Galaxy blog: A Galaxy S6 és S6 Edge új fejlesztői lehetőségei

A Samsung a Mobile World Congress kiállításon rántotta le a leplet a Galaxy S6 és Galaxy S6 Edge készülékekről, melyek közül utóbbit már mi is kipróbáltuk, igen nagy megelégedéssel. A készülékek egy rakás új funkcióval rendelkeznek, melyek érkezésével a Samsung saját fejlesztői környezete is megújult. A Samsung SDK névre hallgató csomag különféle beépülőket tartalmaz, melyeket szabványos androidos appok fejlesztéséhez használhatunk, egyedi funkciókat nyújtva a támogatott Galaxy készülékek számára.

A legfontosabb újításokat talán a Look SDK tartalmazza, mely speciális, kizárólag Samsung okostelefonokra elérhető interfészeket tartalmaz, az S Pen kapacitív stylus és az úgynevezett Edge képességekre építve. Utóbbi támogatása a legújabb, 1.2-es verzióban debütált, a fejlesztők immár az S6 Edge oldalsó, hajlított peremét is igénybe vehetik. Emellett frissült a Pass SDK is, mely a készülékekben rejlő ujjlenyomat-leolvasó szolgáltatásait hivatott kiaknázni, illetve a hivatalos oldal szerint egy Digital Health SDK is érkezni fog hamarosan, melyről egyelőre nincs információnk, ám a név elég beszédes, valószínűleg egészségügyi mérésekre épülő funkciókat érhetünk majd el itt.

A Look SDK dokumentációjából származó kép az Edge-funkciókat hivatott illusztrálni.
A Look SDK dokumentációjából származó kép az Edge-funkciókat hivatott illusztrálni.

Hamarosan tehát remélhetőleg egy rakás olyan app érkezik, melyek kihasználják az újdonságokat, remélhetőleg pedig a Digital Health SDK is nemsokára elérhetővé válik. További információért a hivatalos fejlesztői oldalt ajánljuk.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?