Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös

Régi jó hardver, kezes méret és ügyes kamerák tolják ki a középkategória határát.

Hirdetés

Videók, multimédia

Kevés középkategóriás kínál 8K videofelvételt, bár csak a 24 fps és a stabilizálás hiánya miatt is érdemes inkább a maximalistáknak 4K 60 fpsre váltania.

Ezekkel a paraméterekkel ugyancsak a főkamera rögzít, de teszi remek minőségben korrekt stabilizálással, elfogadható színekkel és dinamikaátfogással, néha kis túlexponálással, de így tesz például az S22 is teli napfényben.

Az arany középút a 4K 30 fps, bekapcsolódik ugyanis a főegység acélos minősége mellé az ultraszéles is korrekt dinamikával és jó részletességgel, menet közben váltva az optikák között, ami szintén ritka 200 ezerért. Egy dupla árú iPhone Pro nyilván oktat erősebb dinamikában és mozgáskiegyensúlyozásban, de ne legyünk telhetetlenek: a középkategóriában a 12X a videós koronáért versenyez.

Este csak a főkamerát érdemes használni, az viszont korrekt minőségben rögzít és ügyesen küszöböli ki a fényforrások villogását, amit az elektronikus stabilizálás szokott másutt kiváltani. A sztereó hang tiszta, részletes, komolyabb zajszűrés nem fülelhető le.

[+]

Jack kimenet vagy FM-rádió nincs, van viszont kifejezetten erélyes sztereó hangszóró, amit már csak azért is érdemes 80%-ra leszabályozni, mert ilyenkor a legtisztább a közép és magas tartomány, egy kis méllyel és térrel. Felette mintha dinamikus normalizáció beleszólna.


[+]

A páros mozizáshoz is jól jön, amihez nem csak a remek AMOLED panel és a HDR10+ támogatás van meg, a videolejátszó és a HD/HDR streaminghez a Widevine L1 CDM védelem is. Csak a reklámokért kár a gyártói appokban, mert egyébként a zenelejátszó is sokrétű Dolby sémákkal, a sztereó hangszórót pedig a Harman Kardon finomította.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés