2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

Zack Nelson gyötrése meg se kottyan az Xperia XZ2-nek

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Zack Nelson

A remek összeszerelés a JerryRigEverything YouTube csatorna kínzókamrájában is megállja a helyét, bár továbbra sem világos, miért kell a képernyőt öngyújtóval hevíteni.

Hirdetés

Komoly formai változáson estek át a Sony idei csúcsmasinái. Az Xperia XZ2 kiváltképp méretes lett, még kávamentesebb formája ellenére is, hátlapja pedig a tenyér íveit követő kanyarulatokat kapott. A két Gorilla Glass 5 panel masszív alumíniumkeretet fog közre IP68-as védelem kíséretében, és ha a vezetékmentes töltést, illetve a dinamikus rezgőmotort is hozzávesszük, érhető, hogyan nőtt a zászlósható tömege 198 grammra.

Hátulról kicsit valóban jellegét vesztette, de továbbra is jól néz ki
Az Xperia XZ2 meglehetősen méretes és a korábbiaknál íveltebb lett [+]

A fém/üveg házat mi is roppant masszívnak találtuk, viszont nem szoktuk a tesztkészülékeket meghajlítani, mert a gyártók és a partnerek szeretik egy darabban, eredeti formájukban visszakapni azokat. Zack Nelson YouTube videói viszont eléggé jövedelmezőek, hogy csődjelentés nélkül is fel tudjon áldozni negyed (és félmillió) forintos mobilokat egy jobb ügy (?) érdekében, ám az XZ2-ben még neki sem sikerült komolyabb kárt tenni. A kétoldali üveglap a Mohs-féle keménységi skála 6-os vésőjétől karcolódik meg kissé, és a 7-es hagy nagyobb nyomot, ez megfelel a piaci standardnak. Az öngyújtólángtól 13 másodperc után ugyan a pixelek kikapcsolnak, utána viszont helyreállnak – ez a teljesen felesleges információ is jó hír.

Az oldalélek, a gombok és az ujjlenyomat-olvasó festését papírvágóval ugyan le lehet kapargatni, ettől a szerkezet ugyanakkor nem sérül, és a biometrikus azonosító is rendben működik tovább. De mégiscsak a hajlítóteszt a legérdekesebb, hiszen gyakran itt derül ki, ha van egy-egy háznak gyenge pontja. Az XZ2-nek nincs: Nelson egyik irányba se tudja meghajlítani vagy akár a két védőüveget a fémkeretből kipattintani, úgyhogy ebből a szempontból a Sony csúcskészüléke jelesre vizsgázott, de amúgy is elég jóra sikeredett. Igaz, idő közben második számú telefonná fokozták le a Sonynál, befutott ugyanis a dupla hátlapi kamerás XZ2 Premium. A 4K kijelzős masinát Zack még nem gyötörte meg, hiszen egyelőre nem is kapható.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.