Hirdetés

Sony Xperia Z4 Tablet - a maximalista

Hirdetés

Bevezető

Nem kisebb célt tűzött ki a Sony az Xperia Z4 Tablet megalkotásakor, mint hogy letegye az asztalra a piac legütősebb, mobil operációs rendszert futtató táblagépét. Az alapok adottak voltak: a Sony méltán híres kitűnő anyaghasználatáról, vékony készülékházairól, azok por- és vízálló képességeiről, multimédiás csomagjáról és a kapcsolódó szolgáltatásokról.

Billentyűzettel és anélkül is megvásárolható a Sony Xperia Z4 Tablet
[+]

Ennyi azonban nem volt elég a japánoknak, többet akartak: egy munkára és szórakozásra egyaránt bevethető QHD-s, ultragyors, kettő-az-egyben tablet/notebook megalkotását LTE támogatással és billentyűzetes kiegészítővel. Ez az eszköz pedig megvalósult, és a márciusi MWC-n pedig be is mutatkozott. Az persze más kérdés, hogy a készülék az üzletek polcaira csak néhány hónappal később érkezett meg, de legalább jutott idő az Android 5.0-s rendszer és a Snapdragon 810 optimalizálására.

A Sony Xperia Z4 Tablet matt műanyag burkolatot kapott
[+]

Amit még mindig nem teljesen értünk, az az elnevezési mizéria. A Z4 Tablet név még rendben is volna, az MWC-n ez volt a Sony nagy durranása, míg az Xperia Z3 folytatására várni kellett. Csakhogy amit teljesen logikusan Xperia Z4 néven mutattak be Japánban FHD-s kijelzővel, Európába már Z3+ titulussal érkezett, idő közben pedig megjelent egy Z4v nevű QHD-s mobil, az viszont egyelőre az amerikai Verizon exkluzív kiadása, szóval sikerült a Sonynak eljátszani a HTC szerepét az elnevezésekkel. Mi csak azt nem értjük, hogy a QHD-s Z4 táblagép után miért nem jött mindenhova egy QHD-s Z4 mobil, és akkor minden rendben lenne.

A Sony Xperia Z4 Tablet doboza igen méretes, tartozékból viszont kevés van
[+]

A Z4 Tablet mindenesetre kimaradt az elnevezési játékokból, és szép csendben megérkezett hozzánk, az XXL GSM-től, méghozzá a kiegészítő Bluetooth billentyűzettel a csomagolásban, ami éppen ezért méretesebb volt a megszokottnál. A doboz az eszközön és kiegészítőjén túl azonban nem sok meglepetéssel szolgált: előkerült némi leírás, egy microUSB kábel és egy ázsiai típusú töltőfej, a mi tesztalanyunk ugyanis a messzi Hong Kong-ból indult útjára Budapest irányába.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés