Hirdetés

Sony Xperia Z Ultra - a név kötelez

Hirdetés

Multimédia

A tervezők energiája minden bizonnyal a kameránál fogyhatott ki, legalábbis a 8 megapixeles felbontás és a LED hiánya ezt sugallja. Főleg utóbbi a meglepő, mert látva a többi technikai bravúrt, ennyi még igazán beleférhetett volna, legalább zseblámpának. A fényképező kezelőfelülete korrekt, baloldalra kirakhatunk három parancsikont, a fotó és videó mód között nem kell váltanunk, mindkettő gombja egyszerre elérhető. A fókusz és a képek készítése szupergyors, a beállítások egész sokrétűek. A felbontáson kívül van még expozíció, geotagging, fehéregyensúly, ISO, motívumprogramok, sorozat- és panoráma mód, önkioldó, mosoly- és arcfelismerés, fénymérés, fókuszmódok, illetve HDR. Aki ezekkel nem akar foglalkozni, az válassza az intelligens automata funkciót, itt a készülék a környezettől függően magától felismeri a szituációt.

Sony Xperia Z Ultra

Sajnos az elkészült képek is bizonyítják, a kamerára tényleg nem fordítottak kellő figyelmet. Zajos, ugyanakkor erősen zajszűrt, elmosott fotókat kapunk, amiken hiába jók a színek, az eredmény bizony gyenge. Ráadásul a LED hiánya miatt a sötétben vagy gyengébb fénynél való fényképezés kiesik, egyedül a makrózásnál kapunk kicsivel jobb eredményeket. Videózásban fullHD minőségben rögzíthetünk, sztereó hanggal és folyamatos autofókusszal, az eredményt pedig ITT lehet megtekinteni.

Sony Xperia Z Ultra Sony Xperia Z Ultra

Ha átlépünk a zenéhez, akkor gyorsan vigasztalódhatunk, mivel itt szintén profin teljesít a Z Ultra. A Walkman lejátszó mind megjelenésben, mind funkcióban remek, van ismétlés, véletlen lejátszás, az albumképek sem hiányoznak. A hangzás a gyári fülessel sem rossz, hangerő is van bőven, ha pedig finomhangolnánk, akkor a komoly hangszínszabályzón kívül további opciókat is elérhetünk, mint a többféle térhangzás vagy a ClearAudio+. Lejátszás közben bekapcsolhatunk jópofa vizuális effekteket, a zenéket pedig a státuszmenüből, valamint a lezárt képernyőről is vezérelhetjük. Aki inkább rádióra vágyna, az sem fog csalódni. Szép, egyszerű felület, bekapcsolható vizuális animációk, RDS, nem is kell ide több.

Sony Xperia Z Ultra Sony Xperia Z Ultra

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés