Xiaomi Mi Band 5 - bálványok alkonya

Az csak egy dolog, hogy szignifikáns fejlesztés nem történt, de az akkumulátorkapacitás és az üzemidő konkrét visszalépésként értékelhető.

Hirdetés

Kijelző, kialakítás, üzemidő

A külső és a kialakítás alapvetően nem változott, a Mi Band 5 ránézésre összekeverhető a Mi Band 4-gyel, viszont a töltőkialakítás eltérő. A használat így kényelmesebb és egyszerűbb. Noha továbbra is ki lehet pattintani a készüléktestet a szilikon pántból, de a töltés miatt már nem szükséges, csak ha cserélni szeretnénk a szíjat. A töltőfelület továbbra is egy kétpines egyedi interfész, a rövid, USB-A portban végződő alkalmatosságot pedig erős mágnes rögzíti.


[+]

A 46,95 x 18,15 x 12,45 milliméteres készüléktest annak ellenére viszont egy grammal nehezebb lett, hogy az akksi kisebb. A Mi Band 4 135 mAh-s telepe helyett a Mi Band 5 125 mAh-val gazdálkodik, ami a nagyobb (1,1 hüvelyk; 126 x 294 pixel) és érzésre magasabb fényerejű kijelzővel együtt jelentősen csökkenti az üzemidőt. Kint viszont jól látható. A 14 napos teljes körű (értesítések, alvásfigyelés, pulzus) és 20 napos visszafogott használat a gyakorlatban maximum 9 nap, ebből körülbelül ötnél még a folyamatos pulzusmérés sem volt bekapcsolva, csak az alvásfigyelés és az aktivitásérzékelés.


[+]

Az ergonómiára továbbra sincs panasz, a változatos színekben kapható szilikon szíj a legkellemesebb tapintású, legkomfortosabb megoldás, amivel találkoztunk, a patentos zárszerkezet pedig hosszútávon is stabil. A kontrasztos és megfelelő fényerejű, de alacsonyabb a pixelsűrűségű AMOLED érintőkijelző reszponzív, a kijelző alatti diszkrét kör pedig a vissza gombot jelöli. A kijelző zárolható PIN kóddal, a képernyőidő már testreszabható, a kijelző pedig a kapacitív gomb piszkálására vagy kézmozdulatra is felébred, aminek a reakciósebessége érzékeny/normál viszonylatban határozható meg.


[+]

Az IP68-as minősítés és a nem nyílt vízi úszásmonitorozás támogatása a Mi Band 5 esetében is adott, az aktivitáskövetést pedig elvileg továbbfejlesztett, hattengelyes szenzorrendszer végzi (háromtengelyes gyorsulásmérő és háromtengelyes giroszenzor). A hétköznapi használat során különösebb változást nem tapasztaltam, a pulzusszenzor viszont hitelesített vérnyomásmérővel összevetve rendre felülmér, 10-15 bpm-t érdemes levonni a kapott eredményből. A gyártó frissítéssel rendszeresen újrakalibrálja a szenzorokat, a Mi Band 4 például egy idő után (egy-két hónap) pontatlan úszásadatokat közölt, de a hibát mindig javították. Bízunk benne, hogy az új szenzorrendszerrel ez nem fog előfordulni, de ez csak hosszútávon derül ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés