Galaxy S5 – népszerűbb az elődjénél

A gyártási nehézségek körüli pletykák ellenére a Samsung végül 125 országban indította útjára a Mobile World Congress során bemutatott, ötödik generációs S-modelljét, melyet világszerte hatalmas érdeklődés övezett. Amszterdamban, Londonban és Párizsban a dél-koreai vállalat márkaboltjai előtt már a premier hajnalán kígyózó sorok várták a Galaxy S5 premierjét, mely mellett természetesen számos online áruház és szolgáltató is felvette kínálatába a csúcsmodellt. Elemzői becslések szerint az első napi forgalom nagyjából 30 százalékkal múlta felül a Galaxy S4 forgalmát, vagyis egyelőre a kisebb mértékű fejlődést ért kritikák ellenére hatalmas keresletre lehet számítani.

A Galaxy S5 első szoftverfrissítése közvetlenül a bolti premier napját megelőzően érkezett, és természetesen kizárólag hibajavításokat tartalmaz. A Galaxy S5 Európában 599 eurós, az Egyesült Államokban pedig 699 dolláros áron startolt, ám furcsa módon a szolgáltatói változatok közül a Verizon Wireless által piacra dobott variáns nem kompatibilis az ujjlenyomat-olvasó használatát igénylő alkalmazásokkal. Fontos megjegyezni, hogy a Samsung idei csúcsmodellje régiókódos, így például az Európában piacra dobott készülékek aktiválsához európai szolgáltató által kiadott SIM szükséges.

Azóta történt

  • Angliában duplázott a Galaxy S5

    Elődjénél kétszer nagyobb példányszámban fogy az Egyesült Királyságban a Samsung csúcsmobilja és a vásárlók között sok a korábbi iPhone felhasználó.

  • Készül a Galaxy S5 prémium kiadása

    QHD kijelzővel és 8K videók lejátszására is alkalmas multimédiás társprocesszorral is rendelkezik a Samsung „Project KQ” néven fejlesztett készüléke.

Előzmények

Hirdetés