Sony Xperia XZ2 - legyen valami rezgés

A haptikus visszajelzéseket adó dinamikus rezgőmotor inkább mókás, mintsem hasznos, külsőleg jóval kevésbé egyedi elődeinél, viszont összességében nagyot lépett előre.

Bevezető, tartozékok

Szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy az Xperia-család formaterve évek óta frissítésre szorul. A 2017-es IFA-n bemutatott Xperia XZ1-nél én már nagyon azt éreztem, hogy minimum három generációval ezelőtt lett volna ideje a változásnak, de ekkor már rebesgették is, hogy az öt éve, az Xperia Z-vel elindított OmniBalance (később alig látható változtatásokkal Loop Surface névre keresztelt) formanyelv a végnapjait éli. Időközben leköszönt a cég vezérigazgatója, Kazuo Hirai, utódjának kinevezett egykori helyettese, Kenichiro Yoshida pedig már kinevezésekor elmondta, hogy komoly változásokat helyez kilátásba.

Korrekt lett a kávamentesítés elöl
Korrekt lett a kávamentesítés elöl [+]

A változás egyértelműen érett is, arról viszont már megoszlanak a vélemények, hogy a szögletes, mégis futurisztikusnak tűnő és tagadhatatlanul a Sony-val összepárosított formanyelvnek csak egy alapos kávamentesítésen és optimalizáláson kellett volna átesnie – vagy tényleg megérett a kukára? Mindenesetre az Xperia XZ2-sorozat kívülről csak apróságaiban emlékeztet az elődökre, és aki a lekerített idomokkal rendelkező, enyhén karakterét vesztett formatervvel nem tudott megbarátkozni más gyártóknál, annak az Xperia-vonal mellett sem lesz több érve. Személyes véleményem szerint viszont nagyon csinos lett mindkét újdonság, főleg a Compact.

Hátulról kicsit valóban jellegét vesztette, de továbbra is jól néz ki
Hátulról kicsit valóban jellegét vesztette, de továbbra is jól néz ki [+]

Az Xperia XZ2-széria az első, aminél a hiányzók listájára lehet írni a jack csatlakozót, és bár a marketingesek a formaterv áldozatának hívják a mai napig népszerű port eltüntetését, sokkal védhetőbb lett volna a Sony által fejlesztett LDAC-technológia szélesebb körű megjelenésével és az USB Type-C-s fülhallgatók, a beépített digitál-analóg konverternek köszönhető jobb optimalizálhatóságával indokolni a lépést.


[+]

A dobozban egyébként akad egy Type-C-s átalakító, amivel a jack csatlakozós fülesek szerencsére rádughatók az XZ2-re, és ha már mellékeltek egy ilyet, akkor a sztereó headset se Type-C típusú ám, úgyhogy a gyári füleshez is be kell vetni a konvertert. Ezen kívül van egy Quick Charge-kompatibilis töltőadapter és a hozzá tartozó kábel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia XZ1 - egy újabb lépés előre

    Még mindig gyönyörű a formaterve, ám a kávamentes és dupla kamerás trendektől továbbra is távol marad a japán gyártó 5,2 hüvelykes kijelzőjű csúcsmodellje. Az idei második.

  • Sony Xperia XZ - SO(vá)NY vigasz

    A Sony Xperia XZ az X Perfromance helyét kívánja átvenni a széria csúcsán, de a megegyező árszint mellett felfedezhető, lényegében csak kisebb eltérések inkább a ráncfelvarrás fogalmát merítik ki. Ismét.

Hirdetés