Sony Xperia V - hiába Várunk rá

Adatkommunikáció, internet

Adatátvitel terén gyakorlatilag teljes kiszolgálást kapunk, mobilhálózaton négysávos GSM, háromsávos 3G és ötsávos(!) LTE modul segít. Utóbbi természetesen az európai frekvenciákat is viszi, itthon egyelőre csak a T-Mobile-nál és csak megadott tarifacsomagokkal használhatjuk. Ha van hozzá térerő is, akkor akár 100 Mbit letöltési és 50 Mbit feltöltési sebességet kapunk, ami picit durva. Nálam 20,5 Mbit jött össze, ami a 21 Mbit-es korlátomhoz igazodik. Amúgy HSPA-ban is 42 Mbit-et bír, és már itt is rendkívül gyors. A WiFi a/b/g/n szabványú, kétfrekvenciás, van DLNA, WiFi Direct és hotspot mód. Kapunk még 4.0-s sztereó Bluetooth-t, MHL szabványú microUSB-t és NFC-t is. Ebbe a „pakkba” elég nehéz belekötni.

Sony Xperia V Sony Xperia V

Böngészőből rögtön kettő van, a gyári mellett a Chrome is üzemel, mindkettő kiválóan ellátja feladatát. Fura módon a Sony nem telepített gyárilag egy fájlkezelőt, ami persze percek alatt pótolható a Play Áruházból. Vagy nem csak onnan, mivel a PlayNow és a Sony Select is lehetőséget ad programok telepítésére. A másik fura dolog, hogy a QuickOffice dokumentumkezelő csak olvasásra képes, a szerkesztős verziót külön meg kell vennünk, pedig egy ilyen kategóriás mobilnál talán jogos elvárás, hogy erre már ne kelljen költenünk.

Sony Xperia V Sony Xperia V

A WiFi-hez tartozó egyik extra a helyalapú vezérlés, melynek lényege, hogy a telefon eltárolja egy adott WiFi csatlakozási ponthoz tartozó mobilcellák adatait. Ezáltal később tudni fogja, ha ugyanott tartózkodunk és magától bekapcsolja a WiFi-t és csatlakozik a már elmentett hálózatra. Üzleti felhasználók vehetik hasznát az AAStocks nevű árfolyam és részvény figyelőnek. Kapunk egy szöveges és szabadkezes jegyzetelésre is alkalmas Emlékeztetőt, tovább a Biztonsági mentés programmal szinte mindent le tudunk menteni, illetve visszaállítani az adatainkból. Ugyancsak Sony specialitás az immár Intelligens Csatlakozás néven futó LiveWare. A különböző tartozékok csatlakoztatása esetén előre eltárolt események történnek, például a headset csatlakoztatásakor rögtön elindulhat a zenelejátszó és közben mondjuk rezgő módra is válthatunk, de mindehhez még időintervallumot is bejelölhetünk. Az ébresztés mellé kapunk világórát, stoppert és időzítőt is.

Sony Xperia V Sony Xperia V

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Sony

Azóta történt

Előzmények

 • Sony Xperia T - trónok harca

  A japán gyártó csúcsmodellje elegáns külsővel és nagy tudással érkezik, biztos helye van a felső kategóriában.

 • Sony Xperia SL - gyorsítósáv

  Sony Xperia SL nem más, mint az Xperia S emelt órajelű változata, ám ezen kívül szinte mindenben csontra megegyeznek.

 • Sony Xperia acro S - stílus és tudás

  Kezünkbe került a Sony újabb csúcsmodellje, amely nem csak okos és gyönyörű, de még vízálló is, ám hazánkban elég ritkán látjuk majd.

 • Sony Xperia Ion - ionágyú

  A Sony Xperia sorozatának legnagyobb modellje HD kijelzőt, 12 megapixeles kamerát és bővíthető tárhelyet is kapott, méghozzá egy igazán impozáns házba csomagolva

Hirdetés