MWC 2016: Kipróbáltuk a ZTE Blade V7 Lite-ot

A ZTE vasárnapi sajtótájékoztatója elég nagyszabásúnak indult, aztán új csúcsmobilok helyett a Spro Plus okosprojektorra fókuszált szinte az egész esemény, azon kívül, hogy a Sevilla FC hivatalos támogatói lettek. Pedig van még újdonság a gyártó háza táján, a ma megnyitott MWC kiállításon már ki volt állítva a Blade V7 és a V7 Lite, ez utóbbi a kisebb, gyengébb és olcsóbb modell.

Az előlapi kamerához is jár a vaku.
Az előlapi kamerához is jár a vaku. [+]

A 143,8 x 70,2 x 7,9 milliméteres, fém készülékház fogása nagyon kellemes, a kütyü előlapján 5 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású kijelző terpeszkedik, szélein 2.5D üveggel. A hardveres feladatokért négymagos, 1,0 GHz-es MediaTek MT6735P lapka felel 2 gigabájt RAM-mal, a rendszer viszonylag pörgős volt, de azért lehetett érezni a korlátait, a középkategória aljára pozicionált rendszerchip nem váltja meg a világot. A belső tároló mérete 16 gigabájtos és microSD kártya segítségével bővíthető, adatkommunikációs szinten is korrekt a felhozatal a Cat. 4-es LTE a hazai frekvenciákat is támogatja, Bluetooth 4.0, GPS és WiFi 802.11 b/g/n is adott.

A hátlapon található kamera 8 megapixeles, autofókuszos, az előlapon lévő egység 5 megapixeles, fixfókusszal, örömteli viszont, hogy előre és hátra is jutott villanó. A V7 Lite-on már Android Marshmallow (6.0) futott a ZTE saját felületével, extrának számít az FM-rádió és az ujjlenyomat-olvasó, ez utóbbit még a nagy testvér sem kapta meg.

Az ujjlenyomat-olvasó a V7 Lite pirivilégiuma, a nagyból valamiért kimaradt..
Az ujjlenyomat-olvasó a V7 Lite pirivilégiuma, a nagyból valamiért kimaradt.. [+]

A hátlap házilag, garanciavesztés nélkül nem eltávolítható, így a 2500 mAh kapacitású akkumulátor sem cserélhető könnyedén. A gyártó állítása szerint már tavasztól elérhető lesz a V7 Lite, ráadásul nem túl borsos áron: 200 euró alatt szeretnék elérhetővé tenni. Ha a 60 000 forint körüli árkategóriában tud startolni, akkor lehetséges, hogy ismét egy igen korrekt ZTE mobil kerül piacra, de ennek megállapításához természetesen részletesebb teszt lesz szükséges.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés