2018. január 21., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Nehéz házilag cserélni a Galaxy S7 komponenseit

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: iFixit

Az iFixit benézett az IP68-as szabvány szerint por- és vízálló Galaxy S7 készülékházába. A fejlettebb készülékvédelem nehezebb javítással jár.

Remekelt a Galaxy S7 és az S7 edge tesztasztalunkon, és az Exynos 8890-es mobilok előnyös fogyasztása némileg feledteti a tényt, hogy bizony idén sem lehet a hátlapot lepattintani, és a 3000-es, illetve 3600 milliamperórás akkumulátort egyszerűen kicserélni.

Persze az IP68-as por- és vízállóság mellett érthető, ha az ember a szervizre bízza a drága készülék megbontását, a házi barkácsolás ugyanis garanciavesztéssel jár, ám egy idő után minden akkumulátor elfárad, ezért a szétszedési és javítási leírásairól ismert iFixit megnézte, hogy otthoni eszközökkel mennyire könnyű a komponenseket kicserélni.

A hátlapot fekete ragasztó szorítja a készülékvázhoz, hogy a víz kívül maradjon
A hátlapot fekete kétoldalú ragasztó szorítja a készülékvázhoz, hogy a víz kívül maradjon [+]

Röviden: semennyire. Az üveg hátlapot a víznyomást kibíró ragasztás miatt elég nehéz eltávolítani, és a telephez csak az után lehet hozzáférni, hogy a vezetékmentes töltés tekercsét is tartalmazó elemet csavarhúzó segítségével az ember eltávolítja. Az akkumulátort is némi ragasztás tartja, ám annak meglazítása után már egyszerű kicserélni, ahogy az alaplap esetlegesen elromló komponenseihez is hozzá lehet férni a megszokott módon.

A telephez a vezetékmentes töltés tekercsének eltávolítása után lehet hozzáférni
A telephez a vezetékmentes töltés tekercsének eltávolítása után lehet hozzáférni [+]

Ha viszont az USB portot kell cserélni, ahhoz az előlap megbontásán át vezet az út, és ezzel könnyedén megsérülhet a QHD-s Super AMOLED panel. A vízállóságot a portok körül apró gumik és szoros illesztések biztosítják. Az iFixit az S7 hőelvezető csövét is lencsevégre kapta, tapasztalataink szerint egyébként az Exynos 8890-es variánsok ritkán melegednek fel érezhetően.

Igencsak vékony a Galaxy S7 hőelvezető csöve
Igencsak vékony a Galaxy S7 hőelvezető csöve [+]

Az iFixit végső mutatója a javíthatósági skálán 3 pont a 10-ből, azaz igen nehéz otthoni körülmények között elvégezni a szervizmunkát, és természetesen nincs garancia arra, hogy a készülék az összeszerelés után is por- és vízálló marad. A Galaxy S6 egyébként 4 pontot kapott az iFixittől tavaly, és ez is arra mutat, hogy az IP68-as védelem és a remek konstrukció a javíthatóság oldaláról kompromisszumokkal jár.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​ird​e​t​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.