CES 2017: Két kamera figyel a ZTE Blade V8 Pro hátlapján

A korábban már kiszivárgott ZTE Blade V8 Pro decens hardvert kínál két hátlapi kamerával, méretes akkumulátorral és viszonylag kedvező árral.

Újabb erős ajánlattal jelzi a ZTE, hogy a nemzetközi piacon is számolni kell vele, noha most nem egy prémiumkategóriás Axon, hanem egy kedvezőbb árú Blade phablet került terítékre. A Blade V8 Pro 156 x 77 x 9,1 milliméteres és 185 grammot nyom, azaz nem egy apró jószág, cserébe 5,5 hüvelykes FHD kijelzőt kapott alighanem az IPS fajtából, Gorilla Glass 3 védelemmel, fémvázzal és QuickCharge 2.0 szabvány szerint gyorstölthető, 3140 milliamperórás akkumulátorral. A port Type-C típusú.


[+]

Ez értelemszerűen azt jelenti, hogy valamelyik Qualcomm SoC dolgozik a plasztik hátlap alatt, méghozzá a nyolcmagos és rendkívül alacsony fogyasztású Snapdragon 625, az Adreno 506-os IGP-vel, 3 gigabájt RAM-mal és 32 gigabájtos belső tárolóval, amely microSD kártyával bővíthető. A telefon két SIM-et fogad be.


[+]

Ennyi a nyers és unalmas paraméterekről. A vásárlót aligha ez, sokkal inkább a két 13 megapixeles hátlapi kamera győzheti meg a vásárlás mellett, noha a szenzorok típusát a ZTE nem részletezte. A dupla rendszerrel a V8 Pro állítólag villámgyorsan élesít és fejlett bokeh módot kínál, akár utólagos (szimulált) mélységélesség állítással. A fókuszálás egyébként PDAF rendszerű, videofelvételt pedig legfeljebb 4K-ban lehet rögzíteni, 30 fpssel. Az előlapon 8 megapixeles kamera figyel.


[+]

Az Android 6.0.1-et futtató Blade 802.11a/b/g/n/ac WiFi modullal, 4.2-es Bluetoothszal és NFC-vel érkezik, és lassan ideje azt is külön kiemelni, hogy nem hiányzik róla a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet. A termékoldalon a Dolby Audio és a HiFi Audio Chipset szavak is megpillanthatók. Az előlapon a két kapacitív gomb érintésalapú ujjlenyomat-olvasóval szerelt home gombot fog közre, az utóbbi többféle felhasználói profilt felismer attól függően, hogy ki melyik ujját helyezi a szenzorra.


[+]

A ZTE Blade V8 Pro egyelőre az amerikai piacon lesz elérhető, és a hónap közepéig 230 dolláros alapáron helyezhető virtuális kosárba, ami jelenleg 67 ezer forintnak felel meg. Egyáltalán nem rossz ez a fenti kombinációért, még ha az alacsony helyi adóterhek rá is jönnek erre az összegre. Nemzetközi, így esetleges hazai megjelenésről egyelőre nem szól a fáma.

Utazásunkat

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés