Hirdetés

Aktív témák

  • filo-p

    csendes tag

    válasz Széltoló #3488 üzenetére

    Köszönöm, hogy szóltál, ezeket elfelejtettem beleírni, akartam erről is, csak így is sokat írtam. :) Eseti díjról nem beszéltem, de akkor sem lehet az megoldás, hogy az valamilyen szinten felhúzza, vagy ha pénzpiaci alapban van, úgy gondolom nem arról kellene szólnia, hogy az termel ki valamennyit, hanem az egész terméknek az ügyfél érdekeit kellene szolgálnia, mindenféle bukás nélkül.
    Olvastam mit írtál biztosítókról.
    Nos. A kezeletlen unit linked termékek nagyon sokat buktak, és tény, hogy 2009-ben már pluszban voltak, meg idén is alakulnak, de ezektől végem van, mikor azt akarják beadni nekem, hogy igen buktak, de az a válság, meg különben is hosszútávra tervezünk, 5 évig nem is kell hozzányúlni...stb. (ezeket bnet-től hallottak alapján írom, saját tapasztalat). Ezeket hagyjuk. Vagy számoljunk, hisz ugye a matek nem hazudik. pl. buktak 2008-ban 31 százalékot, 2009-ben már bőven pluszban voltak, megtermelték a 33 százalékot. Ez csak egy példa, hasonlókkal találkoztam nem is kevéssel, és szerintük ez így rendben van, mivel így kitermelte a bukás mértékét, sőt pluszba is került. Hmmm... pl. 100-ból ha levonunk 31 százalékot az ugye 69. Következő év--> plusz 33 százalék. 69-nek a plusz 33 százaléka az nem 100!!! hanem mínusz 10 százalékkal kevesebb. Vagyis ha a tényleges adatokat vesszük, és valaminek elbukják az 50 százalékát, akkor nem 50-et kell dolgozni azért, hogy 0 legyen(inkább százat, hogy nulla legyen), vagyis hosszú évek munkájával megkeresett pénzek mennek el, így éveket dobunk a kukába, ez eléggé fájdalmasan érinthet embereket, ha pl. ezt nyugdíjcélú megtakarításként tették félre. Nos én ebben vagyok partner ügyfelekkel, és ez nem fordult elő.
    Természetesen adatokat nem a kis ujjamból szoptam, hanem tényeket közlök, és ezeket bárkivel szívesen megosztok. Viszont úgy gondolom az én befektetésemhez senkinek nincs köze, azt nem mutogatom, hogy mennyi pénzem van, nem ilyen céllal írtam ide.(Az én befektetésemnek 6 % a költsége!!! kamatos kamat mellett ki tudok venni belőle, ha csak átlag 15 % kamatot számolok, havi szintű járadékként is akár, elég rugalmasan tudom változtatni.)
    Az 5 százalékot ne tekintsünk tényleges, reál hozamnak, amíg infláció alatt van, addig csak forintálisan van több pénzem, vásárlóértéke épp ezért kevesebb. Tény: 2008-ban euro alapú befektetések nálunk, 16 százalék volt, ez azt hiszem magáért beszél az akkori időszakban, ezzel kapcsolatban lehet vitatkozni, miért nem több? de nem is mínusz 50 százalék.
    Az elmúlt 70 év alapján a részvények kezeletlenül hoztak 12,8 százalékot (S&P 500), nos mi ezt még kezeljük is(24 órában figyeljük), kiküszöbölve ezáltal a bukó szakaszban lévő időszakot, így nem csak azt küszöböljük ki, hogy veszteség ne legyen, de időt sem dobunk a kukába ezáltal. És valami oknál fogva még egy ügyfél sem sértődött meg, ha hoztunk 20-40 százalékot! :)

Aktív témák