Piacra lépett a Gear Fit2 és a Gear IconX

A Samsung a fitnesz iránt érdeklődő felhasználókat célozza termékeivel, előbbi Super-AMOLED kijelzőt kapott, utóbbi pedig egy érdekes füles.

Hirdetés

A Samsung két új terméket is leleplezett, az egyik a már régóta várt Gear Fit2, a másik pedig a korábban már kiszivárgott képeken is látott Gear IconX earbud kialakítású füles. Mindkét modell a fitneszközpontú felhasználókat célozza, ám ameddig a Fit2 a pontosabb aktivitásmérés okán készült, addig az IconX az edzés közben zenét hallgató júzerek szívét dobogtathatja meg.

Samsung Gear Fit2
Samsung Gear Fit2 [+]

A Gear Fit2 monitorozni tudja a pulzusszámot, valamint különféle adatokat képes menteni és közölni az aktuális edzésmunkáról. Kiváló hír, hogy GPS modult is szerelte bele, így minden gond nélkül végigkövethetjük, hogy merre futottunk, bicikliztünk, vagy éppen sétáltunk. Younghee Lee, a Samsung alelnöke úgy nyilatkozott, hogy az egészséges mindennapok a teljes értékű életet élő felhasználók egyik legfontosabb szempontja, a mi hordható eszközeink pedig segítenek ennek elérésében.

A készülék hajlított, 1,5 hüvelykes, 432 x 216 pixel felbontású Super-AMOLED kijelzőt kapott, ami nem csak az értesítések megjelenítésére használható, hanem akár válaszolhatunk is az eszközön keresztül. A hardverről is lehet tudni, hiszen a kütyüt egy 1 gigahertzes kétmagos processzor hajtja, RAM-ból 512 megabájt, adattárolóból 4 gigabájt jutott. Az S Health természetesen támogatja a kütyüt és együttműködik vele, a Fit2 viszont csak az Androiddal (minimum 4.4) kompatibilis. A 200 milliamperórás akkumulátor elvileg négy napos használatra elég, a dél-koreaiak újdonságának ára pedig 180 dollár lesz, megjelenése külföldön június 10-én várható.

Samsung Gear IconX
Samsung Gear IconX [+]

Az IconX sem rossz koncepció, hiszen egy átlagosnál zömökebb kialakítású, hallójáratba illeszkedő kialakítású fülesről beszélünk, ami különálló zenelejátszóként funkcionál, köszönhetően a 4 gigabájtos tárolóegységének. Aktiválása egyszerű, hiszen elég a fülünkbe helyeznünk, hogy a muzsika megszólaljon, akár 1000 darab MP3 is elfér rajta. Az eszköz csak a harmadik negyedévben kerül fel a boltok polcaira.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés