Sorozatgyártásban a „háromoldalú” kijelző?

A Samsung áprilisban védette le legújabb okostelefon koncepcióját, mely legérdekesebb újítása a készülékház oldalaira is ráhajló megjelenítő lett. A hajlékony OLED érintőkijelző segítségével – a bekapcsológomb kivételével – valamennyi kezelőszerv eliminálható, hiszen a hangerő szabályozása, a képernyő kioldása és a kamera vezérlésére is virtuális vezérlőelemekkel is megoldható. A téves érintések kiszűrése persze nem egyszerű feladat, de megfelelő algoritmusokkal és kellően pontos kapacitív szenzorokkal azért nem is lehetetlen feladat.

A legfrissebb beszámolók szerint a Samsung már meg is kezdte a koncepció megvalósításához szükséges hajlékony megjelenítők sorozatgyártását, ám a műanyag hordozórétegből építkező panelek beépítése egyáltalán nem egyszerű feladat. A várakozások szerint az újszerű megoldás a Galaxy Note 4 prémium kiadásában, meglehetősen limitált kezdeti darabszámban lesz elérhető, míg az alapmodell továbbra is hagyományos lapos kijelző köré épül majd. A fizikai gombok teljes száműzésével a mechanikai meghibásodások lehetősége tovább csökkenthető, és a vízállóság is könnyebben garantálható, ugyanakkor a vezérlőszervek kitapinthatóságának hiánya körülményesebbé teheti a használatot.

Azóta történt

  • Készül a memória LCD kijelző

    A Hongkongi Tudományegyetem folyadékkristályos kijelzője az elektronikus tintához hasonlóan elektromos áram nélkül is évekig képes megőrizni a kijelzett tartalmat.

Előzmények

Hirdetés