MWC 2015: Bemutatkozott a Sony Xperia Z4 Tablet

A Sony rajongói számára az Xperia Z4 bejelentésének hiányában valószínűleg sovány vigasz, hogy a japán gyártó lerántotta a leplet a legújabb tabletjéről, amire egyébként úgy hivatkoznak, hogy a világ legkönnyebb és legvékonyabb 10 hüvelykes képátlójú táblagépe. Ez tulajdonképpen igaz is, hiszen az újdonság csupán 6,1 milliméter vékony, ami megegyezik az iPad Air 2 efféle tulajdonságával, de az ugye egy 9,7 hüvelykes készülék. Viszont a 389  (WiFi) és 393 (WiFi + LTE) grammos tömegével tényleg nagyon légies, a 167 milliméteres szélesség és 254 milliméteres magasság, illetve a minőség fényében ezek nagyon kellemes értékek.


[+]

A kijelző felbontása 2560 x 1600 pixel, felülete karcálló és speciális rétegének köszönhetően az ujjlenyomatokat is kevésbé gyűjti. A rendszerchip egy 64 bites, nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 810, amelyben egy Adreno 430-as chip felel a grafikus számításokért. A RAM mérete 3 GB, a belső tárhely mérete 32 GB-os (ebből körülbelül 5-öt foglal el a rendszer), amely microSD memóriakártyával bővíthető. Az operációs rendszer az Android legújabb, Lollipop kiadása.


[+]

Az LTE-képes verzióban is piacra kerülő újdonság 8,1 megapixeles hátlapi és 5,1 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik, videókat legfeljebb 1080p-s felbontásban képes rögzíteni. Hangok terén több Sony által fejlesztett szoftveres technológia is elérhető (Sony 3D Surround Sound technológia, Clear Audio+, xLoud), de az átlagemberek számára valószínűleg fontosabb és érthetőbb az FM-rádió megléte. A 6000 mAh-s akkumulátor 17 órányi folyamatos videólejátszásra elegendő áramot tud biztosítani.


[+]

Az igen karcsú eszköz minőséget sugároz, kényelmes akár hosszabb távon is kézben tartani, vagyis igen jó munkát végeztek a tervezők a Sony-nál. Mindezt ráadásul úgy oldották meg, hogy a termék IP65/68 védettséget is élvez, vagyis nem csupán a másfél méteres vízbe merülést bírja harminc percig, hanem meghatározott erősségű vízsugárnak is ellenáll, illetve a por sem tesz kárt benne. A hátlap matt felületű, így nem gyűjti az ujjlenyomatokat. Az Xperia Z4 Tablet júniustól lesz globálisan is elérhető, az árazásáról viszont egyelőre még nem esett szó.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés