Hirdetés

Sony Ericsson Vivaz Pro - a gombok ereje

Hirdetés

Előszó, tartozékok

Mindig érdekes dolog, amikor az ember találkozik egy utolsóval. Utolsó Mohikán, utolsó nap valahol, valamiben, valakivel. Úgy tűnik, hogy az életemben most az utolsó dolgok napjai vannak, de a tisztelt olvasókat nyilván ennél sokkal jobban érdekli, hogy a több éves Symbian S60 operációs rendszer érintésérzékeny változata is megújulni készül, amivel együtt jár, hogy a régi változatból érkezik egy utolsó. Jelen esetben egy készülék, melyet érdekes módon nem a Nokia, hanem a Sony Ericsson gyártott, hozzánk pedig a GsmLine.hu juttatta el. Vivaz Pro, avagy a Symbian S60 5th Edition utolsó tánca.

Sony Ericsson Vivaz Pro

A Vivaz Pro előtt megjelent legfrissebb Symbian S60 5th Editiont futtató ugyebár a Sony Ericsson Vivaz volt, tesztünk alanyának fizikai gombsor nélküli öccse. A világot nem váltotta meg, de nagyon kellemes kis masina, mely gyakorlatilag megmutatta, hogy ez a rendszer jelenlegi formájában már nem életképes. A Vivazban ugyanis egy piszkosul erős hardver munkálkodik, maga a telefon ennek ellenére sem a sebesség, a kezelhetőség vagy a kiváló felhasználói élmény bajnoka, pedig látszik rajta, hogy a Sony Ericsson mindent megtett, hogy a lehető legjobb munkát adja ki a keze közül. Ezek fényében már a Vivaz Pro kézbevételekor is féltem, hogy egy hasonló, úgymond "elpocsékolt" készülékkel lesz dolgom, ami sikertermék lenne, ha például Android futna rajta, de így megfogja manapság már kissé ósdi Symbian. A cikkből kiderül, hogy ez-e a helyzet.

Sony Ericsson Vivaz Pro
[+]

Már előre leszögezem, hogy ez nem lesz egy hosszú teszt, a Vivaz Pro ugyanis gyakorlatilag teljesen ugyanaz, mint a Vivaz, csak került bele egy billentyűzet is, ami miatt nyilván kicsit máshogy is néz ki. Tartozékok terén viszont kicsit erősebb, a szokásos Sony Ericsson dobozba ugyanis a hálózati töltő - headset - adatkábel trión kívül egy 8 GB-os microSD kártya is került, ami bizony nagyon örvendetes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés