NFC-s Mi Band 4 variáns érkezik Európába

Elsőként Oroszország élvezheti a mobilfizetést, de a tervek szerint Európában is piacra kerül a kibővített funkcionalitású termék.

A Xiaomi rendre többféle, regionálisan meghatározott modellvariánsban gyártja az eszközöket, ami a Mi Band 4 esetében azt jelentette, hogy nekünk se intelligens asszisztens (mikrofonnal), se NFC nem jutott. Pedig igény az volna rá. A Mi Band 5 június 11-én mutatkozik be és egyre erősebb a gyanú, hogy végre belepréselnek egy NFC chipet. Hogy Alexáról és kollégáiról ne is beszéljünk. Addig is a Mi Band 4 kap egy verziófrissítést.

A Mi Band 5 június 11-én mutatkozik be.
A Mi Band 5 június 11-én mutatkozik be. [+]

Az új eszköz MGW4059RU modellszámon érkezik, elsőként Oroszországba. Mivel a nemzetközi forgalomban jelenleg elérhető verziók nem rendelkeznek NFC chippel, senki ne várjon mobilfizetési lehetőséget  frissítéssel. Sajnos újra meg kell venni a terméket és egyelőre kizárólag MasterCarddal használhatjuk. Az új Mi Band 4 NFC a későbbiekben hajlandó lesz együttműködni Visa kártyákkal, Google Pay-jel és PayPallal is, a gyártó viszont nem közölte, hogy pontosan mikortól.

A Mi Band 4 NFC (MGW4059RU) a későbbiekben nem csak Oroszországban kerül piacra, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Svájcban, Törökországban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban pedig a közösségi közlekedésben is használható lesz. A széleskörű forgalmazás megkezdésének pontos időpontját egyelőre nem közölték, addig pedig hátha befut a remélhetőleg ab start NFC-vel kínált Mi Band 5.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés