokkal "rémisztőbb" eseteket tudok én is kreálni, de hogy mi az igazságtartalma, azt nem könnyű ellenőrizni. Sokan csak ezért jönnek ide, hogy egy jót köpködjenek.Nem látom értelmét, hogy "vitatkozzak" velük.

    PS. Már megkezdődött a Bnet átszervezése, hogy megfeleljen a 2014-től hatályos EU-s előírásoknak.

    PS2: Tudom, floridai ingatlan, ócsó, biztos, tuti, ...

  • Josefernando

    csendes tag

    válasz _zozo #6023 üzenetére

    Látom odáig még most sem sikerült eljutnod, h miért írtam azt a floridai ingatlant.
    A lényeg az volt, h pü tanácsadóként minden alternatívát figyelembe kéne venni, nem csak azokat, amik után jutalékot kap, mert ebben az esetben nem tanácsadó, hanem ÜGYNÖK.

  • Josefernando

    csendes tag

    válasz Josefernando #6024 üzenetére

    Amúgy itt van amit írtam anno:

    "Akkor nevezném a tevékenységeteket tanácsadásnak, ha az ügyfél igényének felmérése után a VALÓBAN számára elérhető legmegfelelőbb befektetési konstrukciót ajánlanátok.
    Ehelyett ami a cég portfóliójában van azt próbálod ELADNI, hiába lenne számára jobb konstrukció, pl ingatlant venni Floridában nyomott áron (lásd BRIC).
    Nem, ott vannak a tuti jutalékos konstrukciók.
    Mondanád neki amit írtam, h saját maga indítsa el a befektetési alapját, teljesen likvid formában, ahelyett, hogy neked meg a főnökeidnek járó jutalék miatt bebetonozod 20 évre? Naná hogy nem."

    Egy lehetőségként említem, h létezik más alternatíva is. De mivel ez után nincs jutalék, ezért nem is esik róla szó. Éppen ezért nem tanácsadás amit végeztek.

  • bill.getc

    csendes tag

    válasz Josefernando #6015 üzenetére

    ...és még másokat is magával ránt!!!! :DD :DD :DD :DD :DD :DD

    http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/tokeje_felet_eltapsolta_a_cig_pannonia.162955.html

    Vajon miért vásárolnak vissza olyan sokan?

    Beszéltünk már arról, h amikor rájön szerencsétlen cégtulajdonos h mekkora veszteséget kénytelen elszenvedni a remélt nyereség miatt, a kardjába dől!!!! :O :O

    Kiváncsi lennék P. Katalin (minősített püi tervező, közgazdász, könyvvizsgáló stb. stb.) ügyfeleinek a véleményére így néhány év távlatából! Nyertek e annyit mint amennyit elvesztettek? :( :( :( :( :( :( :( :(

    Azért azt is meg lehetne kérdezni tőle, miért nem használja a bnetes mail címét? Hamár a Pacsirtamező utcában a Dr. Tóth András előadásait tartja? Szégyenli? :Y :Y :Y :Y :Y :Y

  • _zozo

    csendes tag

    válasz bill.getc #6026 üzenetére

    Talán azért, mert már nem "dolgozik" a Bnetnél, és előadást is meglehetősen régen tartott ott.

    "kénytelen elszenvedni" - egy 15-20 évre indított befektetést nem illek a futamidő harmadánál, negyedénél felmondani! Különösen most nem, amikor meglehetősen nyomott a piac, mert akkor valóban REALIZÁLJA az addig virtuális veszteségét! Most nem kiszállni kell, hanem beszállni!

  • _zozo

    csendes tag

    válasz bill.getc #6026 üzenetére

    Szerintem elég sokan szálltak be 2008 végén, 2009 elején.
    Nem hiszem, hogy ők most nagyon sírnak! :)

    Pl. Uniqa alapoknál 3 év alatt (2009.02.17-2012.02.16):
    Kredit: >260% (>37%)
    Ázsia: >200% (>25%)
    Latin-Amerika: >190% (>23%)
    Kelet-Európa: > 180% (>21%)
    Fejlődő piac: > 160% (>16%)
    Kínai, India: > 150% (>14%)
    BRICH: > 130% (>9%)

    Zárójelben az évesített hozam.

    És ezeket az alapokat nem tudod "pucéran" megvenni!

    [ Szerkesztve ]

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz _zozo #6028 üzenetére

    Megint egy kamu bikapiac van, 2-3 év múlva lesz nagy sírás. És nem kárörvendően mondom, hanem sajnos lesz, mert nem tanultunk a 2008-as bukták hibájából...

    [ Szerkesztve ]

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • _zozo

    csendes tag

    válasz Agyzuzo #6029 üzenetére

    Mi ebben a kamu? A piac (a tőzsde) már csak így működik: hol fent, hol lent.
    Várakozásaink szerint az elkövetkező időszakban inkább az erősödés fog dominálni.

  • Porcupain

    aktív tag

    Egy kis összehasonlítás. (A teljesség igénye nélkül)
    Cig alapok indulásától vannak számítva.

    Időszaki hozam, forintos alapok.

    2008 május 26 és 2012 január 31 közötti időszak.
    aviva Magyar kötvény 19.05%
    cig hazai kötvény eszközalap.: 17,31%

    aviva Magyar részvény -19.46%
    cig hazai részvény eszközalap -30,51%

    aviva Shanghai Expressz Kína-túlsúlyos részvény 9.44%
    cig Kínai Részvény Eszközalap -17,25%
    uniqa Kínai Részvény eszközalap 12.6373 %

    aviva Maharadzsa indiai részvény 16.63%
    cig Indiai Részvény Eszközalap 7,35%
    uniqa Indiai részvény eszközalap 8.2855 %

    2009 március 16 (cig alap indulásától) - 2012 január 31
    aviva Salsa latin-amerikai részvény 86.54%
    cig Latin-amerikai Részvény Eszközalap 55,10%
    uniqa Latin-amerikai részvény eszközalap 100.0446 %

    aviva Szputnyik kelet-európai részvény 85.49%
    cig Kelet-európai Részvény Eszközalap 58,29%
    uniqa Kelet-európai részvény eszközalap 83.4640 %

    velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz _zozo #6030 üzenetére

    Nem, 2000 óta nagyon nem így működik, előtte valóban így működött, de a dotcom lufi óta egész más szelek fújnak. Egyszerűen változnak az idők, a tőzsde szabályai is folyamatosan változnak. Úgy tolnak fel indexeket 3-szoros értékre, hogy nincs mögötte tényleges fundamentális háttér. Ennek a vége pedig tudjuk mi. Ez korábban nagyon nem így volt.

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • Silenzio

    addikt

    Csak most fedeztem fel ezt a topikot B.net utáni kutakodásom közben. Nem flame-elni jöttem, nem okoskodni akarok, csupán elmondani a véleményem, és nyitott vagyok a vitára, amennyiben a kritika megüti a szintet.

    Engem a Plateába, az ingatlanközvetítő alvállalatba hívtak dolgozni. Nem én jelentkeztem, ők hívtak, eléggé panghat az ingatlanügynöki tevékenység szeretett városomban, ha már állásra jelentkeznem sem kell... Hozzátenném, hogy a platea.hu-n ez fogad:

    "Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2011. szeptember 14-étől a Platea Kft. ingatlanközvetítői tevékenységet nem folytat, ezt a tevékenységet ugyanezen naptól kezdődően a Bankbroker Alkusz Kft. végzi."

    Nem tudom tehát, hogy végülis milyen munkára jelentkeztem. Mindegy. Befizettem a céges, agymosó pofavizitre kötelező, 15.000 Ft-os oktatási díjat előre, amit utána már bántam, hiszen akármennyire is kellett a meló, eléggé rossz szájízzel indul neki az ember, ha már neki kell perkálnia érte. Elmondták hogy ez most egy akciós ár és kötelező a részvétel. Hát, istenem, mivel laza ügynökhálózatról beszélünk, akiket csak a corporate maszlag tart egyben, feltételeztem, hogy XY-nak senki sem perkál a részvételéért, és ha ilyen gyakori a migráció, nekik sincs kedvük ingyen foglalkozni a városban beszervezett 17 emberrel. Később láttam viszont, hogy a Brókernet Akadémia Kft. címzésének szól a részvételi nyilatkozat. Miért kell kiszámlázni alvállalatoknak ezt az egészet? A pofavizitet lehet, hogy ők szervezik, de az oktatást rohadtul ugyanolyan igáslovak tartják, mint amilyen én is lettem volna - mert gondolom nem árultam el nagy titkot azzal, hogy már az egyébként ma tartandó vizitre sem mentem el.

    Csütörtökön volt a megbeszélés, amiben felvázolták az oktatás menetét. Rögtön láttam, hogy ennek az egésznek semmi köze nem lesz a minőségi ingatlanügynöki munkához. Értékesítői rutinok sulykolása (érvelés, kifogáskezelés, anyámkínnya) az általam kifejezetten gyűlölt vállalati maszlaggal megtámogatva. Ugyanezt kapod, ha tamponokat értékesítesz, semmi specifikusság nincs a munkájukban, csak egy összehasonlító elemzés, hogy mégis kb. mennyit is ér nagyjából ma egy ilyen ingatlan. Hát, basszus, még ebben is nagyobb a gyakorlatom, ugyanis 5 évig rögzítettem ingatlanhirdetéseket.

    A míting végeztével egy általuk memóriajátéknak nevezett, idétlen csomagolásba bújtatott címlistagyűjtés következett, amiben lesajnált lettél, ha nem tudtál legalább 150 embert összeírni. Váltig állították, hogy a lista neked készül és téged segít, de az ingatlanügynökök nem címlistával dolgoznak, én meg rohadtul nem fogok befektetési konstrukciókat vagy biztosításokat értékesíteni, mivel nem erre akartam szerződni. Hova csöppentem?! - gondoltam magamban. Ilyen szarul ritkán érzi magát az ember, mint én éreztem magam velük abban a két órában. Láttam már ilyen alja biztosításközvetítő céget, de ott legalább 65.000 Ft-ot fizettek volna az ismerőseim telefonszámaiért. Itt meg "játékból" írta össze a sok paraszt - merthogy az volt mind, manipulálható, szánalmas hülyék. Egyedül két idősebb úriember vonakodott megcsinálni a feladatot arra hivatkozva, hogy nem jutnak eszükbe a nevek. A rosszalló pillantásaik viszont másra engedtek következtetni.

    Aztán a csajom kolija melletti kocsmában 2 perc alatt találtam egy tagot, aki kipróbálta, de a cég kicsontozta és abszolút nullával jött ki a "buliból".

    Ez volt, ami betette a kiskaput. Mármint nem a kocsma, hanem a címlistázás. Nem mentem el. Azt se bánom, ha elúszott az a 15, nem fogok még útiköltséget is fizetni. Ráadásul a bátyám állami szinten elismert ingatlanügynöki tanfolyamot oktat, ha ő komolytalannak ítéli 10 év tapasztalatával, akkor az nekem elég garancia az óvatosságra. Sajnos nem kértem ki időben a véleményét.

    Összeszedném a benyomásaimat és felvázolnám, mi a gond az ilyesfajta cégekkel. Ez nem csak őket minősíti, az én mentalitásomról is képet ad, egész egyszerűen ugyanis nem vagyok az a minden tudatosságot nélkülöző, gátlástalanul "csináló", tevékeny, agresszív ember, akire ők várnak. Nekem kell, hogy értsem, mit miért kell csinálni, de még az sem hangzott el másfél hét alatt, hogy ugyan, miért vinné be valaki az ingatlanját a Plateába. Tényleg, miért is? Miért éri meg neki, hogy legomboljuk a jutalékot? Ezzel kellett volna kezdeni, de ők csak a pénzről és az eredményekről beszéltek. Számomra a siker fokmérője nem a pénz, hanem hogy jó szakember vagyok.

    1. Nem hiszek benne, hogy a 21. század sikerterméke a virtuális szolgáltatás, hogy az ő munkaeszközük az agy, és a hagyományos, anyagi világ majd behódol a virtuális pénzvilágnak, amibe olyan jól illeszkedik a B.net. Néhány év, esetleg évtized, és ez a virtuállufi ugyanúgy kipukkad, mint a dotnet léggömb. A 2008-as válság intő jel kéne legyen, hogy átstrukturáljuk a kapitalizmusról alkotott nézeteinket, az ehhez hasonló cégek viszont elérik, hogy ebből is hasznuk legyen. Hogy mivel?
    2. Itt jön be a legnagyobb probléma. A honlap tanulsága szerint még büszkék is rá, hogy "emocionális" értékesítést folytatnak, az én szótáramban ez azt jelenti, hogy nem racionális érvekkel érnek el eredményt, hanem gátlástalan manipulációval az ügyfél kifejezetten fifikás kiismerése által. Ezt totálisan el kéne felejteni. Hogy mi ezzel a baj?
    3. Az, hogy a hőn szeretett képzési programjuk fabatkát sem ér. Számos elkeseredett blogbejegyzés bizonyítja, hogy a tevékenységüknek számos károsultja van, és nem azért, mert valaki rosszindulatúan nyerészkedni akarna a cégnél, hanem mert tele van a vállalat tojáshéjseggű, törtető idiótákkal, akiket a képzési programjukkal nem tudnak megnevelni, mert
    4. az ilyen cégeknél nem a szakma beható ismerete számít, sőt, kifejezetten kétségbe esnének annak fura urai, ha szorgalmas kis hangyái értenék is, amit művelnek. Nem. Az ilyesfajta vállalatoknál csak az számít, hogy el tudd adni, amit akarsz (amivel magadat adtad el), és megdöbbentő módon - ezt ugyanis sohasem gondoltam volna- ezt a szemléletet a sajátos szabályokkal, törvényszerűségekkel rendelkező ingatlanpiacra is alkalmazni tudták. Szeretek az emberekkel foglalkozni, szeretnék pénzt keresni és szeretem a változatos munkát, az értékesítésben is van némi tapasztalatom. De ennél a cégnél ezen a piacon nem lehet jó értékesítőnek lenni, legfeljebb sikeresnek. Vagyis de, lehet, de azt lefogadom, hogy az ehhez szükséges mentalitást és tudást nem a cégtől kapja meg az ember.
    5. Olyan az egész érvényesülés első blikkre, mint az egyszeri Vérpisti esete, aki bukdácsolt és kettesekkel engedték át a suliban, de a pofája mindig óriási volt, így felnőtt korában bróker lett, és diplomás ex osztálytársait alkalmazza. Megtörtént eset. Az amerikai módi, amiről a B.net elhíresült és gyakran hangoztatják is vele kapcsolatban az én olvasatomban nem más, mint a "duhaj kölök", kivagyi mentalitás a rendszeres, céges, lelkesítő agymosásokkal keverve. Lehet, hogy szakmai alapja nem sok van, de legalább jó hangos és agresszív. Halleluja.

    Én meg jóllehet, óriási balek vagyok, hogy még a mai agymenésükre sem mentem el, de nem érdekel. Képtelen lennék egy teljes napot ilyen társaságban eltölteni. A B.net meg azért lehet sikeres, mert nyíltan vállalja, hogy az értékesítés túlnyomó többségben az A és B személy közti interakción múlik, nem pedig az eladott terméken. Én viszont már-már sótlanul racionális vagyok az ilyesmiben, a társadalomtudományoknak szenteltem az egyetemi éveimet, és mivel ezek az emberiség lelkiismeretét és felettes énjét adják, nyugodt szívvel jelentem ki: ennek nincs jövője. Érthető, hogy sikeres, szükségszerű, hogy dinamikusan növekszik, de egész egyszerűen nincs fundamentuma. Nem teremt kvalitatív és kvantitatív értéket, csak a saját berkein belül van létjogosultsága: csak kavarja a sz*rt. Értsd: a pénzt. Felülről nézve. Emiatt nem leszek sosem hurráoptimista yuppie, mert felülről nézek rá. Aki ebben érvényesülni akar, annak ez tilos. :) Kösz a figyelmet.

    [ Szerkesztve ]

    https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Silenzio #6033 üzenetére

    Üdv!

    Kritizálni valahogy így érdemes.
    Sokunknak össze szorult a gyomra, amikor egyszerűen nem volt képes befogadni a maszlagot, melyet eladás technikának hívnak, de a Bnet üzleti beszélgetésként említ.
    Valamiféle ösztönös reakció ez azoknak akiknek ki van alakulva a saját benső etikájuk, ésszerűen gondolkodnak és a túlzón nagy csillogást rögvest egy esetleges szemfényvesztés gyanújaként kezdik elemezni.

    Meddig lehet működőképes? Úgy hiszem hosszan.
    Üzleti vállalkozásként zseniálisnak tartom őket, mert óriási bevételekkel dolgoznak. Az ötlet nem saját, de marha jól alkalmazzák.

    A PÉNZ és etika ezen a tájékon sem járnak a kéz a kézben..:-))

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Agyzuzo #6032 üzenetére

    Szia!
    Hosszú kihagyás után, újra?Érzésem szerint már években mérik a szünetet.
    Forexes dolgaid, hogy mennek?

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz _zozo #6028 üzenetére

    Pl. Uniqa alapoknál 3 év alatt (2009.02.17-2012.02.16):
    Kredit: >260% (>37%)
    Ázsia: >200% (>25%)
    Latin-Amerika: >190% (>23%)
    Kelet-Európa: > 180% (>21%)
    Fejlődő piac: > 160% (>16%)
    Kínai, India: > 150% (>14%)
    BRICH: > 130% (>9%)

    Az én Uniqa táblázatom ezt hozza:

    Ázsia: 2009-02-17:0.630584-2012-02-17:1.267192:35.3%
    Latin: 2009-02-17:0.736584-2012-02-17:1.364212:85.2%
    Kelet: 2009-02-17:0.854106 -2012-02-17:1.542286:80.5%
    Kína: 2009-02-17:0.832509-2012-02-17:1.126973:35,3%
    Brich: 2009-02-17:0.756056-2012-02-17:1.173662:55.2%

    Megint mit számoltál?:-)
    Az évesek kiszámításához már nem volt hangulatom, de túl nagyoknak tűntek a számaid, ezért néztem utána, arról nem beszélve,hogy Porcupain már számolgatott és inkább az övéit éreztem reálisnak.

    [ Szerkesztve ]

  • Silenzio

    addikt

    válasz Széltoló #6034 üzenetére

    Engem az ijesztett meg, hogy már az állásinterjúban azt mondták, csak az lehet itt sikeres, aki nem tér el azoktól a módszerektől, amiket itt tanul. Értékesítőként mindig van mozgástered. Mindig. Ha azzal kezdik, hogy ne legyen, az legalábbis elgondolkodtató. Ha bánom, hogy nem mentem, akkor legalábbis emiatt, hogy végigvegyem, mit értettek Brókernetes "úton", mitől olyan elképesztően védeni való és szigorúan betartandó a Brókernet "busidója". :)
    Nyilván én is úgy értettem, hogy akkor halnak be ezek a vállalkozások, amikor valami gigantikus fordulópont jön, általában politikai és drasztikus, ami az alapokig rengeti a piacgazdaságot. Az más kérdés, hogy bár abszolút magánvéleményem, de közel van már az a pont.

    https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Silenzio #6037 üzenetére

    Ehhez képest ha tudnád hol tartanak a biztosító cégek saját tanácsadói képzései...:-)
    Alapvető befektetési szabályokat nélkülöznek sajnos. A leglényegesebb, hogy lehetőleg őket és a tanácsadójukat jogilag ne lehessen támadni.
    Természetesen az UL területről beszélek. Az ingatlanosra nincs rálátásom.

  • bill.getc

    csendes tag

    válasz Széltoló #6038 üzenetére

    Hát még ha egy jó kubai út van kilátásban! Akkor lesz a legszakmaibb a tanácsadás!

    8000000Ft/2= 4000000Ft éves díj!!!! :Y :Y :Y :Y :Y :Y

    ...és lehet utazni!

    Sajnos megtörtént! :( :( :(

  • bill.getc

    csendes tag

    válasz _zozo #6027 üzenetére

    "kénytelen elszenvedni" - egy 15-20 évre indított befektetést nem illek a futamidő harmadánál, negyedénél felmondani! Különösen most nem, amikor meglehetősen nyomott a piac, mert akkor valóban REALIZÁLJA az addig virtuális veszteségét! Most nem kiszállni kell, hanem beszállni!

    Egyetértünk! :C :C :C :C :C

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz bill.getc #6040 üzenetére

    Én ezzel a nagy bevásárlással várnék addig míg eldől, hogy mi lesz a technikai ellenállással Amerikában.
    Fotó bemásolás egyelőre nem működik, ezért kerestem egy linket:[link]
    Én bizakodó vagyok, de ugyanakkor óvatos is.
    Agyzúzó, mi a véleményed?

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz Silenzio #6033 üzenetére

    "Nem teremt kvalitatív és kvantitatív értéket, csak a saját berkein belül van létjogosultsága: csak kavarja a sz*rt. Értsd: a pénzt."

    Régóta mondogatom ezt. Az a mai világ legnagyobb baja, hogy egyre inkább az ilyesfajta tevékenység a sikeres, és egyre inkább csak a pénz számít, ami jól behatárolható érdekcsoportok kezében van (nem véletlen, hogy manapság hitel nélkül már mozdulni sem lehet).
    Nagyon nem jól van így, és csúnya vége lesz még egyszer.

    Mutogatni való hater díszpinty

  • Silenzio

    addikt

    válasz hcl #6042 üzenetére

    Ez igaz, és erre mindenkinek gondolnia kéne. De nem az a gond, hogy létezik a pénzvilág, hogy virtuális rendszerekbe foglaltatott a működése, hogy virtuális hálózatokban virtuális pénz kering.
    Ismerlek, tudom, hogy egy ilyen Brókernetes csókát elég brutális hangnemben hajtanál el, és abból a szempontból igazad van, hogy nem feltétlenül kell nekünk bróker, biztosítási ügynök, hitel (bár utóbbi nélkül igen nehéz az indulás akár vállalkozásban, akár magánéletben).

    A baj ott van, hogy ez nem szakma, hanem háború. A versenyszférában csak felfelé visz az út. Szerénynek lenni vagy stagnálni szigorúan tilos. Egy indokolatlanul maszkulin, csakis az új számokra koncentráló, egyoldalú rendszer lett a következménye (a telekommunikációtól a biztosítóig csak az új ügyfelek megszerzése fontos és vajmi kevés a régiek elégedettségének felmérése), ami miatt a B.netnek eleve egy olyan agilis és pofátlan rendszerre kellett épülnie, ami sokkal rugalmasabb és az ügyfelek számára sajnos kockázatosabb (én legalábbis így látom), mint a régi, nagy múltú biztosítók és befektető cégek esetében.

    A gond ezzel csak az, hogy keveseknek kedvez, és mivel ez a kevés a sokból él, ha a sok majd egyszer azt mondja, le vagytok ejtve, mert meguntam, akkor lesz nagy sírás-rívás és fogcsikorgatás. Persze az sem mindennapi, hogy mi ilyen kis lelkiismeretesek meg szkeptikusak vagyunk, ez a másik véglet, az egy helyben duzzogás. :)

    https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz Széltoló #6041 üzenetére

    Ide szoktam nézni, de többnyire csak read-only. :)
    Szerintem hamarosan pukkan a következő lufink. Nem mondom hogy egyből, de szerintem még az idén van realitása a dolognak. Azért lássuk be, ANNYIRA nem állunk jól sehol a világon gazdaságilag, amilyen árfolyamok a tőzsdén rohangálnak mostanság. Erősen túlárazott a piac. És mindig van korrekció. Én azt mondom, aki végiglongolta az elmúlt 2-3 évet, az köszönje meg és zárja idén a pozijait egy jó árfolyamon.

    Forex: jahajj ne is mondd, tavaly épp benn ültem egy USD-JPY longban mikor jött az árvíz, hát nem esett jól. :DDD

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Agyzuzo #6044 üzenetére

    euro longnak nem volna itt az ideje a dollárral szemben?

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz Széltoló #6045 üzenetére

    Má 1.30 alatt itt volt. :DDD

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz Széltoló #6047 üzenetére

    "Az egyik, hogy maximálni kellene a TKM-et, ami abból a megfigyelésből fakadt, hogy egyes piaci szereplők úgy látják, az emberek veszik a magas TKM-es termékeket is, esetenként sokkal jobban, mint az alacsony TKM-es termékeket. Ez felveti, hogy az ügyfelek kiszolgáltatva, aszimmetrikus információs helyzetben döntenek. Ezért bizonyos értelemben az emberek helyett kell gondolkodni, kivonni a piacról azokat a termékeket, amelyek irreálisan magas TKM-mel rendelkeznek."

    Megnézném azért a BNET és hasonszőrű társai által forgalmazott UL-ek TKM-jének a listáját egy szép összesítő táblázatban, ha lehet a biztosítóktól közvetlenül vásárolt TKM-ekhez képest. :U Aszimmetrikus információs helyzet. Na igen. :DDD

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Agyzuzo #6048 üzenetére

    A Bnetes avivám költségei nem voltak magasabbak, mint a direkt, de szerintem nem is ez a lényeg, hanem a megtermelt hozam. Persze ha valamit lehet olcsóbban is, akkor nincs kérdés, azt érdemes választani. Főleg ha az ügyfél maga mozgatja, mert úgy nem vesz mellé egy "profi" szamárvezetőt is:-))

    Akkora százalékos szórások vannak, hogy ebből a táblázatból nehéz lehet bármit is csupán a TKM alapján kiválasztani:[link]
    Gondolom a befizetések forintos nagysága van a legnagyobb hatással rá.

  • bill.getc

    csendes tag

    http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/mi_a_baj_a_biztositasokkal.163143.html

    olvasásra

Aktív témák