Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus

Kipróbáltuk, felülteti-e a Xiaomit a félmilliós Ultra óriás lencseszigete a kameratrónra.

Hirdetés

Videó, multimédia

Annyi opció van videózásra, hogy válogatnom kellett a lehetőségek közül, és így is összejött egy tucat klip. A kitűnő 4K 30 fps példával indítok, mert ez ma az elfogadott ipari sztenderd, és ekkor opció a váltás az optikák között, felvétel közben. A képminőség a várakozásoknak megfelelően kitűnő, a dinamika és az optikai + elektronikus stabilizálás nagyon a helyén van, csak a színek hűvösek kissé nappal.

Nyilván az 5x-ös kamera váltva nem érdemes szaladgálni, mindenesetre még az is egész ügyes a felvétel kiegyensúlyozásban, a sztereó hang pedig úgy tiszta, hogy a felvétel során komolyabb széllökések zavarták a munkám, mégsem vágta meg a hangot az algoritmus, ahogy egy-egy Huawei teszi. Este leginkább a főkamera korrekt, a másik kettőre azért már a zajszűrés rányomja a bélyegét, a lényeg viszont az, hogy ilyenkor sem kell lemondani a videózásról.

A képstabilizálás szerencsére 4K 60 fpsre váltva is remek, gördülékenyebb felvételekkel a magas képkockasebesség miatt, csak ilyen paramétereknél minden alakalommal le kell állítani a felvételt, ha a kamerák között akarunk váltani.

A maximalisták 8K-ban is videózhatnak mindhárom kamerával, ám a 24 fps elég darabos felvételeket szül ahhoz, hogy megérje 4K-ra visszatérni.

Végül egy HDR10+ videót is lőttem 4K-ban, ki-ki döntse el maga, hogy vannak-e előnyei, mindenesetre ezt csak a főkamera tudja. A lejátszás oldaláról HDR10+ és DolbyVision támogatás is adott, helyben tárolt állományok és streaming előfizetés esetében is, a Xiaomi pedig nem spórolta ki a jófajta zene- és videólejátszót. Az mondjuk érdekes, hogy a Mi 11 Ultra saját 8K videói meg-megakadnak visszanézéskor, pedig utólag látszik, nem a felvételekkel van a gond.

[+]

A 6,81”-es QHD panel tökéletes egérmozit ígér remek kontrasztjaival és feketéivel, és bár jack kimenet nincs, átalakítót kapunk, hogy minőségi hang jusson régi fülesünkre. A slusszpoén a piac talán legjobb mobilos sztereó hangszórója, melynek felső eleme két részre osztott: a beszédrács és a felső lyuk is kiveszi a részét a hangkeltésből, így ugyanolyan jó a minősége, mint az alsónak. Ketten együtt pedig remek hangerőre képesek, a tiszta közép- és magas tartomány mellé némi térrel és mély hanggal is szolgálva, úgyhogy a Harman/Kardon ügyesen kalibrálta a dolgot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés