Hirdetés

Xiaomi M365 elektromos roller teszt

A jármű, amire első alkalommal kicsit mindenki szkeptikusan néz, mégis csak fülig érő mosollyal lehet róla leszállni, és még közlekedési alternatívaként is releváns.

Hatótáv, töltési idő

Az összesen 280 Wh-s (36 volttal számolva kb. 7800 mAh-s) akkumulátor összesen harminc darab, sztenderd 18650-es cellából épül fel, egyébként kompletten is lehet hozzá pakkot venni, ha mindet ki kell cserélni, akkor jó eséllyel jobban megéri úgy. Remélhetőleg erre azonban nem lesz mostanában szükség, hiszen gyorstöltéssel sem nagyon van terhelve a kütyü, összesen 5,5 óráig kell 0-ról 100%-ra tölteni, ha sokat szeretnénk használni egy nap, akkor érdemes figyelni arra, hogy 10 percre szinte fel sem érdemes dobni a töltőre, és ha kijártunk belőle 50%-ot, akkor is több órát kell tölteni a teljes kapacitásért. Hatótáv-parám ettől függetlenül nem volt, hiszen mi van ha lemerül? El is rollerezhetek vele, hiszen hajtani is gond nélkül lehet, és tényleg akármilyen közlekedési eszközre felrakható.


[+]

A 30 km nálam soha nem jött össze, de igazán jó időben soha nem sikerült mennem vele. Egy 15-20 kilométeres kör még egészen hidegben is abszolválható, egyedül arra kell figyelni, hogy éjszakára ne hagyjuk durva mínuszokban, egyszer a kocsiból elővéve játszotta el velem, hogy csak csippant a bekapcsológombra, de menni nem akart, hirtelen azt hittem, hogy bekapcsoltam az elektronikus zárját, de nem: hűvös volt neki. Egyébként némi lábbal hajtás után megoldódott a dolog, felugrott a töltésjelző ikonnégyes, és már száguldott is önerőből.


[+]

Kellemesebb őszi időben pedig egyáltalán nem tűnt elérhetetlennek az a 25-30, persze olyankor a járdás cammogást adjuk elő, kizárólag Eco üzemmódban, épp csak lehelgetve a menetkart. Szerintem ez így bőven elég. A visszajelzés egyébként korrekt, akárcsak egy mobilos vésztöltőn, négy led tud rajta világítani, és szép lassan tűnnek el a pöttyök, először csak villognak, utána elalszanak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények