Samsung Gear 2 és Gear 2 Neo - kényelmesebb viseletek

Hirdetés

Zenelejátszó, kamera, összegzés

A 4 GB-os belső tárhely azért lényeges, mert a Gear 2 képes önálló zenelejátszó eszközként is működni, igaz, szabványos fülhallgató kimenet hiányában kicsit korlátolt az, hogy min tudjuk hallgatni a muzsikát, gyakorlatilag a zenére teljesen alkalmatlan kihangosítón kívül csak sztereó Bluetooth headsetek és hangszórók jöhetnek szóba. Szerencsére egy fejhallgató csatlakoztatása miatt nem kell bontani a kapcsolatot a telefonnal, ez persze így logikus is. A zenelejátszó szoftver egyébként nem tud túl sokat, ismétlés és shuffle funkció vannak, illetve ID3-tagek alapján hagyja kiválasztani a lejátszani kívánt zenét. A háttérben természetesen képes futni.

Samsung Gear 2 Neo
[+] Samsung Gear 2 Neo

A Gear 2 kamerája nem egy nagy eresztés, szűkösek a beállítási lehetőségek is, a fotókhoz csatolhatunk hangjegyzetet és a képarányt tudjuk változtatni. Nem is kell tőle sokat várni, inkább sebtiben előtt képek kapcsán jöhet jól, bár a minőség elég gyatra, nagyon kicsi a dinamikatartomány, mintha zavarná a fény a kamerát - pedig abból dolgozik. Sunnyogós képeket nem fogunk tudni lőni, az exponálás hangja ugyanis nem kikapcsolható.

A Gear 2 és a Gear 2 Neo is 300 mAh-s akkumulátorral rendelkezik. Bár a külföldi sajtó az elődnél jobb üzemidőről beszél, mi nem éreztünk nagy előrelépést, lévén már a Galaxy Gear is simán működött 2-3 napig a csuklónkon. Nagyjából ugyanerre képesek az újdonságok is, a Samsung szerint 5-6 nap a maximum, amit ki lehet hozni a témából, ha nagyon keveset használjuk az órát.

Samsung Gear 2 Neo
[+] Samsung Gear 2 Neo

A Samsung Gear 2 a Galaxy Gear egykori kezdőárával megegyező összegért, azaz bruttó 100 ezer forintért vihető haza, míg a Gear 2 Neóért 70 ezret kell fizetni. A 30 százalékos árkülönbséget alapvetően sem az anyaghasználat, sem a 2 megapixeles kamera megléte nem indokolja, úgyhogy aki nem ragaszkodik ahhoz, hogy a karórája kerete fémből legyen, az nyugodtan válassza az olcsóbb verziót, főleg azért, mert tartósságban valószínűleg nincs lényeges különbség. Bár elsőre egyébként úgy tűnhet, a modern okosórák között nem mondhatónak drágának a Samsung újdonságai. A Pebble Steel pont a kettő között helyezkedik el, a Sony Smartwatch 2 olcsóbb, míg az itthon nem igazán elérhető Adidas miCoach Smart Run és a Qualcomm Toq drágább. A dizájnbeli fejlődést, a korrekt funkcionalitást és a megbízható működést ennek fényében bátran jutalmazzuk egy tetszett plecsnivel.

Samsung Gear 2 és Gear 2 Neo

Bocha feat. Bog

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés