Redmi Watch helyett Mi Watch Lite jön a globális piacra

Korábban már bemutatták Kínában, a nemzetközi piacra viszont Xiaomi Mi-szériájú termékként, GPS-vevővel érkezik a fitneszóra.

Volt már szó korábban arról, hogy érkezni fog egy Xiaomi Mi Watch Lite nevű termék, a teljes kép azonban csak mostanra állt össze: valójában a nemrég bemutatott Redmi Watch nemzetközi piacra szánt változatáról beszélünk, amivel valószínűleg a magyar felhasználók is Xiaomi márkanév alatt találkoznak majd.

A fitneszóra alapvető specifikációi tehát jó eséllyel ismerősek lehetnek, szögletes óralapja 41 x 35 x 10,9 milliméteres dimenziókkal bír, és valószínűleg alig tűnik fel majd a csuklón, hiszen mindössze 35 grammot nyom, szíjjal együtt. A TFT kijelző 1,4 hüvelykes képátlóval, 320 x 320 pixel felbontással dolgozik, automatikus fényerőállítás is része a funkciólistának. 120 féle különböző óralap tölthető le rá a Mi Fit alkalmazásból, az aktivitáskövetés pedig 11 sportot támogat: szabadtéri futás, szabadtéri kerékpározás, beltéri kerépározás, futópad, nyíltvízi úszás, medencésúszás, freestyle mozgás, krikett, túra, erdőfutás és normál séta. Ebből adódóan nyilván beszélhetünk vízállóságról is, 5 ATM nyomásig.


[+]

Nem marad el az alváskövetés, a pulzusszámlálás, és kipróbálhatjuk az irányított légzőgyakorlatot is. A Mi Watch Lite segítségével kezelhetjük a bejövő hívásokat, az SMS-eket és alkalmazás-értesítéseket, irányíthatjuk a zenét, megkereshetjük mobilunkat, ha épp eltűnt a szemünk elöl, láthatjuk az aktuális időjárást, és bizony értesítést kapunk a tétlenségünkről is.


[+]

A GPS-vevő különbözteti meg a vélhetően olcsóbb Redmi Watchot a ma bemutatott Mi Watch Lite-tól, ebbe az órába ugyanis GLONASS-szal együtt jutott ilyen hardver, nem mellesleg pedig barométert is kapott. A beépített akkumulátor 230 mAh kapacitású, ez kilenc napnyi üzemidőre elég a gyártó szerint, egy teljes töltés pedig 2 órát vesz igénybe. Háromféle tokozással (fekete, elefántcsontszínű, sötétkék) és ötféle TPI szíjjal (az előzőeken felül rózsaszín és olivazöld) kerül piacra, és bár a kínai Redmi Watch-árat mindössze 14 ezer forintra számíthatjuk át, hivatalos ár a nemzetközi változat kapcsán még nincs, és valószínűleg drágább is lesz párezer forinttal, már csak a GPS miatt is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés