Hirdetés

Samsung Galaxy J5 (2016) - jé, ez elöl is villan!

A Samsung idei középkategóriása csak apróságokban különbözik a tavalyi kiadástól, viszont továbbra is egy kellemesen használható mobil.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

2014 végén a Samsungnál új korszak kezdődött, a Galaxy Alpha volt a dél-koreai gyártó első olyan androidos okostelefonja, ami nem csak belső értékeit tekintve volt kiemelkedő, hanem fém kerettel és kifogástalan összeszerelési minőséggel próbált vásárlókat csábítani, ami a korábbi, plasztik telefonokhoz képest hatalmas előrelépésnek számított. Az sejthető volt, hogy ez a megoldás számos egyéb modellnél is visszaköszön majd, a J-szériának például két év kellett ahhoz, hogy végre fém köntöst öltsön magára, most viszont itt van, az XXL GSM-nek köszönhetően pedig el is jutott hozzánk a Galaxy J5 (2016).

Ránézésre nehéz lenne megállapítani, hogy melyik Samsunggal van dolgunk.
Ránézésre nehéz lenne megállapítani, hogy melyik Samsunggal van dolgunk. [+]

Tavaly nyáron vettük górcső alá az előlapi vakuja miatt emlékezetes Galaxy J5-öt, mostani tesztünk alanya ennek a közvetlen utódja. A Galaxy J5 és J7 bemutatása előtt a J-széria kizárólag a Galaxy J1-ből állt, ami egy fejlődő piacokra szánt, olcsó, gyenge kis mobil, amihez képest egy ilyen középkategóriás, Snapdragon 410-zel és HD felbontású Super AMOLED kijelzővel ellátott mobil maga a felüdülés. A Samsung idén már nagyon sok új mobil végére odabiggyeszti a 2016 utótagot, ezzel a kisebb ráncfelvarrásokkal ellátott modelleket jelöli meg, a Galaxy J5 esetében ez a fém kereten kívül kicsit nagyobb kijelzőt, fél gigabájttal több RAM-ot, 16 gigabájtos belső tárolót, nagyobb akkumulátort, jobb előlapi kamerát, és egy új színt jelent.

A mobilon kívül töltőfej, USB-kábel és headset került a kartondobozba.
A mobilon kívül töltőfej, USB-kábel és headset került a kartondobozba. [+]

A gyári csomagolásban minden fontos tartozékot megtalálunk: van egy 1,55 amperes töltőfej, egy microUSB kábel és egy EHS-61 típusjelzésű, earbud kialakítású, felvevőgombos headset. Színek tekintetében nem csak a hagyományosnak mondható fekete és fehér érhető el, van aranyszínű és az újabban egyre divatosabb rózsaarany-árnyalatú példány is, ez utóbbi számít újdonságnak. Tárolóegység tekintetében most nincs kétféle, mint sima J5-nél, minden készülék 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájtos belső tárolóval kerül a boltok polcaira, egyedül a hagyományos és a dual SIM-es példányok közül választhatunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés