IFA 2015: Dupla hátlapi kamerát kapott a ZTE Axon Elite

A ZTE sem rejtette véka alá újdonságait és céljait, ugyanis ha bár nem akkorát, mint az MWC-n, azért az IFA-n is elég méretes standot építettek fel. Több friss terméküket is sikerült megtapogatnunk, melyek közül a legérdekesebb egyértelműen az Axon Elite, hiszen ez egy friss, felső kategóriás modell. Ugyan az előzetes várakozások ellenére nem QHD, hanem Full HD felbontású lett az 5,5 hüvelykes IPS panel, a burkolat alatt lakozó Snapdragon 810 chipset ezt a képernyőt minden nehézség nélkül képes meghajtani.


[+]

A processzor nyolcmagos (négy 1,5 GHz-es Cortex-A53 és négy 2 GHz-es Cortex-A57 mag), a grafikus teljesítményt az Adreno 430 biztosítja, RAM-ból 3 GB-t jutott. Az adattároló 32 GB-os, szerencsére a ZTE nem vonta meg a microSD támogatást sem. A készülék egyik vonzereje lehet a dupla hátlapi kamera, két villanóval megtámogatva, az egyik szenzor 13, a másik pedig 2 megapixeles, előbbi a fényképek készítésében, utóbbi pedig a mélységélességben és a távolság felmérésében segít. Videókat 4K felbontásban lehet rögzíteni 30 képkocka/másodperc, és 720p-ben 120 fps sebességgel.


[+]

Szintén nem elhanyagolható, hogy a hátlapon még egy ujjlenyomat-olvasó is található, ami érintés alapján olvassa le a biometrikus azonosítókat. Adatkommunikációs téren az elvártakat nyújtja a 154 x 75 x 9,3 milliméteres Axon Elite: 802.11a/b/g/n-es WiFi, 4G/LTE, Bluetooth 4.0, GPS (GLONASS), NFC, Android 5.0 operációs rendszer és 3000 mAh kapacitású akkumulátor.


[+]

Kézbe véve egyébként egész minőséginek hat a phablet, viszonylag jól kezelhető egy kézzel, bár talán egy kicsit vaskosra sikeredett. Az Axon Elite Európában is elérhető lesz, méghozzá szeptember 24-től kezdve.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

  • Óriástablettel készül a ZTE is?

    Az Axon sorozatban debütálhat egy olyan táblagép, mely 13,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, és Snapdragon 810 chipset található benne.

  • Piacra került, mindent tudni a ZTE Axon Miniről

    Júliusban csak annyit árult el a ZTE, hogy az Axon Mini force touchcsal és 5,2 hüvelykes képátlóval érkezik, most viszont fény derült az árakra és a végleges specifikációkra.

  • Mobilarena TV: Az Elite alakulat

    A ZTE-ről manapság kevesebbet hallani mifelénk, pedig a nemzetközi piacokon ott vannak minden árkategóriában. Az Axon Elite egy Snapdragon 810-es csúcsmasina, részben fémköntösbe öltözve.

  • ZTE Axon Elite - termékpolitikai elit

    Az Axon sorozat jelen tagja egy kellemesen árazott zászlóshajó Snapdragon 810-es SoC-vel és három kamerával – kár, hogy itthon ez sem kapható hivatalosan.

Előzmények

Hirdetés