ZTE Axon Elite - termékpolitikai elit

Bevezető

A ZTE egyike azon jelentős piaci részesedéssel rendelkező gyártóknak, amelyek készülékeivel a hazai vásárló, ha befárad egy szolgáltatói pontba, egy szaküzletbe vagy GSM boltba, nem nagyon találkozik manapság, főleg nem csúcsmodelljeikkel. Pedig a ZTE is egy hatalmas, kínai alapítású multinacionális vállalat, amelynek a Huaweihez hasonlóan komolyak a nemzetközi ambíciói, ezért nem egy, hanem mindjárt két zászlóshajó flottája is van.

Elölről mutatós a ZTE Axon Elite
Elölről mutatós a ZTE Axon Elite [+]

A Nubia a „tradicionális” ZTE csúcsvonal, bár a hihetetlenül vékony képernyőkerettel felszerelt Z9 minden, csak nem egy hagyományos mobil, és a Z11 még érdekesebbnek ígérkezik. Aztán ott a tavaly, az Egyesült Államokban útjára indult Axon vonal, amely csúcskategóriás hardverrel és a konkurencia alatti árazással hívta fel magára a figyelmet, és hamar jöttek a különféle variációk (Axon Pro, Axon Elite, Axon mini, Axon Max, Axon Lux és Axon Watch okosóra).

Hátulról már nem annyira szép
Hátulról már nem annyira szép [+]

Az Axon Elite, amelyet egy kedves olvasónk ajánlott fel (megkérve bennünket, hogy a hátlapi címkét ne operáljuk le), tulajdonképpen az 5,5 hüvelykes Axon Pro nemzetközi piacra szánt, némileg butított változata. Nem mintha a 4 helyett 3 gigabájt RAM akkora visszalépés volna, vagy a QHD-s megjelenítő helyett a Full HD-s, ami különben is ideálisabb választás lehet a Snapdragon 810 mellé. Közös az Axonokban a könnyen azonosítható külső: az előlapon két hangszóró is helyet kapott, méghozzá háromszöges rácsozattal, a hátlapon pedig műbőr textúra egészíti ki a matt felületű fémházat.

A hátlapi dupla kamerarendszer a csomagoláson át is látszik
A hátlapi dupla kamerarendszer a csomagoláson át is látszik [+]

A dupla termékvonallal az lehet a gyártó célja, mint a Huaweinek a Honorral: piacra dobni a „fővonalnál” olcsóbb, saját brandes készülékeket, és az adott piacon azt lehet bevetni, amelyik a felmérések szerint a vásárlóknak eladhatóbb. Sajnos nálunk egyik sorozatban sem látnak fantáziát, reméljük ez egyszer megváltozik. A fehér doboz és a fedelén a készülékformát felvevő dombornyomás ismerős lehet valahonnan, ám egy csavarral a ZTE ezt is egyénire szabta: egy résnyi „ablakon” be lehet pillantani a csomagolásba, megpillantva az Axon Elite dupla hátlapi kamerarendszerét. Máskülönben minden a megszokott helyén van: találni a dobozban egy agybadugós mikrofonos fülest, egy dizájnos SIM-eltávolító tűt, egy microUSB kábelt, egy gyorstöltőt és némi leírást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés