MWC 2016: Hallgatott a felhasználókra a Samsung

A barcelonai Mobile World Congress előestéjén a Samsung is megtartotta eseményét, méghozzá a város egyik legnagyobb rendezvényhelyszínén, a CCIB-ben. A cégnél nagyon komolyan vették a sajtótájékoztatót, ugyanis a média összes képviselőjét egy Gear VR és egy Ethernet kábel várta a székénél. Új világ kezdődött, elképesztő, hogy egy virtuális valóság szemüvegen lehetett nézni a show-t.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7 [+]

A Samsung mobil divíziójának elnöke, DJ Koh kezdte meg az előadást. Mesélt egy picit a célokról és az eddig elért eredményekről. Ezután felszólítottak, hogy mindenki vegye fel a VR-t, majd elindult a rendkívül látványos videón, amin keresztül hivatalosan is lelepleződött a Galaxy S7 és S7 edge. A mobilok arany, ezüst és fehér színben lesznek kaphatók. A kamera szinte alig emelkedik ki a hátlapból, ezt külön ki is hangsúlyozták. A hátlap a Note 5-höz hasonlóan a szélek felé hajlik, ezáltal kényelmesebb fogást biztosít. Az S7 az előzetes pletykáknak megfelelőn 5,1, az S7 edge pedig 5,5 hüvelykes, QHD felbontású Super-AMOLED kijelzőt kapott. Megnyitották az SDK-t a fejlesztőknek, hogy újabb szoftvereket készítsenek, amivel az edge szélek felé lehajló paneljének képességeit kiaknázhatják. A képernyő mindig éber, hogy a legfontosabb információkat közölje: idő, naptáresemény, értesítési ikonok.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7 [+]

A Samsung visszahozta a vízállóságot, amit az előző generáció nem tudott, IP68-védettségről beszélünk. Nemcsak ebben az esetben kötöttek kompromisszumot a gyártónál, hiszen a nanoSIM foglalat mellé immár egy microSD hely (maximum 200 GB) is odafért a tálcára. A vállalatnál ráfeküdtek az éjjeli képekre: a hátlapi, 12 megapixeles fényképező (Smart OIS) és az előlapi 5 megapixeles kamera is f/1,7 rekesztérékű szenzor, a dual pixel technológiának köszönhetően az elsődleges modulnál minden képpont használható a fókuszáláshoz. a motion panorama pedig mozgó panoráma képek készítését teszi lehetővé. Támogatott a Cat.9-es LTE (450 Mbps), van 802.11a/b/g/n/ac-s WiFi, Bluetooth 4.2, NFC, GPS (GLONASS), nincs viszont infra.

Samsung Galaxy S7 edge
Samsung Galaxy S7 edge [+]

Az S7 tagjaiban 30,4 százalékkal erősebb processzor található (Exynos 8890 vagy Snapdragon 820 SoC, 4 x 2,3 GHz-es és 4 x 1,6 GHz-es vagy 2 x 2,15 GHz-es és 2 x 1,6 GHz-es CPU), mint az elődökben, a folyadékhűtés pedig segít hűvösen tartani a komponenseket. A 142,7 x 66,9 x 7,9 milliméteres és 152 grammos S7 burkolata alá 3000 mAh-s, a 150,9 x 72,6 x 7,7 milliméteres és 159 gramm tömegű S7 edge belsejébe pedig egy 3600 mAh-s akkumulátor került. Támogatott a gyorstöltés is. A Vulkan API-t először ez a termékcsalád használja, sokkal jobb grafikai fejlesztéseket tesznek így lehetővé, plusz a játékhoz tartozó beállítások is elérhetők, kétszáz dollárnyi játékon belüli „költőpénzt” kap a felhasználó. Tim Sweeney, az Epic Games alapítója mesélt a telefonok képességeiről, közben pedig egy nagyon látványos videón demózta, mit jelentenek ezek a valóságban.

Samsung Galaxy S7 edge
Samsung Galaxy S7 edge [+]

Az alkalmazások futtatását 4 GB-nyi rendszermemória segíti, a belső UFS 2.0-s adattároló 32/64 GB-os. Az Android 6.0 Marshmallow operációs rendszert futtató eszközök előrendelése a mai napon kezdődik, meghatározott piacokon Gear VR jár a mobilok mellé (itthon is limitált számban), március 11-től már megvásárolhatóak lesznek az új Galaxyk, amik természetesen kompatibilisek a Samsung Pay szolgáltatással. A hazai szolgáltatóknál az S7 kártyás konstrukcióban általában 250 ezer forintba kerül, az S7 edge megszerzéséhez pedig 285 ezer forintot kell kiperkálni, előfizetés mellé természetesen olcsóbban is megszerezhetők.

Samsung Galaxy S7 edge és Galaxy S7
Samsung Galaxy S7 edge és Galaxy S7 [+]

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Hirdetés