Xiaomi 12 Pro - túlmelegedés

Igényes megjelenés, jó összeszerelési minőség, szép kijelző, erős hardver. Csak épp nem tudja kihajtani magát, mert percek alatt túlmelegszik, az akku pedig lemerül.

Videók, multimédia

Az előlapon 1080p a maximum 60 képkockás másodpercenkénti sebességgel. A 4K személy szerint nekem nem hiányzott, mert az FHD felvételek is felemásak, de ezen az árszinten elvárható lenne. A stabilizálás egész jó, a dinamika viszont gyenge, a háttér rendre kiég a videókon. Van vlogger mód, ahol a hátlapi és az előlapi kamera egyszerre rögzít, ez viszont azzal jár, hogy a telefon még jobban melegszik.


A hátlapi kamerákra váltva találunk egy 8K-s felvételi opciót 24 fps-sel. Ilyenkor a telefon automatikusan H.265 kódolást használ az alapértelmezett H.264 helyett helytakarékosságból. Ha 8K-ban akarunk rögzíteni, nem fogunk tudni váltani a látószögek között, csak a főkamera képességeire hagyatkozhatunk digitális nagyítással.


Ha váltogatnánk a látószögeket, érdemes 4K / 30 fps beállításra vagy még alacsonyabb felbontásra beállítanunk a telefont. A részletesség 4K-ban rendben van, az elektronikus és az optikai képstabilizálás is jól működik, a főkamera képén jó a részletesség és a dinamika, a színek is pontosak. A látószögek közti váltás azonban hátrányos, a színhőmérséklet változik, esti videóknál pedig a fényesség-részletesség is durván romlik, ha az ultraszélesre váltunk. A telefotó kamera egész jól tartja magát a stabilizáció hiánya pedig nem zavaró, mert a még értelmezhető eredménnyel járó 2-3X nagyítási tartományon belül az elektronika ügyesen kompenzál.

1080p tesztvideók:
4K tesztvideók:


A telefon sztereóban rögzít hangot videofelvételek esetén, amit a 12 Pro a beépített hangszórói jó erővel és korrekt hangzásvilággal, minimális torzítás mellett adnak vissza. Egyetlen baj velük, hogy elhelyezkedésük okán egyiket le fogjuk takarni kézzel, ha fektetve fogjuk a telefont. A Xiaomi 12 Próból a jack port és az FM-rádió is kimaradt, Bluetooth 5.2-n keresztül viszont AAC, SBC, LDAC és aptX kodeket használva is vihetünk ki hangot. A MIUI rendelkezik saját rendszerszintű hangszínszabályzóval, bekapcsolható a Dolby Atmos és a fülhallgató hangerejére vonatkozó korlátozás, utóbbiról rendszerértesítést is kapunk, ha a telefon szerint túl sokáig használtunk egy audioeszközt. Ezek az értesítések olyan szempontból furcsák, hogy akkor is feltűnnek, ha csak bekapcsolt zajszűréssel felraktuk a fejünkre a fejhallgatót, ami csatlakozott a telefonra, de tartalmat nem hallgattunk rajta. Van külön zene és videólejátszó a MIUI-ban, de előre telepítve megkapjuk a Spotify-t és a YouTube Musicot is. Szerencsére mindkettő törölhető. Streaming terén adott még a Netflix előre telepítve és van L1-es biztonsági szint is, tehát mehet nagy felbontásban a stream, ha pedig olyan a tartalom, a telefon ki tudja használni a Dolby Vision és HDR10+ nyújtotta lehetőségeket is a zsebmozizás során.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés