Poco F6 5G - Turbó Rudi

Megint ár-érték bajnokot avathatunk a Xiaomi Poco szériájában vagy idén nyáron félrecsúszik valami?

Adatkapcsolat, üzemidő, összegzés

Magyarországi 4G és 5G hálózatok teljes támogatása megvan a Poco F6-ban, mi Telekom hálózaton használtuk és nem találkoztunk problémával a hívások minőségét, se az internetelérést illetően. A keretbe rejtett beszédhangszóró kifejezetten hangosan szólal meg hívások során, és a vonal túlsó végén is jól hallanak minket a mikrofonon át. Wi-Fi hívás bekapcsolására van lehetőség a tárcsázóban, VoLTE beállítási opciót viszont nem találtunk a szoftverben. A beépített kétsávos Wi-Fi 6-os modem sebessége is remek, a Bluetooth 5.4 is jó pont, ahogy a kétsávos GPS is gyors és pontos volt városon belül. Az infravörös port távirányítóként való használatra teszi képessé a telefont, az NFC pedig mobilos fizetésre. Adott még a gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű, környezeti fényérzékelő, illetve a virtuális közelségérzékelő, a barométer viszont kimaradt. Az USB-C csatlakozó USB 2.0-s, OTG-képes.

(forrás: Mobilaréna) [+]

A beépített akkumulátor 5000 mAh-s, ezzel 13 óra és 22 perces eredményt ért el a Poco F6 a valós használatot szimuláló PC Mark Work 3.0 tesztjén. Tapasztalataink szerint az átlagos használat mellett két napot simán kibír a telefon, a töltés a gyári 90 wattos töltőfejjel pedig alig több, mint fél óra alatt végbemegy. A Qi vezetékmentes töltés kimaradt, viszont PD3.0-s gyorstöltést képes vezetéken felvenni más adapterekről is a Poco F6. A szoftver biztosít lehetőséget energiatakarékos, kiegyensúlyozott vagy teljesítmény-orientált módok beállítására az akkumulátor menüben, mi a kiegyensúlyozott módban használtuk a telefont, játékok esetén úgyis bekapcsol a már említett Game Turbo, melyben az adott programra állíthatunk be egyedi energiagazdálkodási paramétereket is.

További képek a galériábanTovábbi képek a galériábanTovábbi képek a galériában További képek a galériában (forrás: Mobilaréna) [+]

Összegzés

Idén is a Poco szállítja a legjobb ajánlatot a középkategóriában?
Idén is a Poco szállítja a legjobb ajánlatot a középkategóriában? [+]

Poco F6 5G
Pro
Letisztult formaterv, IP64-es védelem
Éles, 12-bites, 120 Hz-es, HDR10+, Dolby Vision OLED panel
Hosszú üzemidő, gyors töltés, 90 W-os töltő a dobozban
Árszinten kiemelkedően erős hardver
Korrekt minőségű főkamera
Kontra
Folyamatos erős terhelés alatt hajlamos túlmelegedni a telefon
Az ultraszéles kamera futottak még szint, videóban nagyon gyenge
Virtuális közelségérzékelő
Elmaradt a jack kimenet, microSD foglalat
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 9 pont
Sebesség 8 pont
Szoftverfelület 9 pont
Szoftvertámogatás 7 pont
Fotózás, videózás 7 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 9 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 8 pont
Indulóár (HUF, 12/512 GB) 202 990

Tavaly remek ajánlat volt a Poco F5 és nincs ez másként a Poco F6-tal sem, még ha húzzuk is kicsit a szánkat például amiatt, mert ugrott a 3,5 mm-es csatlakozó. Viszont annak örülünk, hogy az ár nem nőtt, és ha a kimaxolt 12/512 GB-os modellt is veszi valaki, akkor is megússza kétszázezer forintért. Cserébe kap egy jól kinéző, IP64-es minőségben víz- és porálló készüléket, melynek dobozában ott a gyorstöltő és a védőtok is. Remek a kijelző, kurrens az Android 14-es szoftver, a hardver pedig kategóriájának tetejére helyezi a Poco F6-ot.

Ha a Poco kínálatában nézünk készüléket, akkor a nemrégiben tesztelt X6 5G is jó ajánlat gyengébb hardverrel és kamerákkal, de hasonlóan jó kijelzővel. Viszont az F6 elé házon belül inkább a Redmi Note 13-as sorozat állíthat kihívókat, a Note 13 Pro 5G és a Note 13 Pro+ is adnak olyan extrákat (jobb kamera, eSIM, egyik esetben 3,5 mm-es jack), amik itt nincsenek meg. Cserében áldozni kell egy kicsit a nyers erőből. A Nothing Phone (2a) megjelenésében, a Samsung Galaxy A55 vízállóságában és fotós képességeiben jobb ajánlat, de ők is alulmaradnak ha hardveres erőben kell versenyre kelni.

A Poco F6 5G bár nem egy egyértelmű flagship killer modell, ár-érték arányban kategóriája egyik legjobbja. A szokásos recept van idén is, a fotós és videós képességekből kell egy kicsit áldozni, cserébe remek kijelzőt, sztereó hangszórókat és felső kategória közeli hardvert kapunk. A virtuális közelségérzékelő jól vizsgázott, de azért örültünk volna egy normálisnak. Ettől függetlenül részünkről ez a készülék Ajánlott, mert árkategóriájának egyik legjobb vétele a Xiaominál szokásos hibák ellenére is.

Poco F6 5G

viragdani01

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés