2017. október 17., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

Sony Xperia Tablet Z - gyönyörűségem

Lélegzetelállító külsővel, erős hardverrel és IP57-es minősítéssel érkezik a japánok újdonsága, alig van hibája, de az ára sem alacsony.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Némi kihagyás után újra visszacsöppentem a mobilkommunikációs eszközök világába (egy államvizsga miatt az ember még ezt is félre kell tegye), de kvázi kárpótlásként a választás most egy olyan gépre esett, ami sok szempontból kiemelkedik az átlagos felhozatalból. Ugyan az iPadről még Bill Gates is elismerően nyilatkozott, és azóta óriási piaci részesedést szerzett vele az Apple, mégis manapság már jönnek az olyan vívmányok, amik bizony megkérdőjelezik az almás táblák vezető pozícióját. Nem arról van szó, hogy rosszak, sőt...azonban vannak bizonyos szolgáltatások, amiket már nem képesek nyújtani. A mobiltelefonoknál lassan Európában is kezd divat lenni a folyadék-, pontosabban vízállóság, és valljuk be, van is ennek relevanciája az életben, pláne ha a mostani, nem túl nyárias időjárást nézzük.

Sony Xperia Tablet Z
[+]

A tabletek többnyire egy sémára készülnek, szinte ugyanolyan külső, ártól és gyártótól függően alakuló hardveres felhozatallal. A Sony viszont gondolt egyet, és az Xperia Z szögletes varázsát igyekeztek a táblagépük készítésénél is felhasználni, hátha ezzel mutatnak valami újat. Muszáj bevallani, hogy ez annyira jó ötletnek bizonyult, hogy a piac egyik, ha nem a legszebb masinája látható, roppan gyönyörűre sikeredett. Természetesen a japánok nem feledkeztek meg más olyan tulajdonság összeszedésével sem, ami valóban vonzó ajánlattá teheti terméküket. Végre az ilyen eszközöknél is visszaköszön a vízállóság, mindemellé pedig a motorháztető alá is olyan komponenseket pakoltak, amik biztosan jó szolgálatot tehetnék még néhány évig. Az ügyeskedésnek viszont ára is van, az Xperia Tablet Z ugyanis nem éppen olcsó jószág.

Sony Xperia Tablet Z
[+]

A tálalás nem mozgatja meg az ember fantáziáját, hiszen a cucc egy viszonylag nagy, fehér dobozban érkezett, melynek tetejére mindössze a kütyü képét nyomtatták, semmi cicomfica nincs rajta, de igazából nem is ez a körítés a legfontosabb. A belső tartalmat már kíváncsibb szemek veszik körül, amik a táblagép láttán a boldogság könnyeiben úsznak, a tartozékoknál viszont inkább a szomorúság lesz úrrá rajtuk, csupán egy microUSB kábelt és egy töltőfejet (ezen még mindig a Sony-Ericsson logó feszít) találunk a csomagolásban, körberakva persze a szükséges dokumentumokkal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.