MWC 2017: Magyarországra is jön a Blade V8 Lite és Mini

Nem csak a ZTE Axon 7 Max volt figyelemre méltó a ZTE standján, sőt, a Blade-szériás, alapvetően nem túl különleges mobilok a hazai piac szempontjából érdekesebbek is lehetnek a 3D-kijelzős óriásphabletnél, hiszen majdnem biztosan érkeznek Magyarországra is, ráadásul elég barátságos árcímkével. Méretek szempontjából elhanyagolható a különbség, mindkét mobil esetén 143 x 71 x 8 milliméter körüli dimenziókkal számolhatunk, a dupla kamerás, jobban felszerelt darab kicsit vastagabb, 8,9 milliméteres. Öthüvelykes, 720 x 1280 pixeles IPS kijelzők kerültek az előlapokra, ránézésre nincs különbség köztük.

Az előlapi gombok elrendezése változtatható
Az előlapi gombok elrendezése változtatható [+]

A ZTE Blade V8 Lite az olcsóbb darab, 200 eurós (körülbelül 60 000 forintos) végfelhasználói áráért nyolcmagos MediaTek MT6750 jár, a jól ismert nyolcmagos, 1,5 GHz-es Cortex-A53 processzorral, Mali-T860 MP2 grafikai egységgel, és 2/16 gigabájtos RAM-mal, illetve tárhellyel. MicroSD bővítés van, de a megszokott módon hibrid kialakítású a kártyafiók, ha dual SIM-et használunk, be kell érnünk a beépített megoldással.

Hátra került a mono hangszóró
Hátra került a mono hangszóró [+]

A mobil többi tulajdonságát vizsgálva sem találkozunk végzetes problémával, a 8 megapixeles, autofókuszos hátlapi kamera első ízben teljesen átlagosnak tűnik, néhány manuális opcióval, dupla ledes villanóval és akár 1080p videofelvétellel. Az előlapi kamera 5 megapixeles. A Wi-Fi 802. 11 b/g/n képesség, a Bluetooth 4.1 és az FM-rádió megszokottnak mondható, a hátlapi ujjlenyomat-olvasó viszont hasznos extra, a fémes anyaghasználat pedig szintén örömteli attribútum. 2500 mAh kapacitású akkumulátorával várhatóan bő egynapos üzemidőket érhetünk el.

Hátulról a legkönnyebb megkülönböztetni a két mobilt, árulkodik a kamera
Hátulról a legkönnyebb megkülönböztetni a két mobilt, árulkodik a kamera [+]

250 eurós (körülbelül 77 000 forintos) árával egy szinttel feljebb pozicionálták a ZTE Blade V8 Minit, cserébe azonban többet is nyújt: a processzora ugyanúgy nyolcmagos Cortex-A53, memóriából és tárhelyből sem jutott bele több, a Snapdragon 435-ben lévő Adreno 505 viszont egyértelműen és toronymagasan győzi le a T860 MP2-t, így a hardcore játékosok biztosan jobban járnak a Minivel, de a fotósoknak is tud érdekeset mutatni. 13 megapixeles hátlapi egysége mellé ugyanis kiegészül egy 2 megapixeles, másodlagos kamerarendszerrel, ami a manapság divatos apertúra-effektekért (f/1.0-től f/8.0-ig) felelős, az előlapi fényképezőhöz pedig vaku is jár. A mobil akkumulátora 2800 mAh kapacitású.

Van némi fekete keret a megjelenített képpontok körül
Van némi fekete keret a megjelenített képpontok körül [+]

Mindkét készüléken a ZTE-féle MiFavor UI fut, ráadásul az Android Nougat alapjain, így ilyen szempontból nincs különbség, adatkommunikációs szempontból sem tud tud többet a drágább kivitel. A piacra kerülés rövidesen hazánkban is megtörténhet.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Előzmények

  • ZTE Blade V7 Lite - 64 bites tévedés

    Az ötvenezer forint alatt beszerezhető, fémházas, ujjlenyomat-olvasóval ellátott ZTE járt tesztasztalunkon, ám míg Németországból ideért, átment egy felezőgépen.

  • ZTE Blade V7 - kiélezve egy kiélezett piacra

    Ismét egy penge, kicsit élesebb, és a ZTE Blade A1-gyel ellentétben a hazai piacon is tiszteletét fogja tenni, márpedig a tapasztalatok alapján ez jó hírnek tűnik.

  • ZTE Blade A1- újra éles lehetne a penge

    Jól taktikázott a kínai gyártó: az ujjlenyomat-olvasó az egyik legdivatosabb extra manapság az okostelefonoknál, a ZTE pedig egy nagyon olcsó mobilba tett egy jó biometrikus szenzort.

Hirdetés