2018. január 21., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Samsung Galaxy S4 Active - védelmi pénz

A koreai gyártó jobb telefont csinált, mint az S4. Drágább is, de csak kicsivel, hamarosan eltűnik az árkülönbség és az Active-ot lesz érdemes választani.

Bevezető

Óriási marketingkampány, hatalmas csinnadratta, soha nem látott PR aktivitás, orbitális felhajtás jellemezte a Galaxy S4 premierjét és piaci bevezetését szerte a világon. Milliárdokat tapsolt el a koreai cég annak érdekében, hogy az S4-ről mindenki halljon, mindenki megtudja, hogy ez most a csúcs-csúcs Android a Samsung kínálatában, és ez nem is maradt eredmény nélkül. A HTC One hiába van legalább ennyire jó gép, a potenciális vásárlók mondjuk tizede hallott róla egyáltalán, a Samsung jött és bedarálta a piacot.

Samsung Galaxy S4 Active
[+]

Ezek után elég különös, hogy az S4 sikerére építve egyszer csak felbukkan a piacon néhány újabb ketyere, az S4 Minit már megnéztük (és bizony tetszett), az S4 Zoom is hamarosan a kezeink közé kerül, most pedig itt van az XXL GSM-től kapott S4 Active, ami nem egy olyan mutációja a csúcsgépnek, ami kap valami spéci képességet, de cserébe egy csöppet gyengébb kijelzőt, hardvert, funkcionalitást ígér. Az S4 Active ugyanis egyáltalán semmiben nem marad el a sima S4 tudásától, inkább hozzátesz egy csomó dolgot az egyébként is ütős konfigurációhoz, például kapott egy IP67-es védelmet, ami azt jelenti, hogy 30 percig ellenáll a víznek és por nem juthat be a készülékházba, illetve ha be is jut, ott problémát nem okoz.

Samsung Galaxy S4 Active
[+]

Ez egyébként egyre inkább trend, először a Sony lépte meg ezt a csúcskategóriában az Xperia Z-vel, ráadásul ők a formatervet az ellenállóság mellett is igen mutatósra tudták megalkotni. Az S4 Active klasszikus Samsung, de egyáltalán nem lett ocsmány amiatt, mert ezt a plusz védelmet meg kellett alkotni. Egyelőre az S4 Active nagyjából 10 ezer forinttal kerül többe, mint a sima S4, szerintem már ez a kialakítás is megéri a felárat, de nem csak ennyi a két modell között az eltérés, ráadásul számos ponton az Active jön ki győztesen egy esetleges összehasonlításból. Igazából a többletfunkciók miatt akár ez is lehetne a hivatalos csúcsmodell, lehetne ez az S4, az eddig ismert változat pedig az S4 Light, mondjuk. Mindenesetre örömteli, hogy nem kell semmiről lemondjunk azért cserébe, hogy megkapjuk az összes menő funkciót, erőt és képességet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​i​r​d​e​té​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.