Hirdetés

Aktív témák

  • DrM

    csendes tag

    válasz Pörp #3497 üzenetére

    Itt nagyon komoly félreértések/félrevezetések vannak. A bnet-es ügynök független bizt. ügynöki tevékenységet végez, törvény szerint nem kezelheti a pénzed. Az alapkezelő kezeli a pénzed szigorú szabályok szerint. Azt, hogy melyik befektetési alapba kerül a pénz az ügyfél dönti el, onnantól hogy választott minden felelősség az övé, a kockázatokat ő viseli, ezt az ajánlat megtételekor alá is írja.
    A többi kérdésre csak röviden:
    -van olyan szerződés ami gyakorlatilag csak egy eseti számla bár a jutaléka töredéke a megfejős szerződéseknek->ilyet nem a bnet-nél kell kötni
    -mivel az ügyfél hozza a befektetési döntéseket max a véleményét kérheti ki az ügynöknek, úgy már azért kezelhetőbb(nek néz ki) a dolog
    -az ügynököket üzletkötőnek veszik fel, a bnet üzleti modellje a kapcsolati tőke kiaknázására épül, egy mérnök ebből a szempontból igenis értékes "tanácsadó"
    Ha komolyan érdekel a téma Széltolóval konzultálj, régóta benne van a körforgásban és sok fórumtárssal ellentétben (magamat is beleérte) függetlenül tud nyilatkozni, nem érdekelt az üzletkötésben.

    'Trust the pilot'

Aktív témák