Snapdragon 810-zel érkezik az Xperia Z5 és Z5 Compact?

Számos felhasználói profil árulkodott az elmúlt napokban arról, hogy a minden bizonnyal Sony Xperia Z5 és Z5 Compact néven forgalomba kerülő készülékekben Snapdragon 810 chipset dolgozik majd. Ez mindenképpen érdekes (és finoman szólva is logikátlan) lépés lenne a japán vállalattól, hiszen a rendszerchippel elég sok gond van, és az Xperia Z3+ is túlmelegedési problémákkal küzd. Az új csúcsmodellek (melyek S60 és S70 kódnéven futnak jelenleg) érkezéséről már korábban is írtunk, ezeket akár már a szeptember IFA kiállítás előtt leleplezheti a Sony.

Nem csak kódnevek, hanem modellszámok is tartoznak már az újdonságokhoz, az E6603 jelölheti az Xperia Z5-öt, az E5803 pedig a Z5 Compactot. Az SoC "közös" lesz, a leírás szerint az MSM8944-et kapják meg a telefonok (az előbb is említett Snapdragon 810-ről van szó), ezen kívül pedig a felbontásról is esett szó, a nagyobbik verzió Full HD, a kisebbik pedig HD kijelzőt kaphat. Az információkat nem szabad azért készpénznek venni, egyszerűen aligha lenne értelme még egyszer kiadni ugyanazt, ami már lényegében piacon van, főleg úgy, hogy például a verizonos Xperia Z4v sokkal nagyobb felbontású megjelenítővel rendelkezik. Ha mégis marad az alapoknál a Sony, abból nagy morgolódások lesznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia Z3+ - nem lépett szintet

    A Sony Xperia Z3 javarészt már csak egy finomhangolás volt, de úgy tűnik, hogy a japán gyártó még a ráncfelvarrást is tudja ráncfelvarrni, nemrég előálltak a Z3+-szal.

  • Sony Xperia Z4 Tablet - a maximalista

    A japánok ultravékony táblagépe minden földi jóval meg lett áldva az IP68-as védelemtől kezdve a QHD-s kijelzőn át Bluetooth billentyűzetig, az árazás viszont nagyon erős lett.

  • Sony Xperia E4g - sok jó G kis helyen is elfér

    Az Xperia E4g több az E4 LTE-s variánsánál: más a kijelzőméret és minőség, erősebb a rendszerchip, no és persze eltér az árazás is.

  • Sony Xperia Z3 - finomhangolás

    A generációváltás elmaradt, viszont apróbb de annál fontosabb korrekciók jelzik a Sony őszi csúcsragadozójának érkezését.

Hirdetés