Samsung Galaxy Tab 3 10.1 - jó ez, csak nem ennyiért

Előszó, külső

Előkerült a pumpa és nem rakták el, mondta Bog a Samsung Galaxy Tab 3 10.1 érkezése kapcsán. A készüléket ugyanis a Galaxy Tab 3 8.0-val egyidőben jelentette be a koreai óriás, mi pedig kis késéssel kaptuk meg őket a hazai ügynökségüktől, elsősorban azért, hogy senki ne szenvedjen el végzetes TouchWiz túladagolást. Elég sok Samsung készülék járt ugyanis nálunk mostanában, amivel persze abból a szempontból nincs baj, hogy legtöbbjük nagyon is kellemesre sikerült. Ahogy nem tűnik rossznak a legújabb generációs 10,1-es Galaxy Tab sem, de valahogy mégsem hozza azt, amit elvártunk volna tőle, de ezt nem kezdeném el már most részletezni, mert akkor nem marad semmi érdekesség a cikk végére. Maradjunk hát a tényeknél; a nálunk járt példány doboza ugyan nem volt végleges, de a benne lévő töltő és az adatkábel annak számított és úgy tudjuk, hogy mást nem kapnak majd hozzá a vásárlók.

Samsung Galaxy Tab 3 10.1
[+]

Áll.jelent., mert 10,1 hüvelyken azért nem fér el akármi

A Galaxy Tab 3 10.1 külseje nagyjából előrejelzést ad a várható tudásról. Egy nagyon kellemesen kinéző, kizárólag fehér vagy aranybarna színekben elérhető eszközről van szó, mely valószínűleg a hölgyek szíveinek meghódítására készült. 243,1 x 176,1 x 7,95 milliméteres mérete és 512 grammos tömege miatt kimondottan kompaktnak mondható, az anyaghasználattal sincs gond, az enyhén lekerekített élek és a határozott vonalvezetés kellemes fogást biztosít, a hátlap textúrája és a lakkozott felülete is élmény a szemnek és a kéznek; még egy tokot is kaptunk hozzá, mely természetesen bordó színben tündököl, így lelki szemeim előtt láttam is a színkombináció láttán nedvesedő vásárlókat, amint kicsengetik érte azt az összeget, amennyit nem biztos, hogy megér. Az már egy másik kérdés, hogy a tok nem aktív, tehát ha lecsukjuk az elejét, a kijelző nem alszik el, ami legalábbis furcsa, de már-már gáznak is mondható.

Samsung Galaxy Tab 3 10.1
[+]

Azt ugyanis a boltban nem biztos, hogy mindenki észre fogja venni, hogy a gombok borzasztó rossz helyre kerültek. Fektetett nézetben a kijelző alatt, pontosan középen található a fizikailag is megnyomható home gomb, mellette balra és jobbra, viszonylag nagy távolságban van a menü és a vissza. Ezek okozzák a legtöbb problémát, ha ugyanis álló helyzetben tartjuk a gépet, óhatatlanul meg fogjuk nyomni valamelyiket, leginkább a visszát, amivel azért elő fogunk idézni némi csuklást a külsőt megálmodó mérnököknél. Nem sokkal jobb a többi periféria elhelyezése sem, álló helyzetben nézve a bal felső sarokba került a bekapcsológomb, közvetlenül mellette vannak a kelleténél talán kisebb hangerőszabályzók, a microSD-bővítőhely nyílása és az infra port. Szintén a sarokba, de már balra került a 3,5 milliméteres fülhallgató kimenet, alatta pedig a sztereó hangszórópár egyik tagja üldögél, vele szemben, tehát a jobb oldalon van a másik. A microUSB csatlakozó pont a home gomb alatt van, legalább azt eltalálták.

Samsung Galaxy Tab 3 10.1
[+]

A kijelző átlója pontosan 10,1 hüvelyk, a hozzá társuló 1280 x 800 pixeles felbontás nagyjából 149-es pixelsűrűséget jelent inchenként. Egy kapacitív érintésérzékelő technológiát használó TFT-LCD panelről van szó, melynek színei nagyon szépek, betekintési szögével és napfényben való olvashatóságával kapcsolatban sem lehet panasz. Az egy más kérdés, hogy ez a felbontás nem túl fickós egy középkategóriás táblagépnél 2013-ban, de a Samsung valószínűleg úgy gondolta, hogy jó lesz ez még, ha már a kütyü szép. A megjelenítő fölött egyébként található egy 1,3 megapixeles kamera videótelefonáláshoz, míg hátulra egy 3 megapixeles, fixfókuszos megoldás került. Ezt talán nem is kell kommentálni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés