Négymagos okostelefonok viadala

Hirdetés

Bevezető

Vártunk egy kicsit ezzel az összehasonlítással, ennek több oka is van. Egyrészt reménykedtünk benne, hogy nem három, hanem négy szereplő is lehet, de a Huawei d-quad megjelenése igencsak csúszik, annyit, amennyit nem tudunk várni. Arra viszont mindenképpen akartunk hagyni időt a gyártóknak, hogy a piacra dobott telefonoknál esetlegesen jelentkező apróbb, szoftveres marhaságokat egy-két frissítéssel orvosolhassák. Most már a Samsung, az LG és a HTC modellje is egy ideje kapható, ha volt velük probléma, akkor illett volna már javítani. Ugyanakkor Jelly Bean még egyik eszközre sincsen, tehát mind a hárman ICS-vel kerülnek tesztelésre, így kiegyenlítettebb lehet a verseny.

HTC One X, Samsung Galaxy S III, LG Optimus 4X HD
[+]

Jelenleg tehát három olyan készülék kapható, amelyben négymagos processzor dolgozik. Ezek az adott gyártók csúcskészülékei, a Samsung a Galaxy S III-mal, a HTC a One X-szel, az LG pedig az Optimus 4X HD-vel száll harcba. Mindhárom okostelefont teszteltük már megjelenésük alkalmával, most viszont összemérjük őket. Jelen cikkben megvizsgáljuk az ergonómiát, a hardvert, a sebességet és a sebességérzetet, az extra szolgáltatásokat, az adatkommunikációs képességeket, a multimédiás eszköztárat, valamint az akkumulátorok teljesítményét. A fotózás és a videózás viszont ezúttal kimarad, mert ezeket a funkciókat - több más készülékkel kiegészülve - egy külön cikkben tárgyaljuk.

HTC One X, Samsung Galaxy S III, LG Optimus 4X HD
[+]

A versenyzők mindegyike Android rendszerű okostelefon, egyelőre csak ezen a platformon van négymagos processzor. Érdekes még, hogy a két koreai gyártó mellett csak a HTC rakott le ilyen masinát az asztalra, ugyanakkor tudjuk azt is, hogy a közeljövőben érkezik előbb a Huawei, aztán talán a ZTE hasonló kaliberű eszköze, az Apple az új iPhone-ban is vélhetően ilyen architektúrát használ majd, de fájóan hiányzik a mezőnyből a Motorola és a Sony, érthető okok miatt nincs itt viszont a Nokia. Örömmel láttunk volna egy ASUS masinát is, de egyetlen telefonjuk csak kétmagos (bár abból a legjobb, Krait processzoros), a Panasonic, a Fujitsu és az Acer pedig nem csak nem jelentkezett még ilyen eszközzel, de egyébként sem nagyon tudnánk itthon ezeket a márkákat beszerezni.

HTC One X, Samsung Galaxy S III, LG Optimus 4X HD
[+]

Marad tehát a két koreai és a tajvani csúcsgép, mindhárom készüléket az adott gyártó hazai képviselete biztosította számunkra. A hírverés a Samsung körül egyértelműen a legnagyobb, a One X és az LG üdvöskéje kevesebb figyelmet kapott a közelmúltban, pedig mindkét masina megérdemelné, hogy foglalkozzunk velük. A köztudatba leginkább a Samsung tudott bekerülni, a HTC készülékét a szakavatottak és a téma iránt fogékonyak jobban ismerik, az LG újdonsága nem tudott a rivaldafénybe kerülni, pedig - mint látni fogjuk - ez is megérdemli a figyelmet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés