Sony Xperia V - hiába Várunk rá

Multimédia

13 megapixel, ennyi a felbontása a hátlapi kamerának és ebben még a csúcsmodellek sem tudnak többet. Nem minden azonban a felbontás, az autofókusz és a LED villanó mellett a Sony saját, Exmor R szenzorjával nyomul. A kamera már a lezáró képernyőről is indítható, viszont itt kiderül egy komolyabb negatívum, ugyanis nincs fizikai exponáló billentyű, ami pont a Sony-nál elég meglepő. Használni viszont így sem nehéz a fényképezőt, a keresőben átlátható módon tudjuk állítani az opciókat. Ezekből nincs is hiány, meglehetősen sok beállítást piszkálhatunk: felbontás, fehéregyensúly, ISO, fókusz és fénymérési mód, képstabilizátor (digitális), HDR, vaku, arcfelismerés, hogy csak néhányat említsek. Van sorozatfotó és panorámakép, előre programozott témák, de teljesen automata, intelligens üzemmód is, ahol a telefon maga igyekszik kitalálni, épp milyen beállítások kellenek.

Sony Xperia V

Mindez nagyon szépen és jól hangzik, a lényeg azonban mégiscsak az elkészült fotó. Bár a V előbb volt nálunk, mint az új csúcsmodell Z, kamerában láthatóan az előbbi teljesít jobban. A várthoz képest azért így is gyengébb, viszont a színek szépek, a dinamikatartomány is egész jól bírja (az utolsó két képen látható a HDR működése), ám túlzottan erős a zaj és a távolabbi részletek eléggé elmosódnak. Ugyanakkor az Exmor szenzor erőssége, a gyenge fényben fotózás is igazolást nyer, a vakuval készített kép elég kellemes lett. Makróban viszont nem annyira nyerő, noha a fókusz szépen dolgozik, a zaj és az élesség terén lenne még mit javítani. Azt sem árt megszokni, hogy a kamera lencséje szinte a telefon legszélén van, az ujjunk könnyen belelóghat a képbe. Videózás terén már hozza az elvártat, fullHD felbontással, sztereó hanggal és folyamatos autofókusszal dolgozik, utóbbi néha kicsit elveszti a fonalat, ami az ITT letölthető tesztvideón is látszik.

Sony Xperia V Sony Xperia V

Zenei téren viszont nincs bocsánat, itt a Sony megmutatja, hogy van tapasztalata bőven. A lejátszó egyszerűen szuper, a két főlapból az egyiken a lejátszás zajlik, a másikon tudunk turkálni a zenék között. Van albumfotó, ismétlés és véletlen lejátszás is. Hangzásjavításban pedig tuti első helyen áll, mivel a szabadon konfigurálható ötsávos hangszínszabályzón felül külön Clear Bass, Clear Audio+, többféle térhangzás és hangerő normalizálásból lehet válogatni. A gyári füles sem igazán béna darab, a beállításokat babrálva bárki kellemes hangzást hozhat össze. Mindezt megfejelték egy remek RDS-es FM-rádióval és a TrackID zenefelismerővel.

Sony Xperia V Sony Xperia V

A GPS-ről kevésbé szoktunk szót ejteni, hiszen ez amúgy is Android alaptartozék. Ezúttal viszont nem csak a megszokott Google Maps-ot találjuk rajta, hanem a Wisepilot navigációs szoftvert is. Ez fizetős, meg kell vennünk a licencet, de nem biztos, hogy megéri, mivel számos alternatíva van, akár olcsóbban vagy ingyen. Szépen átalakították a Galériát is, külön érjük el a Filmeket, ahol nem kérdés, hogy az 1080p anyagokkal is bőven elbír a gép. Érdekes extra a minialkalmazások, amit a futó programok listájánál érünk el. Ezzel bármikor előhozhatjuk mondjuk a számológépet vagy a jegyzetelőt, a lista pedig tovább bővíthető a Play Áruházból.

Sony Xperia V Sony Xperia V

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Sony

Azóta történt

Előzmények

 • Sony Xperia T - trónok harca

  A japán gyártó csúcsmodellje elegáns külsővel és nagy tudással érkezik, biztos helye van a felső kategóriában.

 • Sony Xperia SL - gyorsítósáv

  Sony Xperia SL nem más, mint az Xperia S emelt órajelű változata, ám ezen kívül szinte mindenben csontra megegyeznek.

 • Sony Xperia acro S - stílus és tudás

  Kezünkbe került a Sony újabb csúcsmodellje, amely nem csak okos és gyönyörű, de még vízálló is, ám hazánkban elég ritkán látjuk majd.

 • Sony Xperia Ion - ionágyú

  A Sony Xperia sorozatának legnagyobb modellje HD kijelzőt, 12 megapixeles kamerát és bővíthető tárhelyet is kapott, méghozzá egy igazán impozáns házba csomagolva

Hirdetés