192 megapixeles kamerával szerelt Xiaomi jöhet

Közel 200 megapixel, 16:1-es képpontegyesítéssel és négyszeres natív zoommal, mellette pedig a jövő év csúcshardvere: előre is sokan fognak vágyni az új Xiaomira!

A Samsung a jelenlegi hírek közt már a 200 megapixel körüli ISOCELL kameraszenzorán dolgozik, és nem elképzelhetetlen, hogy a Xiaomi lesz az első, aki az említett érzékelőt konkrétan mobilba rakja és piacra dobja. A Digital Chat Station értesülése szerint egész pontosan 192 megapixeles teljes felbontásra kell számítani, ami 16:1-es képpontegyesítéssel, 12 megaxpielen készíti majd el a legjobb fotóit. Természetesen vágni is lehet a méretes felvételeket, így szinte biztos, hogy kompromisszummentes négyszeres zoomként fognak majd hivatkozni a nagyítási képességekre, és a köztes lépcsőket is valószínűleg jól ki lehet majd használni a méretes szenzorral.

108 megapixeles volt a Redmi Note 10 Pro kamerája, de a 192 megapixeles Xiaomi minden bizonnyal drágább szegmensbe jön
108 megapixeles volt a Redmi Note 10 Pro kamerája, de a 192 megapixeles Xiaomi minden bizonnyal drágább szegmensbe jön [+]

Ennyi képponthoz persze komoly képfeldolgozó is kell, minden bizonnyal a Snapdragon 888 utódgenerációjába várt Spectra 680-as ISP-re lesz szüksége a rendszernek, így szinte biztos, hogy az egyéb hardveres teljesítmény is ott lesz a csúcson, a sok "Snapdragon 895"-ként hivatkozott, egyébként SM8450 névvel fémjelzett chip 4 nanométeren készül majd, a Kryo 780 CPU magjai az új ARMv9 architektúrára épülnek majd, az Adreno 730 pedig topkategóriás grafikus teljesítményt vetít elő. A DCS állítása szerint egy erősen lekerített szélekkel rendelkező, központi kameralyukas eszközre kell számítanunk, ami viszont biztos, hogy ez a Xiaomi leghamarabb jövőre kerülhet a boltok polcaira, még akkor, ha december utolsó napjaiban bemutatják, akárcsak a Mi 11-et egy évvel korábban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés